Grip gibi bişey ama ne?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar bu aralar kuşlarımda yeni bi hastalık fark ettim. Burunlarında sümük gibi bişey var ve boğazlarında çok az hırıltı var. Acaba bu hastalık astım mı? Yoksa grip gibi bişey mi? Tedavisi nedir?

SİNAN ÖZTEKİN

Birde kuşların ağızları yüzleri sarı sarı oluyo, ben sümüktendir diye tahmin ediyorum ama yorum sizlerin..

SİNAN ÖZTEKİN

bu mevsimde yaşanan en baş sorunlardan biridir, sümük , hıkhık, birde göz nezlesi olarak sonuç bulan bi hastalıktır. yavruların gelişimini olumsuz etkiler, büyüklerde pek sorun yapmaz ama tedavi edilmedikçe de kuşu zayıflatır.
Başlangıçta kuşun boğazda sümük salgısı vardır. Boğaz, gırtlak ve burunda sümük benzeri bir balgam oluşur. Bu oluşum gaga üzerinde ya da kenarında gözlenebilir. Kuşun gagası açıldığında bu balgam, dil ve damak arasında, tel gibi şerit halinde uzanır. Kuşta solunum zorluğu, hırıltılı soluma, ses çıkartırken hırıltılı tonlar gözlenebilir. Sulu yeşilimsi bir ishal ile birlikte ağırlık kaybı, uçma isteksizliği ve yavru veriminde düşme vardır. En belirgin özellik, burun akıntısı ve her iki gözde de yaşarmaların olmasıdır. Burun akıntısı ve sümük kokuludur. Sinüslerde şişme gözlenir. Buna bağlı olarak kuşun yüzünde ve özellikle göz altlarından buruna doğru olan bölümlerde, alın kısmında hissedilir bir şişme oluşur.
Öldürücü bir hastalık değildir. Bu hastalıktan ölüm oranı oldukça düşüktür. Ancak güvercinlerde ciddi strese neden olan bu durum diğer hastalıkların ortaya çıkma ihtimalini hızlandırır.
HASTALIĞIN TEDAVİSİ
Bakterilerin neden olduğu bir hastalık olduğu için antibiyotiklerle tedavi edilebilmektedir. Antibiyotiklerin yanı sıra vitamin takviyesi de önemlidir. Ornithosis için kullanılan ilaçlar aynen Coryza için de kullanılabilir. Farklı olarak Tylosin ve Eritromycin etken maddeli antibiyotikler ilave edilebilir. Vitamin olarak yukarda bahsettiğimiz Bavitsol oral solüsyon verilmelidir.

Daha önce bir kuşum astım olmuştu. (HAni şu kuşun ağzı açık durur, hırıltı vardır falan o hastalık). MONODOKS adlı bi antibiyotiği 2 gün kullandım geçirdi bu ilaçtan şu anda elimde var heralde kullansam bu hastalığada iyi gelir.
Ayrıca ilginiz için size çok teşekkür ederim...

SİNAN ÖZTEKİN

polllat' Alıntı:
Daha önce bir kuşum astım olmuştu. (HAni şu kuşun ağzı açık durur, hırıltı vardır falan o hastalık). MONODOKS adlı bi antibiyotiği 2 gün kullandım geçirdi bu ilaçtan şu anda elimde var heralde kullansam bu hastalığada iyi gelir.
Ayrıca ilginiz için size çok teşekkür ederim...

evet kesinlikle, dedim ya bu hastalık için bir çok tedavi yöntemi ve ilac mevcut MONODOKS ilacın içindeki etken madde hepsiyle aynı iki üç gün kullanınca buda iyi geliyor, hem toplu tedavide uygun. sularına iki kapsül koy 2-3 lt, her gün değiştir, kesin sonuç alırsın.

Mehmet bey ilgi ve alakanıza çok teşekkür ederim. Herşey gönlünüzce olsun...

