Güneş Işığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ilyaskonya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

ilyaskonya

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
KonyalıKuscu
Meslek
otokaporta
İlgi Alanı
Kediler
Güneş ışığı görmeyen güvercinlerde ne tip sorunlar oluşur , yada hangi vitamin takviyesi yapılabilir yardımlarınızı bekliyorum bu sorun bir cok arkadaşın ve benim merakımdır tartışalım bu konuyu ?? :tamam:

Her canlı gibi onlarında güneş görmeye ihtiyacları var. Biz insanlar bile belli bi zaman güneş görmesek suratımız beyazlar hasta oluruz çok önemli bi konu aslında mümkün oldukca güneş görmelerini sağlıyalım... :slm:
Saygılarımla

Güneş girmeyen eve doktor girer, Gelen doktor da avuç avuç ilaç yazar da bir türlü düzelemezsin...

işi bu boyuta getirmemek için güneş şart.

Bilmiyorum ben daha önce kimse araştırdı mı ama ben bu konuya çok kafa yordum.
Açıkcası ingilizcem pek yetmediği için okuduklarımdan da pek birşey anlamadım.
Sonuçta herkesin yeri güneş alabilecek konumda değil veya olmayabilir.
Bunun için güneş ışığı lambaları olduğunu gördüm.
Özellikle hayvanlar için özel üretilen tabi ki bu tropical kuşlar için ama bütün kuşlarda kullanılabileceğini okudum.
Güneş ışığının birebir taklit edilmiş hali ve belirli bir mesafeye asılabiliyor.
Yani kümese takıp oldu bittiye getirilemiyor anladığım kadarı ile ( Büyük Salmalar için geçerli tabi).
Papağan besleyenlerden ve forumlarından okuduğum kadarı ile işe yaradığından bahsediliyor. Bir kaç Jako papağanı videosu izlemiştim şimdi bulamadım maalesef ama Kuş ışığı almaya başladığında kanat açıp yere uzanıyor lambanın altından bir yere ayrılmıyor.
1. olarak bu lambalar kullanılmaya başladı artık. Türkiyede yoğun değil getirtmesi zor ve pahalı olduğundan. FULL SPECTRUM olması gerekli diye okuyorum hep. Sürüngenler için kullanılan ile çok farklı.
2. olarak Yüksek Basınçlı Sodyum Lambalar dan bahsediliyor. Açıkcası nedir ne değildir araştırıyorum.
3. olarak bir forumda ;
PhilipsTL-D 18W 950 Gün ışığı 5300K
Philips TD 950 serisi floresan lambalar 5000 K ışık ısısı ve UVA değerleriyle kuşlar için piyasadaki en uygun lambadır ( kanaryacılar tarafından test edilip onaylanmış bir ürün) diye bahsedilmiş.

Şöyle de bir videosu var o lamba kullanılmış. Karanlık diye oraya gittiklerini düşünebilirsiniz ama ben aydınlıkta bile onun altına gittiklerini izlemiştim bulamadım maalesef silinmiş sanırım.

Bilgisi olan var mı?

İngilizce olarak bir konu da var okuyup çevirebilecek birileri var mı?
http://wildliferehabber.com/rehab-data/ ... ting-birds

Bu konu bence bizim için çok önemli. Çoğumuz çalışıyoruz. Günde 1-2 saat güneş yeterli olmuyor kuşlara. Bu konu üzerine yabancı dil seviyesi yüksek olan birileri varsa aramızda en azından paylaştığım linkteki gönderiyi çeviri yaparsa memnun olurum.
Teşekkürler şimdiden.

Ekli dosyalar

• arcadia-compact-bird-lamp-2.4-uvb-1465-p.webp
    arcadia-compact-bird-lamp-2.4-uvb-1465-p.webp
    40.9 KB · Görüntüleme: 1,675
Moderatör tarafında düzenlendi:
Güneş ışığı olmazsa olmaz, kumes görmesede kuşların salma alanı güneş görmesi lazım.Özellikle kışın bu cok önemli, hem yumurta kabugu acısından hemde yumurtlayan kuş gucsuz kalır yumurta felci cok görunur.Bnim başıma geldi, güneş ve havalandırma müthiş iki olmazsa olmaz.D vitamını veren güneş etkısı yapan lamba kullanmadım hiç kullanan arkadaşlar oldu fiyatları 150 civarındaydı en son.

