Güvecinlerin gözlerinde çapak ve sulanma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan perspektif
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

perspektif

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ibrahim çoban
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
değerli site üyeleri merhabalar. kuşlarımda ansızın ortaya çıkan ve özellikle de yeme düşememiş yavrularımın hepsinde gözlemlediğim bir hastalık söz konusu. kuşlarımın gözleri muazzam derecede sulanıyor ve çapaklanıyor. günde 2 sefer temizliyorum ama nafile. maalesef bu sabah da arap dönek yavrumun ölüsünü buldum çok üzüldüm:( sitedeki hastalıklar bölümünden bazı bilgileri okudum ama net olarak bu çapaklanmanın kaynağı ile ilgili bir şey göremedim. kuşların ağızları da sümüksü-salyalı. bu mevsimde olur diyen arkadaşlar da var ama yavru kaybetmeyi hiç istemiyorum. bu durum için gerek doğla yönlerden, gerekse ilaç takviyesi olarak çözüm önerilerinizi bekliyorum.
dostlukla...

Re: gözlerde çapak-sulanma

Maalesef bu olay sadece yavruların gözleriyle ilgili bir hastalık değil. Bu benim kuşlarımın da bir zamanlar başına çok gelirdi. Bu hastalık genellikle virüslerden kaynaklanıp kuşun üst solunum yollarını saran daha sonra göz etrafında iltihaplanmaya sebep olan bir ilerlemedir. Yavru kuşa bu hastalık anne - babaları yoluyla bulaşır. Anne- babada ki rahatsızlık tedavi edilmediği sürece yavruların ölümü kaçınılmazdır. İlaç tedavisi mutlaka gerekir. Ama ilçlardan çare görmemiş biri olarak sana şunları söyleyim.
1- Kümesinin havalandırılmasına dikkat et ve güneş ışığı girmesini sağla.
2-Yedirdiğin yeme dikkat et ve ekmek kırıntısı gibi mayalı gıdalar verme.
3-Damızlık kuşlarında devamlı görülen aynı hastalıklar varsa damızlık kuşlarını değiştir.
4-Kümesinde her zaman kuşların hastalandığında yemesi için kırmızı kil bulundur.
5-Dışarıdan ne olduğunu bilmediğin kuşları kümesine sokma.
Bunlara dikkat edersen inşallah bir daha kolay kolay hastalık yaşamazsın. Saygılar..

Selamlar. Öncelikle gerçekten kuşlarına üzüldüm. İnşallah tez zamanda düzelir.Benimde bahardan sonra yazın tüy dökümü zamanına kadar sık sık yaşadığım hastalık türlerinden birisiydi. Ben sıcaklar başladığı zamanlar olan bir hastalık olduğu için sıcaklarla alakalı olduğu kanısındayım. Hocamında belirttiği gibi virüslerden kaynaklanan bir hastalık.
Hastalığı tadavisi ilk zamanlar bana imkansız gibi gelmişti. Birkaç deneme ve bu konuda tecrübeli abilerimizin önerdiği ilaç sayesinde hastalığın kesin tedavisini buldum. Hastalık için veteriner hekimlerden veya İlaç,vitamin satan mezat,dernek vs.. gibi yerlerden HIPRADOXN isimli göz damlasını alacaksınız. Kullanım şekli üzerinde yazıyor. Ben 4 5 günlük düzenli kullanmalar ile kesin sonuca ulaştım. Umarım hemen atlatır ve sağlıklı bir sezon geçirmeye başlarsınız.
Saygılarımla.

evet bir zamanlar benimde sık sık karsılastığım hastalıktı.
ama zorda olsa çözümü buldum.hüseyin in dediği ilacı kullanmanızı bende tavsiye ederim.
tabi hocamın dediği hususlara da bunun yanında dikkat etmek herzaman için gerekli sadece bu hastalık için değil.

değerli dostlarım kıymetli bilgileriniz ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Allah kimsenin kümesine hastalık göstermesin. İnsanın morali bozuluyor kıymet verdiği varlıkları böyle durgun, bitkin görünce.
dostlukla...

değerli arkadaşım iyiakşamlar sitede gezinirken mesajını okudum. kusların göz cevrelerinde kızarıklıkda varmı.tüy kabarması vehafif iştahsızlık varsa 250lil TETRA kapsulunyarısını acıp gözün üzerine dök bire bir gelecek acil şifala dilerim ilacı kullanırsan neticesini bildirirsen sevinirim genelde kışa girerken bemim kuşlarımdada oluyor