SİNAN ÖZTEKİN

pollat arkadaşım , senin kuşlarında o kadar çok hastalık var ki . acaba sen bir yerde hata mı yapıyorsun . kümesine fare.hamam böceği ...mi giriyor. Diye, düşünüyorum. :slm:

[email protected]' Alıntı:
pollat arkadaşım , senin kuşlarında o kadar çok hastalık var ki . acaba sen bir yerde hata mı yapıyorsun . kümesine fare.hamam böceği ...mi giriyor. Diye, düşünüyorum. :slm:

Abi valla bende anlamadım kümesime herkes hayretle bakardı tertemiz kuşlarda dalyan gibi diye ama kuşlar bi tüye girdi hep hastalandılar ama Allah'a şükür hepsinide atlattım. Şükürler olsun. Yardım eden herkese çok teşekkür ederim...

SİNAN ÖZTEKİN

Merhabalar,
Sinan arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.
Yetiştiricilikte şu düşünceden yola çıkmalıyız bence;Hastalığı tedavi etmeyi öğrenmeden önce,kuşlarımızı hasta etmemeyi öğrenmemiz gerekiyor.Bununda nasıl sağlanabileceğini bakım,beslenme ve yıllık aşı programlarını takip eden herkez gibi sende biliyorsundur.Profil bilgilerinde öğrenci yazdığına göre yaşının benden ufak olduğunu düşünüyorum o yüzden yanlış anlamazsan sana bir abi önerisinde bulunmak istiyorum; 1gram tedbir 1 ton tedaviye bedeldir!!
Saygılarımla
Ertuğrul Y.YILDIRIM

cnbc1980' Alıntı:
Merhabalar,
Sinan arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.
Yetiştiricilikte şu düşünceden yola çıkmalıyız bence;Hastalığı tedavi etmeyi öğrenmeden önce,kuşlarımızı hasta etmemeyi öğrenmemiz gerekiyor.Bununda nasıl sağlanabileceğini bakım,beslenme ve yıllık aşı programlarını takip eden herkez gibi sende biliyorsundur.Profil bilgilerinde öğrenci yazdığına göre yaşının benden ufak olduğunu düşünüyorum o yüzden yanlış anlamazsan sana bir abi önerisinde bulunmak istiyorum; 1gram tedbir 1 ton tedaviye bedeldir!!
Saygılarımla
Ertuğrul Y.YILDIRIM

Abicim öncelikle yazın çok hoşuma gitti çok teşekkür ederim. Yaşım 16.. Güvercinlerime elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum. Normalde haftada bir ama bu aralar tüyde oldukarı için 3 günde bir mutlaka kümesi temizliyorum. Yıkanmaları için hergün tepside su dolu çatıda duruyor.. Ve her gün öğlen saat 11:00 da kümesi açıyorum taa ki akşam 8:00-8:30' a kadar... Yemleri karışık yem. Biraz hasta, halsiz olanı görsem hemen vitamin vs. veriyorum. Arada bi yeşillik, mineral kumu falan veriyorum. Ama kuşlar bi tüye girdi tam girdi. Çoğu hastalandı. Allah a şükür hepside iyileşti. Ama neden bu kadar çok hasta oldular anlamadım..

SİNAN ÖZTEKİN

Merhabalar,
Ölçülerinin küçük ve kuş sayısı oranının yüksek olduğu kümeslerde özellikle şu anki gibi tüy zamanında ortaya çıkabilecek bir durum. Tüy zamanında yavru alınmaya devam edilmesininde bence yardımı oluyor.
Tahmin ettiğim kadarı ile senin kümesinde fazla kuş sirkilasyonu oluyor,temizlik kurallarına dikkat ettiğine göre bence bu hastalığı yaşamandaki en önemli neden bu.
Diğer editör arkadaşımızın yazdığı gibi özellikle genç kuşlarına antibiyotik vermeni önermem,bunun yerine kuşlarına ornitab kullanmanı tavsiye ederim.Monodoks gibi içme sularına katıp diğer kuşlarada vermektense tek kuşluk bir tedavi imkanı sunduğundan dolayı kullanımı kolaydır.
Zaten 25-30tane kuşun olduğu bir kümeste şayet hasta 2 tane kuş varsa sadece bu 2 kuş ayrılıp tedavi edilir tamamının tedavi edilmesinin hiçbir mantığı yoktur.
Bir örnek sınıfta 2 tane öğrencinin başı ağrıyorsa öğretmen sadece bu 2 öğrenciyemi ağrı kesici vermelidir yoksa diğerlerininde başı ağrıyabilir diye tamamınamı ilaç vermelidir?
Arkadaşlar lütfen kuşlarımıza gereksiz yere antibiyotik vermeyelim.
Şunuda unutmamalıyızki ilaçla ayakta kalan kuşun yavrusuda ilaçla ayakta kalır
Saygılarımla

