Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar merhaba
dışarıda 1 hafta önce tek gözü parçalanmış ve yaralı,uçamayan bir güvercin buldum.veterinerden yardım alarak iyileştirmeye başladık.rengi beyaz ve paçalı güvercinlerden.ilk geldiği günler çok korkuyordu şimdi bize alıştı yanına yaklaştığımızda kanatlarını sallayıp elimizi gagalıyor.bizde çok alıştık ona.bir daha uçamazsa evde beslenebilirmi?besin olarakta kırmızı mercimek yada bulgur veriyoruz.yardımcı olursanız sevinirim
Bahsettiğiniz kuş zaten evcil bir kuş... Ona evinizin balkonunda bir yuva yapabilirsiniz, zamanla ev içersinde temizliği zor olabilir. Balkonda üşümesinden felan da korkmayın kuşların tüy yapısı soğuğa dayanıklıdır. Tabi yaptığınız kümes yağışlarda kuşun sığınabileceği, içersinde rahatça kanat çırpabileceği, yemini suyunu içebileceği genişlikte olmalı... Diğer gözünde sorun yoksa zaten zamanla salınık bir vaziyette uçup uçup gelir balkonunuza... Fakat yalnızlığından dolayı zamanla yabanilerle takılacaktır, siz besleyecekseniz cinsiyetine göre eş almakta fayda var. Bir yandan da uyarayım, çok çabuk üreyip çoğalırlar, sizin için iş çığrından çıkabilir ) Buğday,mısır, fiğ tohumu, pirinç,mercimek...gibi tahılların karışığı olan güvercin yemleri bazı hayvan ve malzemeleri satan yerlerde kiloyla satılıyor, temin edebilirsiniz. Güvercin kumu denilen taş parçacıkları da yem kadar önemli bir sindirim ihtiyacıdır. Kuşun resimlerini koyarsanız bizlerde bir görmüş oluruz.
balkona koymak istemiyorum çünkü balkonumuza çok fazla yabani güvercin geliyor ama kolisi küçük rahat kanat çırpamıyor koliyi büyüteceğim hergün kolinin içini temizliyoruz.biz zaten ailece hayvanları çok seviyoruz evde köpeğimizde var birde merak ettiğim diğer konu güvercinler hani bir ses çıkarıyor guguk gibi neden akşamları bu sesi çıkarır bilginiz varmı?
Kuşunuz lahore türü süs güvercini ile sabuni cinsi taklacı bir kuş kırmasına benziyor. Tepeli kuşlarda kafasını resimden net idrak edemediğimden yanılabilirim ama kuş dişiye benziyor. Kuşun genel yapısı ve paçalarının yapısı pekte orjinal bir açık renk kuşun yavrusu olmadığı hakkında bilgiler veriyor. Gerçek bir lahore ve şebab(rengi için beslenen, yapısı gelişmiş bir taklacı kökenli güvercin)yavrusu çok daha kalıplı ve irice, paça yapısı da daha bolca(kılıç paça) olmalıydı. Neyse sizin için pek önemli olmadığını düşünsem de en azından kuşunuz hakkında bilgi vereyim dedim. Gece ötmeleri de normaldir, belki eş çağırma gibi türün içgüdüsel bir alışkanlığı olabilir. Bizim kümeslerimizde o ses hiç eksik olmaz )
Kuşu evde beslemek istemenizi ve hayvan sevgisine sahip olduğunuzu anlamakta zorlanmadım ama iyi niyetinizle çözemeyeceğiniz şeyler var. Kuşların bir takım ihtiyaçları vardır. Köpek tüylerinin bir iğneyle insanlara bulaştırabileceği hastalıklardan kurtulmak mümkün ama kuşlar öyle değil... Uçuştukça size ve ailenize sağlıksız bir hava oluşturabilir. Balkonunuza bir kısmı tellki ya da camlı bölmesi olan tahtadan bir kafes yapabilirseniz bence daha mantıklı bir iş yapmış olursunuz.
Arkadaşlar az önce bayanın anlattığı gibi bende gözü parçalanmış güvercin buldum eve getirdim teramisin sürdüm baya kurumuş yaralı olan gözü hiç görmüyor sanırım kör olmuş sanırsam kendine gelene kadar elimden gelen ne varsa yaparım evde muhabbet kuşum var zıt bir grup anlaşabilirlermi acaba evde bakılabilcek bir kuş türü dil