Gözde ve Gagada Çıkan Sivilce Benzeri Yapılara Tedavi Önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nfokatan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

nfokatan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Nihat Furkan Okatan
Meslek
Su Ürünleri Mühendisi
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar merhabalar. Kümesimde yaşadığım bir problem nedeni ile bir süredir neredeyse hiç yavru büyütemedim. Araştırmalarım sonucu bu siteyi buldum ve sorunumu sizlerle paylaşarak bir çözüm bulmayı umut ediyorum. Aşağıda bir kaç örnek resim ile gösterdiğim hastalıkta yavruların gözlerinin altında, gözlerinin üstünde ve gagalarında sivilce benzeri yapılar çıkıyor. Bir defa otopsi denedim ve o yapıların içerisinden yağ bezesi olduğunu düşündüğüm bir kütle çıktığını gördüm. Eke kuşların hiç birisinde bu hastalık olmuyor. Sanırım bir çoğu taşıyıcı konumda ve sadece yavrularda boy gösteriyor. Sizlerden ricam eğer çözümü var ise şu an bu hastalığa sahip yavruları nasıl tedavi edeceğimi önermeniz ve eke kuşların bu mikrobu vücutlarından nasıl atacağı yönünde bir tedavi önermeniz. Şimdiden teşekkür ediyorum.

20170801_184034.webp
20170801_184037.webp
20180203_103819.webp
20180203_103835.webp

Kafesin nemli olabilir birde cok kus varsa kokuda kacinilmaz oluyor buda hastaliklara sebep yavrulari nasil tedavi edecegin konusunda bisey diyemem ilac kullanmadigim icin bilmiyorum ama yerinde olsam kuslari komple kafesten cikarir guzel temizlerim suluklari yemlikleri ve kumesi camasir suyuyla dezenfekte ederim uc yada bes saat acik dursun kafes sonra at kuslari tekrar ben birkez denedim bidaha sikinti yasamadim kafana yatarsa dene dikkat et zehirlenme ama

Geri