Sinan arkadaşımız , kardeşimiz meraklı ve gayretli olduğu açıkça anlaşılmakta. Çabaları da aslında , yeni bilgiler elde etmek , tecrübe kazanmak yönünde . YAŞÇA BÜYÜĞÜ OLARAK , MÜSAADENİZLE TAVSİYEM OLACAK . eskiden olsaydı kütüphanelerde aradığmız kitabı bulana kadar 1/2 gün geçiyordu. Şimdi öyle mi ? internet arama motoruna mesela yaz '' GÜVERCİN HASTALIKLARI'' ..... BESLEME...VS veteriner bilgileri konuyla ilgili düşünceler, tecrübeler, UFUK OKADAR GENİŞ Kİ :kitap: :kitap: :kitap: :kitap: KİMSEYİ KIRMADAN ANLATMAYA ÇALIŞTIM. [email protected]/1967- BURSA

CNBC 1980 ornitab terasiklin antibiyotik içermekte. AYRICA baş ağrısıyla , bulaşıcı hastalık olan nezle, grip aynı teraziye konursa .ELMA- ARMUT kadar farklı olur. saygılar [email protected]/BURSA

Sinan arkadaşımız , kardeşimiz meraklı ve gayretli olduğu açıkça anlaşılmakta. Çabaları da aslında , yeni bilgiler elde etmek , tecrübe kazanmak yönünde . YAŞÇA BÜYÜĞÜ OLARAK , MÜSAADENİZLE TAVSİYEM OLACAK . eskiden olsaydı kütüphanelerde aradığmız kitabı bulana kadar 1/2 gün geçiyordu. Şimdi öyle mi ? internet arama motoruna mesela yaz '' GÜVERCİN HASTALIKLARI'' ..... BESLEME...VS veteriner bilgileri konuyla ilgili düşünceler, tecrübeler, UFUK OKADAR GENİŞ Kİ :kitap: :kitap: :kitap: :kitap: KİMSEYİ KIRMADAN ANLATMAYA ÇALIŞTIM. [email protected]/1967- BURSA

öNCELİKLE YORUMUN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ABİCİM. İnternetten araştırmak güzel bişey ama bakıyorum konulara bir sürü ilaç ismi yazmışlar ve bunların işe yarayacağının garantiside yok bende napıyım kuşlar hasta oldukça hemen buraya yazıyorum saolun sizler yani başından bu hastalık geçmiş olanlar veya bu konuda bilgisi olanlar olarak yardım ediyorsunuz. Herkese teşekkürler. İyiki varsın kuşçular.org.... :oley:

SİNAN ÖZTEKİN

CNBC 1980 ornitab terasiklin antibiyotik içermekte. AYRICA baş ağrısıyla , bulaşıcı hastalık olan nezle, grip aynı teraziye konursa .ELMA- ARMUT kadar farklı olur. saygılar [email protected]/BURSA