Patrick R. Thrush © 1999 (yazarın izni ile yayımlanmaktadır)

En sık birdkeepers tarafından kafes aydınlatma ile ilgili endişeleri etkin ve doğru kullanımını tam spektrum (veya FS) aydınlatma aygıtları sorulan sorular. 'Gerçek' küçük lamba, lamba derleme kafes veya uçuş ve cihazın etkili yaşam için doğru mesafe kullanılacak türü olarak bulunmaktadır. Aydınlatma 'gerçek' doğrudan sürüngenler tutma içinde kullanılan yöntemler üzerinden çevrilir gibi ne hakkında yayılmış. Kuşlar ve sürüngenler tamamen farklı aydınlatma ve beslenme ihtiyaçları var; aydınlatma uygulama pratik kuşlarla sürüngenler için çevirmek için bir hatadır. Bu makalede, aydınlatma uygulama ve verimliliği hakkında efsane gidermek ve aviculturist haberdar olun ve maliyet etkin aydınlatma kararlar etkinleştirmek istiyor.

Tam spektrum aydınlatma tarafından ne anlama geldiğini tamamen anlamak için biz ilk kategori iki kısma bölmek gerekir: a) genel aydınlatma ve b) özel aydınlatma. Bir CRI (renk sunumu indeksi), 90'dan büyük ve renk sıcaklığını tam spektrum düzgün olarak adlandırdığı olabilir genel aydınlatma lambası vardır > 5000K (1). FS atama, sadece ışık aralığı için atıfta yakından doğal güneş ışığı ve renk dengesini öykünür gibi insan gözle görülebilir. Bu cihazlar UV ışın kaynağı olarak uygun değildir, ama küçük miktarlarda UVA çalışmalarını bir yan ürünü üretmek. Evde beslenen hayvan serisi (Vitalite, vd.) ve tüpler için mevsimsel duygudurum bozukluğu (Ott, vd.) gibi özel aydınlatma aygıtları ultraviyole ışık çevre (UVA) ve muhtemelen orta (UVB) aralıkları genel aydınlatma ölçütlerine ek olarak değişen miktarlarda bulunur. Fiili standart UVA/UVB 28: 11 oranıdır. FS çözümlerinden gerekli sonuçlar bağlı olarak, çeşitli mesafelerde etkileri maksimize etmek için kullanılır. Bu birdkeeper uygun aydınlatma çözümü seçerken göz önüne alınması için çok önemli hale gelir.

Önemli bir çalışma birdkeepers tarafından istihdam genel aydınlatma uygulama ortalama olarak, ışık kuş popüler mesafe 14-18 "(2) ortaya vardı. Çoğu zaman, bu mesafe ulaşmak için ışık kaynağı birkaç santim yukarıda veya doğrudan üstünde tepe-in belgili tanımlık kafes yerleştirilir. Bir 14-16 "(veya herhangi bir diğer keyfi set) konsepti aydınlatma yerleştirme sadece etkili ultraviyole çıktısına bir aydınlatma aygıtının (olma) ilgili. Pet kullanma (sürüngen, kuş, akvaryum, vb) için tasarlanan bazı FS uzmanlık floresan bir aygıt ile birlikte daha fazla miktarda: yakın menzil, UVA UVB olarak bilinen ultraviyole ışık, orta menzilli az miktarda üretmek. "Vitamini sentezi" aktif UVB aralığı belirli bir kesimi bileşen ultraviyole ışık. Ne yazık ki, bu aralıktaki bu cihazların çıkış ürettikleri ışık görünür toplam spektrumu karşılaştırıldığında çok zayıf.

Bu makale ilerledikçe açıklandığı ses nedeni vardır. Lamba inşaat daha fazla bilgi edinmek için yazar okuyucu yazarın kuşlar & ışık Web sitesi (3) sunulan Floresan ışık tasarımı hakkında bilgi için yönlendirir. Şimdi, UVB olma görünür ışık verimi daha zayıf olduğu gerçeğini kabul etmek (< % 0.5), olumsuz doğal güneş ışığı düzeyleri ile ilgili olarak dengesiz ve çok uzak olarak görülebilir ışık lamba gibi seyahat değil. Bu düşünceyle, ışık kaynağını kuş doğal öncesi vitamini (cholecalciferol) D sentezi (4) için yararlı pozlama elde etmek için mümkün olduğunca yakın yerleştirmek için popüler kavram olmuştur. Ne yazık ki, birçok sorunlar kümesi kendilerini bu şekilde başlar. Başlamak için aygıt yaş ışık çıkışını değiştirir. Işık görünür kısmını Lümen (parlaklık) çıkış sadece % 10-20 bir lamba bütün ömrü boyunca değişebilir. Bir günde 12 saat ortalama iki yıldır cihazı çalışırsa, lamba kullanım 8760 saatlik oluştu.

Bu sırada, lambanın görünür ışık verimi en az % 10-15 azaldı ve ayrıca birincil renk vardiya değişiklikleri fosforun içinde düzensiz aşağılayıcı lamba nedeniyle olmuştur. Olup üretici 16000 veya 20000 veya 30000 saat oy alan Lamba ömrü devletler ne olursa olsun, dengeli aydınlatma perspektif elde etmek için aygıt değiştirme vakti. Bu rakamlar verimli ya da dengeli bir çıktı aygıtının yansıtmıyor, onlar sadece lamba tamamen şu anda çalışmayı sona muhtemeldir demek. Daha fazla tartışma belirtildiği gibi lamba derleme çıktı, hala dengeli renk oranları tutar ne zaman FS maksimum yararı sadece gerçekleştirilebilir.

