gözde sorun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gecko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

gecko

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hakan adak
Meslek
kasiyer
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar yavru güvercinimin gözünde bi sorun var ..galiba diger güvercinlerin gagası faaln vurmuşş..hayvanın gözüü süreklii sulanıyor..çok hareketli canlıyı ama 2-3 gündür çok neşesiz..normal yemini yiyor ama neşesini kaybetti.ne yapmalıyım bana önerebileceginiz ilaç armı vara ismini yazarmısınızz..ben şöle üşündüm insanların kullandıgı göz damlası işe yararmı acaba iyi gelirmi acil cevaplarınıı bekliyorum.

selamlar arkadaşım gözdeki şişme ve sulanmalara vilfloks önerimim ben onu kullanıyorum baytırıl muadılı bır ılaç. bildiğin gibi piyasadan baytırılı kaldırdılar vilfloksta onun muadılı ama hırıltı gözsulanmaları şişmelerine kullanılıyor ben kullandım yararını gördüm. ama kaç kuşluk kullanıcaksan veteriner hekımden bilgi al ona göre ayarla saygılarımla

goz enfeksiyonu olabilir diyecem ama dediginize gore tek gozu sorunlu yani enfeksiyon veya bir hastalik olsa iki gozude olurdu sanirim kizgin erkekler gozune vurmus olabilir en kisa zamanda erkeklerden veya agrasif kuslarinizdan ayirin normal goz merhemide kullanabilirsiniz egerki dediginiz gibi cok halsiz ise en son care olarak antiboyotik verin derim tabii dozajinada dikat etmek gerek...

arkadaşlar kuşun tek gözünde sorun var sadece...erkeklerden biri vurduu bencedee..bende göz merhemii kullandım ama pek fayda etmedi...göz damalsımı kullansam ne yapsam yaa

Değerli arkadaşım hakan bey kuşun gözünde sulanma ve göz cevresinde kızarıklık varsa 250lik tetra var.Kapsül şeklinde ikiye böl gözün üzerine dök.Bire bir, bir defa yapman yeterli.gecmiş olsun.SAYGILAR

Forumlara defalarca yazdım, eczanede insanlar için kullanılan( genta ) göz damlası var, fiyatıda 2.100 sanırım, göz sulanmalarına, kapanmalarına , enfeksiyonlar iyi gelir.Ben devamlı kullanırım kuşlara, sabah akşam 1 er damla yeterli, 2 günde sonuç alırsın.

arkadaşlar hepiniz sagolun cevaplar için gökay bey hemen yarın gidip alacagım eczaneden ve deneyecegim bugün bi abimiz de bana insanlarda kulalnılan göz damalsı çok işe yarar dedii..sizde söleyince yarını iple çekiyorum ..

tolgahan' Alıntı:
goz enfeksiyonu olabilir diyecem ama dediginize gore tek gozu sorunlu yani enfeksiyon veya bir hastalik olsa iki gozude olurdu sanirim kizgin erkekler gozune vurmus olabilir en kisa zamanda erkeklerden veya agrasif kuslarinizdan ayirin normal goz merhemide kullanabilirsiniz egerki dediginiz gibi cok halsiz ise en son care olarak antiboyotik verin derim tabii dozajinada dikat etmek gerek...

Örnek olarak tolgahanın mesajını alıyorum kusura bakma. Şimdiye kadar okuduğum birçok yorumda "enfeksiyon veya hastalık olsa 2 gözünde olur" denmiş. buna şahsen katılmıyorum. bir gözünden diğerine sıcrama yapıyor.

Bu hastalık bulaşıcıdır. Şu anda ben eczanelerde satılan genta göz damlasını 1 damla olarak sabahları damlatıyorum. bir arkadaşım sabah akşam yazmış artık bende günde 2 sefere cıkaracagım.

Arkadaşlar sabah akşam önce cay ile pamukla gözlerini temizledim. ardından bir damla gözüne genta damlattım. bu şekilde tedaviyi devam ettirdim. bir gün kuşlara 1 adet tetra 250 yutturdum şu anda kuşlar gayet sağlıklı. 2 gün sonunda hap veripte belirtileri devam eden kuşlara da 1 tane daha tetra 250 yutturdum. su anda bir sıkıntı yok.

Tetra mucize gibi bir şekilde 1 günde düzeltti. tetrayı kullanmadan önce cay+genta işlemini yapıyordum. bu bana sadece zaman kaybı ve birkaç kuşa daha hastalıgın geçmesini sağladı.

Bence üçünü birlikte uyguladıgınızda hastalığı çok daha çabuk yeneceksiniz.

Geri