Gözlerde arpacık

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hener
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

hener

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hüseyin Ener
Meslek
emekli
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Arkadaşlar merhaba,
Üç yavru kuşumun göz çevresinde arpacık benzeri iltihaplanma olduğunu gördüm. İkisi bango yavrusu ve diğeri sepet kuyruk yavrusu. Bangoları bir süre elle beslemek zorunda kalmıştım. Bu nedenle gözlerinde yem kaçması nedeniyle iltahaplanma olduğunu düşünmüştüm. Ancak diğer kümeste olan ve birbirleri ile hiç bir temasları olmayan sepet kuyruk yavrusunun her iki gözünde de iltahaplanma olduğunu görünce acaba başka bir hastalık nedeniyle mi oluştu kuşkusuna düştüm. Yapılması gerekenler hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• P1040457.webp
    P1040457.webp
    2.3 MB · Görüntüleme: 2,354
  • P1040458.webp
    P1040458.webp
    1.8 MB · Görüntüleme: 2,319
  • P1040459.webp
    P1040459.webp
    2.4 MB · Görüntüleme: 2,212
İki resim daha

Ekli dosyalar

• P1040462.webp
    P1040462.webp
    2.4 MB · Görüntüleme: 2,216
  • P1040463.webp
    P1040463.webp
    2.1 MB · Görüntüleme: 2,272
geçmiş olsun güzel kardeşim ,tavsiye ve öneride bulunmayacam kesin tedavi için ,ilaç ismi vermiyorum reklam olmasın sadece ham madda olarak eczanelerden kolayca bulabilirsin amoxicillin +clavulinicik acid toz halindedir 4,5 litre içme sularına 3 silme çay kaşığı olarak 15 gün süre ile sağıltım olarak kullan.ilaçlı sularını tazelemene gerek yok bitene kadar kullan.gözleri içinse daha doğrusu göz kapakları içinse korkikestoroidler etki bulmuştur onun içinönerecem benimde kullandığım hammaddesi mometazon furoat alacaksın kullanımı çok ince flim tabakalar halinde (sakın göze temas yok ) etken mikrobik geçene kadar günde 2 kez kullanacaksın.merak etme daha ilk günden iyileşme olacaktır .geçmiş olsun

osman usta' Alıntı:
geçmiş olsun güzel kardeşim ,tavsiye ve öneride bulunmayacam kesin tedavi için ,ilaç ismi vermiyorum reklam olmasın sadece ham madda olarak eczanelerden kolayca bulabilirsin amoxicillin +clavulinicik acid toz halindedir 4,5 litre içme sularına 3 silme çay kaşığı olarak 15 gün süre ile sağıltım olarak kullan.ilaçlı sularını tazelemene gerek yok bitene kadar kullan.gözleri içinse daha doğrusu göz kapakları içinse korkikestoroidler etki bulmuştur onun içinönerecem benimde kullandığım hammaddesi mometazon furoat alacaksın kullanımı çok ince flim tabakalar halinde (sakın göze temas yok ) etken mikrobik geçene kadar günde 2 kez kullanacaksın.merak etme daha ilk günden iyileşme olacaktır .geçmiş olsun

Osman Bey,
Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Sizden önce bir tavsiyede bulunan arkadaş olmayınca ben de eczacı tavsiyesi ile terramicin merhem kullanmaya başladım. Ancak bu akşama kadar bir iyileşme farkedemedim. Hemen yarın sabah tavsiyelerinize göre tedaviye başlayacağım.
Sularına katılacak amoxicillin+clavulinicik acid birlikte mi satılıyor acaba? Eğer ayrı ayrı satılıyor ise 3 er kaşık mı katılacak? Bu konuda da bilgi vermenizi rica ediyorum.
Sizce bu hastalık neden kaynaklandı? Uzun zamandır kümesime yabancı kuş girmedi. Yaşam ortamları da iyi denilebilecek durumda. Her türlü ihtiyaçlarını da eksiksiz karşılıyorum. Açık havada, temiz ortamda bulunuyorlar. Çok şükür birkaç yavru kaybını saymazsak hastalıktan kaynaklanan bir kayıp da en az 1 yıldır olmadı.
Yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkür ederim. Sağolun, varolun.
Saygılarımla,
Hüseyin Ener

kesin nedenini bilmemek kaydıyla arpacık dermotik olabilir ,kullanılan bu ilaçlarla ben tedavi buldum,umarım bir faydam olur ,kuş beslemek sadece yem ve su vermek olmasa gerek sağlık herşeyden önce gelir ,bu nedenden ötürü güvercin sağlığı ile çok alakalıyım,mometazon hammaddesi olan pomadı kuşların ayak tabanlarında oluşan ,nasır derma vb gibi hastalıklarada çok iyi geliyor kullanın çok faydası var ,,,amoxicilline gelince kuşlarda rahatça kullanabileceğimiz nadir ilaçlardan birisi etki alanı kullanım sahası çok geniş , eczanelerden (augmentin) oral süspansiyon olarak alın bu toz kullanım içindir 4,5 litre içme sularına 3 çay kaşığı silme tozu katarak kullanın 15 gün süre ile ,diğer pomat ise ad olarak momecon dur oldukça etkili ve benim en güvendiğim pomatlardan birisisidir .biraz dahi yardımım oldu ise ne mutlu bana sağlıcakla kalın.

Osman Bey,
Verdiğiniz değerli bilgiler için tekrar teşekkür ederim. Başka bir arkadaş da aynı sorun nedeniyle konu açmış. O' na da Sizin tedavi bilgilerinize bu konudan olaşabileceğini yazdım.
Sağlıcakla kalın.
Saygılarımla,
Hüseyin Ener

teşekkürler osman abi....deneyip sonucları gözlemleyecegim..

ONUCU BURAYA YAZMAMIŞSINIZ İLAÇLAR İŞE YARADIYSA LTFEN BİLGİ VERİRMİSİNİZ?

Acaba bu resimdekide arpacıkmı.

Ekli dosyalar

• P2170074.webp
    P2170074.webp
    58.8 KB · Görüntüleme: 1,973
Bu virüs kökenli bir hastalık. Kısa zamanda birçok kuşa bulaştı. Önerilen ilaç tedavisini uyguladım. Maalesef özellikle yavrular olmak üzere bazı kuşların ölmesini engelleyemedim. Resimdeki bango yavruları ise atlattılar. Bir süre sonra tüm etkileri ortadan kalktı. Hastalığa yakalanan kuşların birçoğunda yeme problemi yoktu. Yavruların birkaçında tüm gözler kapandığından elle beslemek zorunda kaldım. Ama kurtaramadım. Yakalanan kuşun derhal ayrılması ve yaraların açılmasını ve iltihaplanmasını önlemek gerekir. Açılan yaralara batikon (tendürdiyot) uyguladım.

Sanırım bir kez atlatan kuş bağışıklık kazanıyor. Bu nedenle bazı kuşlarda hiç etkisi olmadı.

Herkese hastalıksız kümesler dilerim.

Geçmiş olsun Hener bey.Bu hastalık bulaşıcı çiçek hastalığıdır.Kuşların gözünde, kafasında, ayakta ve anüs bölgesinde cıkarlar.Tedavisi konusunda bir bilgim yok.

Geri