Ultraviyole ışık üreten fosforun görünür ışık üretmek için kullanılan karışım farklıdır. Onlar çok daha hızlı bir oranda düşer. Bu ışık "vitamin" dizi 3'te giderek azalır anlamına gelir.

gökay' Alıntı:
Güneş ışığı olmazsa olmaz, kumes görmesede kuşların salma alanı güneş görmesi lazım.Özellikle kışın bu cok önemli, hem yumurta kabugu acısından hemde yumurtlayan kuş gucsuz kalır yumurta felci cok görunur.Bnim başıma geldi, güneş ve havalandırma müthiş iki olmazsa olmaz.D vitamını veren güneş etkısı yapan lamba kullanmadım hiç kullanan arkadaşlar oldu fiyatları 150 civarındaydı en son.

Abi peki işe yaradı mı?

gökay' Alıntı:
ben kullanmadım iki sene kuşlar güneş görmeyen dükkandan bozma depodaydı, şu an ki kümesleri güneş görüyor.Lambanın faydası olur bir derece fiyata bağlı cebi yakmadıktan sonra kullanmakta zarar yok.

http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayv ... w-92847105

2 Sene güneş görmedi demişsinizde hocam biraz bilgi verebilirmisin hiçmi güneş ışıgı görmüyordu 2 sene ne gibi sorunlarla karşılaştın yavru alabildinmi teşekürler.

gökay' Alıntı:
ben kullanmadım iki sene kuşlar güneş görmeyen dükkandan bozma depodaydı, şu an ki kümesleri güneş görüyor.Lambanın faydası olur bir derece fiyata bağlı cebi yakmadıktan sonra kullanmakta zarar yok.

http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayv ... w-92847105

2 Sene güneş görmedi demişsinizde hocam biraz bilgi verebilirmisin hiçmi güneş ışıgı görmüyordu 2 sene ne gibi sorunlarla karşılaştın yavru alabildinmi teşekürler.

Abi senin verdiğin lambanın açıklaması ,

Teraryum içerisindeki bitkilerin ve sürüngenlerin ihtiyacı olan naturel güneş ışınlarını karşılayan , teraryum içerisinde sıcak güneşlenme alanları yaratan , yaydığı UV-A ışınları ile sürüngenin naturel ihtiyaçlarını karşılayan sadece teraryum içinde kullanabileceğiniz güneş ışığı lambası.Lamba ısı verdiği için su sıçramalarından koruyunuz.

Ki ben burada paylaştığım konunun türkçeye çevirilmesi için bir arkadaşla görüştüm, yavaş yavaş çeviriyor. Onda yazan ise ,

""Kafes aydinlatmasiyla ilgili kus besleyenler tarafindan en cok sorulan sorulardan biri de tam spektrumlu aydinlatma cihazlarinin efektif kullanimina iliskindir. dogru kullanim ise lambanin cinsine, kafese baglanma uzakligina ve cihazin omruyle alakalidir. aydinlatmayla ilgili yayilan ve dogru kabul edilen bilgiler surungen bakimindan alinmistir. ancak kuslarin ve surungenlerin tamamen farkli aydinlatma ve beslenme ihtiyaclari vardir. surungenler icin kullanilan aydinlatmanin kuslar icin kullanilmasi ciddi bir hatadir. bu makale aydinlatma pratigi ve verimligindeki dogru bilinen yanlislarin giderilmesini ve kusbilimcileri bilgilendirmeyi, ise yarayan aydinlatma maliyetlerini belirlemeyi hedeflemektedir."""

Kafana takılan bişey varsa çeviri ile ilgili, goglede ingilizce-türkçe ceviri kısmına çevirmek istediğin metni yapıştır çevir.

İki sene güneş görmedi dediğim salma kuzey cebeye bakan dukkandı.Verim randımanlı olmuyor yavru alıyorsun hastalık geliyor ,havalandırma yetersiz ne kadar temiz titiz olursan ol olmuyor.Ozamanki salmanın resmi 100 kuş vardı 50 bakıcı 50 damızlık .Çok kayba rağmen yinede emeğimin karşılığını aldım, dedim ya burası geçiçiydi, diyeceksinki neden havadar güneş gören dükkan tutmadın ,mulk benim olduğu için geçiçi kuşları burda misafir ettim.

Ekli dosyalar

• 29072011681.webp
    29072011681.webp
    829.8 KB · Görüntüleme: 765
Geri