Türker bey benim verdiğim sadece bir örnekti,yazdıklarımı satır atlayarak 2saniye içinde okuduğunuzdan :kitap: dolayı bunu anlayamamışsınız sanırım. :buyrun:
Ayrıca site içi veteriner hekimliğe soyunduğunuzdan ötürü sizi tebrik ederim ve başarılarınızın devamını dilerim :tamam:

pollat gerçekten çok meraklı bir kardeşim. daha 16 yaşında. ben 27 sene önce (16 iken) onun kadar bilgili değildim. aslında, birde şu aklıma geldi. birşey bilenler onuda eskiden söylemezdi. şimdi paylaşımlar çoğaldı. böylelikle daha hızlı çözümler üretiyoruz. herkese :slm: [email protected]/BURSA

bu arada, ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİYİM. buradada sadece önerilerimizi paylaşıyoruz. bilgi alış verişi yapıyoruz. AYRICA, HERKES DUYSUN HENÜZ BU SİTEDEN BİR BİLGİ ALMIŞTA DEĞİLİM.

pollat gerçekten çok meraklı bir kardeşim. daha 16 yaşında. ben 27 sene önce (16 iken) onun kadar bilgili değildim. aslında, birde şu aklıma geldi. birşey bilenler onuda eskiden söylemezdi. şimdi paylaşımlar çoğaldı. böylelikle daha hızlı çözümler üretiyoruz. herkese :slm: [email protected]/BURSA

Teşekkür ederim abicim birçok konuda yardımcı oldun sizlerin sayesinde bizlerde işte bişeyler öğreniyoruz..

SİNAN ÖZTEKİN

bu arada, ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİYİM. buradada sadece önerilerimizi paylaşıyoruz. bilgi alış verişi yapıyoruz. AYRICA, HERKES DUYSUN HENÜZ BU SİTEDEN BİR BİLGİ ALMIŞTA DEĞİLİM.
Merhabalar,
Yazdıklarından anladığım kadarı burada sedece önerilerini paylaşmayıp; ek iş olarak ta veterinerlik yapıyorsun :hhh:
Belkide bastırılmış bir şeyler vardır :?
Neyse ben aradan çekiliyorum siz tecrübeleriniz ile kuşlarımızı zehirlemeye devam edin.Böylelikle de herkez kuşlarını tedavi ettiğini sanıp yoluna devam etsin ve ortalık TAŞIYICI kuşlardan geçilmesin.
Saygılarımla

cnbc 1980 bir de senin bilgilerini paylaşsak . BU DÜŞÜNCEN HİÇ HOŞUMA GİTMEDİ . cnbc 1980 üyeliğimi şimdi kaldırıyorum. ÇOK KİTAP OKU . tadımı kaçırdın. :sinirli:

cnbc 1980 bir de senin bilgilerini paylaşsak . BU DÜŞÜNCEN HİÇ HOŞUMA GİTMEDİ . cnbc 1980 üyeliğimi şimdi kaldırıyorum. ÇOK KİTAP OKU . tadımı kaçırdın. :sinirli:

Zaman ayırıp(boş yere) yazdığınız iletilerin tamamını okudum ve verdiğiniz izlenim herşeyi ben bilirim havalarında ve çok ukalaca.
Bana göre biraz geç kalınmış olmasına rahmen çok doğru bir karar vermişsin tebrikler :tamam

bende seni inceledim. senin de hiç bir faydalı paylaşımın yok. senin için gitmeye değmez.hiç olmzsa ben bildiğimi paylaşıyorum.veterinerliğe soyunan bu sitede hiç görmedim. burası paylaşım sitesidir. beğenmeyen gider.hiç olmazsa , kimsenin kalbini kırmıyorum.üslubumu da bozmuyorum.

TURKER ODEN
Sağlıklı nesiller üretebilmenin yolu sağlıklı damızlıklardan geçer.
Üye çoğunluğu genç arkadaşlarımızdan oluşan bu sitede kulaktan dolma tedavi yöntemlerini yazmak günü kurtarmaya çalışmaktan başka birşey değildir.1hafta düzeltirsiniz 2.hafta öldürüsünüz!!