Muhterem, kuscu arkadaslar.
kuslarda gorulen, goz yasarmasi,gozde capaklanma,burun deliklerinin dikanmasi,kafasinin sismesi,iri gozukmesi,kanatlarinin kuyruk altina dusmesi,eklem yerlerindeki rahatsizliklari,solunum bolgelerindeki mikroplasmalar,ic organlar bobrek,ciger,taslik vs olan hastaliklar.ORNITHOSE denilen bulasici bir hastaliktir.cozum asagida izah ediliyor,

ornithose.jpg

bu hastalik genelde,yeterli havalandirmasi olmayan rutubetli kumeslerde ve ceryanda kalan kuslarda ortaya cikiyor.

ornithose2.jpg

(GOZ KENARINDAKI ENFEKSIYON)
(SOLUNUM ENFEKSIYONLARI)
(BOGAZININ UST SOLUNUM BOLGESINDEKI KIRMIZILIK)
(BURUN DELIKLERINDEKI PISLIK)
(KAFANIN SISMESI,KULSK TUYLERININ DIK DURMASI)
(KOTU CONDIKSIYON)

(TEDAVI YONTEMI: 1 PAKET ORNICURE 2 LITRE KIRECSIZ SUYA 3-4 HAFTA BOYUNCA, YETERLI KUMES HAVALANDIRMASI ,BU ISLEMDEN SONRA 1 HAFTA BOYUNCA OMNIFORM VE ORAVITAL VERILMESI TEDAVI SURESI ICINDE KIRMIZI TAS DISINDA HIC BIR SEKILDE MINARAL TUZ VEYA VITAMIN KULLANILMAMASI,VERILEN SUDA COZULMUS ILACLARI GUNES ISIGINDAN VE SICAK ORTAMDAN KORUNMASI,GUNLUK SULARININ DEGISMESI TEMIZ SU VERILMESI GECMIS OLSUN ,ALLAH ACIL SIFALAR VERSIN

SAYGILAR.

öncelikle s.a yeni üye oldum bu siteye ve harika emegi geçen herkeze tşkkurler benim kümesimdede aynı hastalık var ve bilgileri okudum mutlaka deneyecegim hepiniz sagolun

slm millet aynı sorun ben dede oldu ama benim kuşlarda tek gözün de vardı veterinere gittim bana bir damla verdi içerigi kortizonmuş ben almadım eczaneye gidip anadron diye bir göz damlası var kordizon
3 . 4. gün boyunya gözüne birer damla damlattım 3.4 günde iyleşti araştırdım bu bir vürüs oldugu kanısına vardım fakat bu hastalıga marus kalan kuşların hepsine uygulanmalı cünkü bulaşıcı imiş tabiki herr şeyden önce yuvanınzın hijjen olması şart yemlikleriniz temiz olmalı ve suları günlük degişmeli yuva içine yem ve su koymamalı yuvaya ve kuşlara haşere ilaçlarını kullanmalı arkadaşlar benim bildigim bunlar daha anlatcak olursak çok şeyler var ama burada hangisini anlatacaksın ki inşallah faydalı olur hepinize kolay gelsin

göze gentagut isimli antibiyotikli göz damlası kullan, yanında ilk gün 2 tane ornitab, sonraki 3 gün birer tane ornitab. pantex firmasının. kuşlarının önünden grit, mineral gibi kalsiyum kaynakları kaldır.

ARKADAŞIM ARKADAŞLARIMINDA SÖLEDİĞİ GİBİ BENİM HERSEFERİNDE %98 KESİN SONUÇ ALDIĞIM İLAÇ GÖZ SULANMASINDA GÖZÜN KAPANMASINDA AĞIZIN SALYA OLMASINDA KUŞTA HIRILTI GELMESİNDE AĞZINDA PEYNİR OLUŞUMUNDA BİRE BİR İŞE YARIYORR.. HIPRADOXN ADLI İLACI HEM GÖZ HEM AĞIZ YOLUYLA KULLANDIRABİLİRSİN

Composition per gram:
50 mg Doxycycline hyclate
Indications:
ORNIMIX is a water soluble powder containing
doxycycline, a tetracycline with high activity against
Ornithosis complex and Coryza in pigeons.
Dosage and administration:
For oral use via the drinking water.
General dosage: 4 gram per 2 ltr. drinking water (1 spoon = 8 gram).
Treat during 5 consecutive days.
Warning:

Ornimix suya katılan toz, piyasada yaklaşık 30 lira, aynı belirtiler benim yeme düşen yavrularda vardı düzeldi.Yanlız göz tam kapanmadan uygulamak en garantisi, bu hastalık karaciyere yerleştimi kuşu kurtulması zor.Kümes havalandırması kötüyse bu hastalık kümesinizden cıkmaz.Birde bu kutunun ronidozele olanı var oda bu hastalığa benzer durumlarda kullanılıyor, gözde yaşarma şişme, ishal, ağızda çapaklanma, kursak şişmesi bu 2 ilaçkumesten eksik olmasın.

hsne2u.jpg

Ekli dosyalar

• ornimixwsp100gm.webp
    ornimixwsp100gm.webp
    4.4 KB · Görüntüleme: 1,022
Geri