gözdeki kırmızı şişlik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maygun37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

maygun37

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
yusuf aygün
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Selamın aleyküm abilerim ve kardeşlerim ;

Sizinde mutlaka başınıza gelmiştir. Kümeste en beğendiğiniz en sevdiğiniz kuşunuzun başına mutlaka bişey gelir ya hastalanır ölür yada kaçıp gider. Benimde şebablarımın arasında en güzel olanının gözünde resimdede görüldüğü gibi kırmızı bir şişlik var. Bu hastalığın tedavisini bilen arkadaşlardan lütfen yardım istiyorum bilinçsizce kulaktan dolma bilgilerle göze ilaç sürmek istemiyorum.

Saygılarımla...

Ekli dosyalar

• 13012012348.webp
    13012012348.webp
    150.6 KB · Görüntüleme: 1,239
Aleyküm Selam Yusuf Bey,
Bu rahatsızlığı birden fazla kez Genta(Eczaneden temin edebilirsiniz) göz damlası ile tedavi ettim.
Sabah ve akşam 2 damla damlatıp göze nüfuz etmesi için 30sn-1 dk gözü yatay konumda tutunuz, inşallah 1 hafta içinde iyleşecektir.
Sağlıklı kümesler dileklerimle...
Khalid

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Birde bu gözdeki şişlik ur mu?

Benim gözlmlediğim kadarıyla değil.
Rahatsızlığın ismini koyamadım ama hayati bir risk oluşturmuyor.
Tekrar geçmiş olsun.

HANGİ İLACI KULLANDINIZ VE NASIL KULLANDINIZ.?

SON FOTOSU, NETİCE ALDINIZ MI?

BU VE BENZERİ AYDINLATICI BİLGİLERİ DE BİZLERLE LÜTFEN PAYLAŞIRMISINIZ..?

YILLAR SONRA DA BU BAŞLIĞA BAKANLAR OLACAK İNŞAALLAH..ONLARA FAYDALI BİLGİLER BIRAKALIM..LÜTFEN..

GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE..(BEN ORNITOSIS OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.)KESİN TEŞHİS KAKADAN ANLAŞILIR.
ORNITOSISDE; KAKA ÇİMEN YEŞİLİ KENARLARI BEYAZ VE KÖPÜKLÜ
UR(SALMONELLA) DA; KAHVEMSİ-YEŞİL KENARLARI ŞEFFAF VE KİREÇ BEYAZI YOĞUNDUR. :slm:

NETİCESİ BELLİ OLMAYAN HAVADA KALAN BİR KONU DAHA..SONUÇ YOK..BU KONUNUN KİME FAYDASI OLACAK..ÇOK YAZIK..

[email protected]' Alıntı:
NETİCESİ BELLİ OLMAYAN HAVADA KALAN BİR KONU DAHA..SONUÇ YOK..BU KONUNUN KİME FAYDASI OLACAK..ÇOK YAZIK..
:tamam:

Khalid' Alıntı:
Aleyküm Selam Yusuf Bey,
Bu rahatsızlığı birden fazla kez Genta(Eczaneden temin edebilirsiniz) göz damlası ile tedavi ettim.
Sabah ve akşam 2 damla damlatıp göze nüfuz etmesi için 30sn-1 dk gözü yatay konumda tutunuz, inşallah 1 hafta içinde iyleşecektir.
Sağlıklı kümesler dileklerimle...
Khalid
KONUYU HAVADA BIRAKMAYALIM .

GENTA ; FAYDALI OLUR. 10 GÜN KULLANILMASINI ÖNERİRİM. BAYTRİL ( floksasin ) İLE DESTEKLENİRSE KONTROL ALTINA ALINACAKTIR..KANAATINDAYIM.!

Bu şey ornitosis değil, bytrill en son çare olmalı, terramycin göz pomadı kullanabilirsiniz.

Bu gözdeki hastalık ur değil genelikle kuştaki ateşten dolayı birde aşırı ilaç verilmesinden kaynaklanyor. Göz damlaları geçici olarak geçirsede en iyi ilaç ornitaptır. Kuşlarınıza insan ilacı vermeyiniz.

koray_a' Alıntı:
Bu şey ornitosis değil, bytrill en son çare olmalı, terramycin göz pomadı kullanabilirsiniz.
evet ORNİTOSİS değil koray ., yanlış görmüşüm . :evet: :slm:

tetrasiklin antibiyotık içerikli '' terramycn pomad '' yetersiz gelme ihtimali olabilir.bu tarz beze lerde floksasin li antibiyotik kullandık .başarılı sonuçlar aldık..yorum daha bilgililerin ...

Doğrudur abi terramycin göz pomadı ornitosis hastalığındada gayet başarılı bundada işe yarayabilir,en azından etki alanı dahilinde gram negatif ve gram pozitif bakterileri elimine ederek dış etkenlere açık olan tabakayı koruyabilir, basit birşey olduğunu düşünüyorum o yüzden bytril son çare olmalı dedim, arkadaşın tecrübesi yoksa kullanımındaki en ufak hata sakat yavrulara ve kısırlığa sebeb olabiliyor.Kısırlığı ben yaşamadım fakat sakatlığı çok iyi gözlemledim kısırlığa yol açtığınıda form sitesinde okudum.Benim kullandığım 15mg enrofloxacin tablet etken maddesi bytrille aynı fakat dozajı ayarlanmış belki faydası olur.

Geri