Burada saçma sapan ve hepsi insanlar için üretilmiş olan ilaçları tavsiye etmektense;;Genç arkadaşlarımızı sadece günü kurtarmak yerine,bilinçli yetiştiriciliğe teşvik etmemiz gerektiğini yaş itibarı ile benden büyük olduğunuzu düşünürsek bilmeniz gerekmektedir!!

Bir şey dikkatinizi çektimi bilmem!!
Yaz dönemi ve okulların tatil olması sebebi ile öğrenci arkadaşlarımız forumda bayağı aktifler,ve sizin yazdığınız (tekrarlıyorum) saçma sapan tedavi yöntemlerine birtek bu arkadaşlarımız İTİBAR ediyorlar
Buna dikkat ettinizmi bilmem!!

Bu siteye üye beslenme,bakım ve yıllık aşı programlarını bilen ve uygulayan 100'lerce bilinçli yetiştirici var.
Acaba onlar yazdığınız saçma sapan tedavi yöntemlerine niye İTİBAR etmiyorlar??
Bir düşünün derim!!
Bilgilerinizi paylaşıyormuşsunuz ne bilgisi? ben ortada bir bilgi göremiyorum :buyrun: :buyrun: !!
Siz ne biliyorsunuzki?
Sizin gibi kişiliklerle gerek güncel hayatta gerekse sanal alemde 100'lerce kez karşılaşıyoruz ve anlıyorumki karşılaşmayada devam edeceğiz.
BU SİZİN ŞAHSINIZA HİTABEN YAZDIĞIM SON YAZIDIR.

Son olarak;Düşünür isek tabiki herkez kendi maddi imkanları dahiline yetiştiricilik yapabiliyor (buna bende dahilim) AMA Bu hobiye aylık yada yıllık bir kaynak ayıramayacak durumda isek hiç başlamamak daha hayırlıdır.

ben de sana son kez yazayım.14 SENE LABORATUVAR TEKNİSYENLİĞİ YAPTIM. TANSİYON RAHATSIZLIĞIM NEDENİ İLE AKTİF - STRESLİ İŞLER YAPAMADIĞIMDAN PASİF OLAN GÜVENLİK İŞİNE GİRDİM. İLAÇ ,REÇETE, KİMYASAL BİLGİM YETERLİ, DAHA FAZLA BİLGİLİ İSEN , SENDEN DE BİR ŞEYLER ÖĞRENİRİZ. BEN BEŞERİ İLAÇ KULLANIYORUM. MADDİ OLANAKLARA DA GELİRSEN KENDİME AİT 3 EVİM YAZLIĞIM VE ARABAM VAR. DURUMUM GAYET İYİ. AŞI, RONİ... ,,FALAN DAHA İYİ OLSAYDI. REÇETEMDE O İLAÇLAR OLURDU. BENİM KUŞLARIM SAĞLIKLI -TAŞIYICILIĞIN NE OLDUĞUNU DA SENDEN ÖĞRENECEK DEĞİLİM. TÜRKER ÖDEN İN REÇETESİ; mantar (RONİDOZOL) flagyl ; 7 gün oral süspansiyon E-coli (NİFUROKSAZİD) ercefuryl ; 3 gün kapsül tifo koksidiyoz (SULFADİMİDİN) sülfamezatin ; 3-4 gün şurup salmonella - iltihaplar (AMOKSİSİLİN) Alfoxıl kapsül ;10 gün sonra prebiyotik grip ,nezle(TETRASİKLİN) tetra kapsül ; 4 gün (15 gün sonra tekrar 4 gün )sonra prebiyotik ... barsak kurdu( tetra - tab) litreye 1 tablet 1 gün 1995 YILINDAN BU YANA REÇETEM BU ; HERKESLE DE HER ZAMAN PAYLAŞMAKTAYIM. 15 YILDIR HASTALIK İLE SORUNUM YOK . VAR MI REÇETEME İTİRAZI OLAN .BEN PAYLAŞIYORUM. KENDİME GÜVENEREK.FARAZA AŞI . ORNİ ZORNİ...GAMBİ, İLE İŞİM YOK. BEN KUŞLARIMI SOKAKTA BULMADIM. bu reçetem site içi herkese itafen olup O BİLGİLİ ARKADAŞLARADIR. HERKES AÇIK ÇA YAZSIN BEN DE ÖĞRENEYİM. SİTEMİZ BUYRUN YAZILARINIZI BEKLİYORUM. BÜYÜK ÜSTADLAR VARMIŞ. BU İŞİ SİZ ÖĞRETİN BEN DE ÖĞRENEYİM.

