güvecinlerimin hamile kaldıgını nasıl anlarım ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan miraç
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

miraç

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
<miraç>
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
Kediler
güvecinlerimin hamile kaldıgını nasıl anlarım ?
hamile kaldıktan kaç gün sonra yumurtlarlar ?

Şu anlık kuşlara özel ultrason cihazı olup olmadığı hakkında bir bilgim yok :haha: :ckmk:

Şaka bir yana ;
Kuşlar eşleştikten sonra "genel olarak" yaklaşık 2 hafta içinde yumurtlarlar.Dişi yumurtlayacağı zaman erkek sürekli dişinin peşinden giderek dişiyi folluğuna sürer , ortalıkta çalı çırpı ot varsa onları toplar.Anlar mısınız bilmem ama dişinin çatalı dediğimiz 2 kemik arası açılır o arası yumuşak ve şişkin bir hal alır.Ayrıca kuşun bel kısmında(kuyruk sokumu üstü) hafif bir şekilde oval şişkinlik belirgin olur.

güvercinleri ya alırken eş alacan ki en kısa zmanda yavrulasınlar yada dişili erkekli alıp kendin eşleştircen hamile kalma kunusu hakeketende değişik onlar çiftleşine en kısa zamanda yumurtlayıp, yavrularlar.

teşekkürler

Oncelikle arkadaslar merhabalar benim bir cif siyah guvercinim var gunde 2 3 defa ciftlesiyolar ve cop supurge kirintilari topluyolar ve disi yuvada yatiyo amma baya bir topladilar kac gune yumurtlar bilemedim gitdi ha bide ben azerbaycandan yaziyorum selamlar bir daha ..

Canım kardeşlerim Kerim KINIR nikiyle yazan kardeşim çok güzel yazmış biraz okuyun ve araştırın bilgisayayarı güzel kullandığınıza göre bunu da yazıp okuyup öğrenebilirsiniz kuşlar ve tavuklar için ultrasyon cihazı henüz geliştirilmedi yani kısadan hisse kanatlılar( tavuk, kaz ,ördek ve kuşlar ,bıldırcın sülün) canlı doğum yapmazlar inek, köpek,at ,ayı ve benzeri hayvanlar canlı doğum yaparlar konuları iyi okuyup anlayıp araştırmanızı önerir boşu boşuna luzumzuz başlık açılmamasını rica ederim saygılarımla.

Geri