Güvenlik Sistemleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umit81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 852
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

umit81

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ümit topal
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Balıklar
Bahçede kümes yaptım demir kapı ve pirketten içini demir ve betonla doldurdum.Bunların dışında kümesime alarm sistemleri,kamera,sensörler gibi güvenlik sistemleri yapmayı planlıyorum.Daha gün önce bizim mahallede arkadaşı kuşlarını çaldılar.Bu sistemler hakkında bilgi sahibi olanlar varsa marka gibi en ince ayrıntısına kadar bilgi verirse sevinirim.Site içinde arama yaptım yeterli bilgiye ulaşamadım google da arama yaptım fakat çok geniş bir alan olduğu için bilgilerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var.
Yönetici arkadaşlarımdan ricam konuyu hemen kilitlemezlerse sevinirim.Nedense bazı konular hemen kilitleniyor.Yardımlarınızı ve tecrüblerinizi aktarmanızı bekliyorum.Teşekkürler.

Ümit abi kamera biraz pahalıya patlayabilir sana.biz de apartmana taktırcaz nasipse.araştırdım çok.bayağı inceleme yaptım kameralarla ilgili.şimdi sana söyleyeceğim şey şu olur güvenlik kameralarıyla ilgili.arkadaşlar ve abilerim diğer konularda daha ayrıntılı bilgi vereceklerdir.
eğer kamera taktırmayı düşünüyorsan TVL diye bir değeri vardır her kameranın bunun en az 480 olması lazım.ama 540 ve üzeri olursa çok daha iyi olur.aksi takdirde aldığın görüntüdeki adamı seçemezsin bile.ayrıca sensörünün de ya 1/3 ya da 1/2 olması lazım.en iyisi 1/2 dir.en kötüsü de 1/4 tür.kümesin loş bir ortamdaysa ve ayrıca gece net görüntü almak istiyorsan LUX oranının düşük olması gerekir.ne kadar düşükse o kadar iyidir.kamerayla ilgili vereceğim bilgiler bunlar abi.eğer kafana takılan olursa yazabilirsin bana özelden.
son olarak şunları söylemek istiyorum.eğer gerçekten çok değerli kuşlar besleyeceksen ve beslediğin ortam güvenilir değilse bence hem kamera taktır hem de alarm sistemi.alarm sisteminin muhteşem kaliteli bişey olmasına gerek yok.dışta yanıp sönen lambanın sahtesini bile caydırıcı amaçlı kullanabilirsin.30 liraydı galiba fiyatı.yani alarm sistemi varmış gibi gösterebilrsin millete.ama en yakın arkadasına bile soyleme caydırma amaçlı oldugunu. bu dediklerm tahminen sana en fazla 500 milyona malolur ama kafan rahat olur gece rahat uyursun.
Saygılar,Berat Yeşil

Merhabalar

Amacın kuşların çalınmasını engellemek olduğu için Bence kümese bi Alarm sistemi kurmalısınız. PIR DEDEKTÖR dediğimiz algılayıcılar var. Kablosuz Pır dedektörler var. Onlardan alırsın içten bağlarsın. Yüksek bir yerede kablosuz siren bağlarsın. Kümes kapısı acıldığında senden ziyade butun mahalle ayağa kalkacaktır. Dolayısı ile hırsızda bırakıp kaçar. Zaten benim şahsi fiktim hırsız o siren kutusunu gördüğünde hiç ilişmez senin kümese...

Eğer bu sana yetmiyorsa kimin girdiğini görmek istiyorum dersen O zaman

GRAYHILL GR DN0836 1/3 SONY 480 TVL IR 40m 3,6mm 48 Ledli ----- 90 $ + KDV

şöyle bi kamera alacaksın. Bu kamera 40 metreyı aydınlatan LED ışıklara sahip. 20 Metreyide gösterirve geniş açılıdır. Ama daha yakın bir mesafeye kurarsan yüzünü bile seçebilirsin. Eğer varsa bilgisayarınada kayıt yaparsın. Ev de olmadığın zamanlarda bilgisayarın yanında ise kümesi izleyebilirsin.

Saygılarımla

arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Konuların kilitlenmemesi için site içerisinde arama yapılması gerekiyor. Daha önceden mevcut olan bilgilerin tekrar tekrar yeni başlıklar ile tartışılması bilgi kirliliğine neden olacağı için bir kaç gün kilitlenip sonrasında siliniyor.

Kümes güvenliği ile ilgili üniversitede bir tez hazırlamıştım ama bir saat aradım bilgisayarımda bulamadım. Elektronik alarm sistemiydi. 54 Volt elektrik sağlayan fazla profesyonel sayılmayacak bir alarm sistemiydi. Boş zamanımda tekrar yapabilirim.

dost-yetistiriciye-salma-kumes-ziyaretleri/ankara-dan-aygun-tekin-in-kuslari-miski-sebab-kirli-dumanli-kirli-ala-sekeri-kumes-ornekleri-t2788.html adresinde manuel güvenlik sistemi diyebileceğimiz bir salma mevcut. Belki işinize yarayabilir.

Pır dedektörler var bunlar basit olarak anlatmak gerekirse ısı değişiklikleriyle çalışıyorlar. Ama bu dedktörü dışarı taktığında kedi bile geçse çalar bu yüzden bunların hayvan algılamayanlarını üretmişler onlardan ediniceksn fakat bunu sirene direk bağladğında hareket algıladığında çalar hareket kesildiğinde susar bu yüzden devresini kurman gerekli bu devreye bide kuvvvetli bir flaşör takarsın ohh mis. Güvenlik sistemleri okuduğumdan az çok biliyorum bu işi saygılar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri