güverciler kümeste kavga ediyorlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rst07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

rst07

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hakan akman
Meslek
mimar
İlgi Alanı
Köpekler
S.a arkadaşlar 1 çift beyaz mardin 1 çift baskı güvercinim var daha yeniyim kümes biraz dar olduğu için mardinleri rahat bırakmıyor dişi su bile içmiyorlar aşağı inip sürekli gagalıyor bu normalmidir arkadaşlar güvercine bi zararı varmıdır

bir zararı yok kardeşim ama o kuşu dişilerden 1-2 gün uzaklaştır hepsi bu arada kuşlar eşmi her neyse bendede bi ara olmuştu ama fazla bişi olmadı başka bir kümesin yada ciftanen varsa ayır o kuşu daha rahat olur bide eşi varsa eyer onu ikisin beraber ayır anladın mı kardeşim saygılarla !!!

Teşekürler abicim bilgiler için.

ne demek abi inşallah bi faydamız olmuştur saygılarla !!!

ya bu benimde başıma geldi.sabah bi baktım kuşun kafasında tüy kalmamış ve ölmüştü

Güvercinler kümeste kendilerini göstermek yer sahiplenmek için sürekli öter kavga ederler.Ama kuşların hepsi eşli ve yeteri kadar kasa,folluk varsa bu sorun ortadan kalkar.Kümeste birbirlerini kan reven içinde bırakan kuşlar havada yalnız kalınca baraber uçarlar.Kümes dar bile olsa çift başına 2 kasa düşecek şekilde ayarlama yaparsan sorun ortadan kalkar.Bu sayede çıkan yavrular tüylenmeye başlayınca eşler başka bir kasaya yumurtlarlar.

Kümesinize biraz fazla kasa veya raf yaptırmaya çalışın o zmn kavga etmezler belki oda olmadı bir süre ayırın kuşları saygılar...

ya bende bi erkek posta vardı. Ona dişi bi posta aldım. ikisini eş yapmak ıcın kucuk bi kumese koydum ancak erkek dişiyi surekli gagalıyor. Kafasına vuruyor vs. Dişi köşe bucak kaçıyor. tellere yapışmıstı en son gordugumde.

Sebebi nedir ki? Kuşları ayırsam mı? yoksa döve döve mi eş yapacak kendıne anlamadım gitti.

s.a
efe bey eğer kuşların birisi erkek birisi dişiyse elbet eş alacaktır dövecekki eş alacak bende ilk zamanlar çok sıkıntı çekiyordum zamanla alışıyor insan merak etmeyin zamana bırakın eş alacaklardır...

Fbarbaros' Alıntı:
s.a
efe bey eğer kuşların birisi erkek birisi dişiyse elbet eş alacaktır dövecekki eş alacak bende ilk zamanlar çok sıkıntı çekiyordum zamanla alışıyor insan merak etmeyin zamana bırakın eş alacaklardır...

Vallahi aynen dediginiz gibi oldu. akşama baktım ortalık sakinleşmiş. Erkek folluga yatmıs ötüyo , dişiyi çagırıyor, aynı kaptan guzel guzel yemlerini yıyorlar vs..

Demekki pas vermeyen kızları napıcaz. Dövücez :)

Geri