(KENDİME AİT 3 EVİM YAZLIĞIM VE ARABAM VAR.)

İşte bu örnek sizin ne olduğunuzu açıkça gösteriyor!! :buyrun:
(Baba ile vali olan oğulu hikayesini hatırlayanlar bilecektirler!)

(TÜRKER ÖDEN İN REÇETESİ; mantar (RONİDOZOL) flagyl ; 7 gün oral süspansiyon E-coli (NİFUROKSAZİD) ercefuryl ; 3 gün kapsül tifo koksidiyoz (SULFADİMİDİN) sülfamezatin ; 3-4 gün şurup salmonella - iltihaplar (AMOKSİSİLİN) Alfoxıl kapsül ;10 gün sonra prebiyotik grip ,nezle(TETRASİKLİN) tetra kapsül ; 4 gün (15 gün sonra tekrar 4 gün )sonra prebiyotik ... barsak kurdu( tetra - tab) litreye 1 tablet 1 gün)

Herşeyi ben bilirim havalarındasınız ama birşey bilidiğiniz yok!
Reçeteniz ile beraber size hayatta başarılar dilerim TURKER ODEN.
Bu arada başka bir forumda bu saçmalıkları yazsaydınız çoktan siteden ihraç edilir yada gereken cevapları alırdınız(ağzının payını yada).Benim yaş itibarı ile sizinle uğraşacak zamanım yok,%99'u yanlış olan kendinize göre bir doğru tutturmuş gidiyorsunuz bu zihniyette kolay kolay değişmez.
Sizin için en uygun yer burası durmak yok eğitime devam :tamam: hani nasıl derler; her horoz kendi.... :hhh: :hhh:

Herkesin , hataları olabilir. Hata yaptığım zaman site sorumlusu ikaz edecektir. Saygı duyarım. Chat gibi oluyor, ama konuyu tamamlamak isterim. kişiliklerimizi değil de, bilgilerimizi eleştirmeliyiz. SİTE SORUMLULARININ DEVREYE GİRME ZAMANI DA GELMİŞ OLABİLİR. Gündem ile ilgili aklıma geldi. Sitemiz ile paylaşmak isterim. 1994 yılı ortalarında güvercinlerime hastalık geldi. O kümesin büyük bir çoğunluğunu kurtaramadım. Öldüler. Haliyle, üzüldüm. Besliyor isek , sağlıklarından -beslenmelerinden tüm yaşamsal faaliyetlerinden sorumlu oluyoruz.Severek de besliyoruz. Hastalanmaları bizleri üzüyor.1 9 9 4 ' te 4m X 3m bir odayı revir haline getirdim.yaklaşık, 20 gözlü çifthaneler yaptım. Burada sadece; .Günde, 3-5 saat hasta kuşlar ile ilgilendim.Amacım, hastalıklara yenik düşmemek beslediğim kuşlarımı ırkı-soyunu tüketmemek adına ilaçlar , hastalıklar üzerine denemeler yapmaktı.yüzlerce kuş, bir o kadar ilaçlar ile uğraştım.Pazarlardan özellıkle hasta olanları toplayarak veterinerlere danışarak zaman zaman kocakarı ilaçları otlar şifalı bitkiler beseri ilaçlar ....aklınıza gelebilecek duyduğum her metodu kafama da yatıyorsa bir çok denemelerim oldu. ve tüm geçmiş çalışmalarım kayıt altındadır. dosyaladım-klasör oluşturdum. BUNLARA NEDEN GEREK VARDI Kİ, zaman , para ,...kayıplarıydı.Bu uğraşları yaparken SAĞLIKLI GÜVERCİN BESLEMEK ADINA bu günkü para karşılığı 5000-6000 TL de harcadım. 5- 6 yıl sürdü böyle . Ben BURSA 'dayım , 1994-2000 yılları veteriner yeterlide değildi. Kesin tedavi, güvercinlere uygulayamıyordu. tavukçuluk, k.baş, byk .baş hayvancılık üzerine deneyimleri vardı.güvercini veye konusunu götürdüğümüzde KES -AT GİTSİN. KÜMESİN HEPSİNİ KESMEN LAZIM. kısaca anlatmaya -paylaşmaya gayret ettim . Belki kendimce ama emekle çaba sarfederek deneyerek laboratuvarda kakalarını inceleyerek. SEVGİYLE AZİMLE AĞIR AĞIR yol katettim. reçetemde böyle oluştu.EN DOĞRU REÇETEYİ BENİM KADAR KOLAYCA VERECEK KİŞİNİN DE ELİNİ ÖPERİM. YAŞI BENDEN KÜÇÜK OLSA DA. Sevgi ve saygılarımla. GÜVERCİN DOSTU HERKESE KAPIM AÇIKTIR. 05396621626 7/24 TÜRKER ÖDEN KİMYA LABORATUVARI TEKNİSYENİ (ŞİMDİ GÜVENLİK) :slm:

cnbc1980' Alıntı:
(KENDİME AİT 3 EVİM YAZLIĞIM VE ARABAM VAR.)

İşte bu örnek sizin ne olduğunuzu açıkça gösteriyor!! :buyrun:
(Baba ile vali olan oğulu hikayesini hatırlayanlar bilecektirler!)

(TÜRKER ÖDEN İN REÇETESİ; mantar (RONİDOZOL) flagyl ; 7 gün oral süspansiyon E-coli (NİFUROKSAZİD) ercefuryl ; 3 gün kapsül tifo koksidiyoz (SULFADİMİDİN) sülfamezatin ; 3-4 gün şurup salmonella - iltihaplar (AMOKSİSİLİN) Alfoxıl kapsül ;10 gün sonra prebiyotik grip ,nezle(TETRASİKLİN) tetra kapsül ; 4 gün (15 gün sonra tekrar 4 gün )sonra prebiyotik ... barsak kurdu( tetra - tab) litreye 1 tablet 1 gün)

Herşeyi ben bilirim havalarındasınız ama birşey bilidiğiniz yok!
Reçeteniz ile beraber size hayatta başarılar dilerim TURKER ODEN.
Bu arada başka bir forumda bu saçmalıkları yazsaydınız çoktan siteden ihraç edilir yada gereken cevapları alırdınız(ağzının payını yada).Benim yaş itibarı ile sizinle uğraşacak zamanım yok,%99'u yanlış olan kendinize göre bir doğru tutturmuş gidiyorsunuz bu zihniyette kolay kolay değişmez.
Sizin için en uygun yer burası durmak yok eğitime devam :tamam: hani nasıl derler; her horoz kendi.... :hhh: :hhh:

Koyu olarak belirtilen yazılar burasıyla alakasız yazılardır. Sizin gibi birisinden beklemediğimiz vurgular bunlar. Türker bey yardım etti diye uzaklaştırılacaksa başka siteye site demek mantıksız olurdu. Neyse konuda reçeteleri iki veteriner olarak vermişsiniz. Yaşınız olarak gençlere güzel örnek olmak yerine, maşallah herşey ortada. Yazmaya çizmeye gerek yok. Özel tartışmalarınızı forumdan değil mail veya özel mesaj ile açıklığa kavuşturunuz. Burayı ve takipçilerini rahatsız etmeyin.
Konuda belirrtiğiniz gibi iki tarafın reçeteside mevcut, yetiştiriciler her ikisini dener buradan doğrusunu iletirler. Daha karşılıklı tartışmayı bile beceremiyorsunuz.
-kilitli-

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri