gözleri kırmızı araplarım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mert_21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

mert_21

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mert can
Meslek
zirat
İlgi Alanı
Kediler
YAVRULARIMINDA GÖZLERİ KIRMIZI OLURMU? Bİ TEDEVİSİ VARMI?GÖZDEKİ KIRMIZILIK KUŞUMDAKİ BİR KUSURMU?YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Ekli dosyalar

• Görüntü0503.webp
    Görüntü0503.webp
    214.7 KB · Görüntüleme: 3,035
  • Görüntü0504.webp
    Görüntü0504.webp
    70.5 KB · Görüntüleme: 2,668
  • Görüntü0510.webp
    Görüntü0510.webp
    275.8 KB · Görüntüleme: 2,824
Genetik özelliği böyle.Bence kusur.Kuş alırken genelde göz rengine bakarım.Yavruların nasıl cıkcağını kimse bilemez.İnşallah öyle cıkmaz.

hakanfiliz' Alıntı:
Genetik özelliği böyle.Bence kusur.Kuş alırken genelde göz rengine bakarım.Yavruların nasıl cıkcağını kimse bilemez.İnşallah öyle cıkmaz.
inşallah çıkmaz

S A MERTKARDEŞİM GÜLE GÜLE BESLE TAKLACI OYUN KUŞU BESLEYENSEN KUŞUN KAŞININ KANADININ KUYRUGUNN BİR ÖNEMİ YOKTUR SADECE SENİ VE İZLEYENİ NE KADAR TATMİN EDİYORDUR ÖNEMLİ OLAN İÇİNDE OLAN YADA OLAMAYANI NE KADAR YANSITTIGIDIR SEVENİ VARDIR YADA YOKTUR AMA İŞE PERFORMANS KARISINCA RENGİN GÖZÜN DEGERİ DEGİL ORTAYA NE KOYABİLDİGİDİR ÖEMLİ OLAN BU OLMALIDIR
SAYGILAR

hakanfiliz' Alıntı:

hata mı =) arap dediğimiz renkteki guvercinler genelde kırmızı gözlü olurlar..

selamlar.tabii herkesin zevkine kalmış.şahsen safkan safdamar oyunlu kuşarda kırmızı göz hiç olmaz.tabii benim fikrim.herkese fikrine saygım var.arapta gözler açık renk gaga açık renk olur.üstadlardan duyduğumuz gördüğümüz bu.

Ben arapların gözünün böyle olmasına dikkat ederim.Kendi fikrimi söyledim ben orda.

Ekli dosyalar

• 1290108563_127763673_5-aptal-arap-guvercin-ic-Anadolu-1290108563.webp
    1290108563_127763673_5-aptal-arap-guvercin-ic-Anadolu-1290108563.webp
    34.5 KB · Görüntüleme: 4,021
Bu kuşların gözleri kırmızı göz değil sarı gözdür. Sarı gözlü kuşlar Sivas yöresine ait olup bu kuşlarda bol paça yoktur Sivas kuşlarında bildiğim kadarı ile. Fotoğraftan gördüğüm kadarı ile paça ve tepeleri Malatya taklacı ırkı güvercinlere Benzemektedir. Şahsi düşüncem Malatya taklacılarında da sarı göz yoktu Sanırım Sivar ve Malatya yakın iller olduğu için Bence bu kuşlar MAlatya Taklacı ve Sivas Taklacı Irkı Kırması olabilir.

Birde sarı gözlü kuşların Sivas Yöresine ait olduğu ve Sivas Yöresinin kuşlarının oyunu herkez tarafından bilinmektedir. Benim sorum şu Sivaslı Kuşcular peki kuşculuğu hiç mi bilmiyorlardı? Bu sarı gözlü kuşlar azaldı tabiki hayır diğer gözlü kuşlar ile kırılarak altlarından sarı göz değil de diğer gözlü yavrular alınarak diğer şehirlere veya Sivas yöresinde bu kuşlar korunmuştur düşüncesindeeyim ondan da bu çıkan yavrular diğer illere gittikten sonra altlarından sarı gözlü değil de normal yavruların soyları bence herkezin elinde olabilir ondan da herkez elindeki soyun 10 20 30 sene öncesini bilir 35 40 seene öncesinden sivaslı bir mavi sarı gözden veya arap sarı gözden gelmiş olabilir bu benim şahsi düşüncemdir.

herkeze Saygılar

Not: Sivaslı kuşçular hiç mi kuşçular hiç mi kuşçuluğu bilmiyor dememdeki amaç bu sarı gözlü kuşlar hiçmi üretilmedi azaldı ondnan denmiştir. Sivaslı kuş sever Ustalarımıza veya arkadaşlarımıza bir sözüm yoktur.

hakanfiliz' Alıntı:
Ben arapların gözünün böyle olmasına dikkat ederim.Kendi fikrimi söyledim ben orda.

Bu kuşlar yanılmıyorsam şebab menşeiilidir. Bu yüzden kıostümü ön planda olan akkuyruğu tutulan, beyaz gagalı,beyaz tırnaklı beyaz gözlüdürler. Diğer oyun kuşlarıyla bir alakası yok.

Aşağıdaki linkleride kontrol edebilirsiniz kırmızı gözlü araplar hakkında.
taklaci-guvercinler-taklaci-oyun-kuslari/benim-oyun-kargalari-fotolar-4-sayfada-t676-30.html#p6698
taklaci-guvercinler-taklaci-oyun-kuslari/gokhan-yorukoglu-nun-kuslari-ve-videolari-t998-10.html#p5531

Çoğu kuşcu kusur olarak görüyolar böyle görenler bence sadece görünüşe bakıyorlar bende 1 çift mavi vardı ikiside kırmızı göz 5 10 metre fişekleyip dolaşıyolar 2 saat kadar uçarlardı taliplisi çok olduğundan damızlık yaptım oyunu falan etklemiyor ama satarken zorlanabilirsin.
bu arada şuana kadar 6 yavru aldım hiçbiri kırmızı göz değil damara bağlı diye düşünüyorum inşallah seninkilerde olmaz

maşallah güzel kuşlar tüyleri kadar hayrını görürsün inşallah...

Geri