guvercilerde durgunluk

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan şşahin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

şşahin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
şeref şahin
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
SELAM abilerim kardeslerim herkese hayırlı cumalar sizden birsey ögrenmek istiyorum.. benim işim geregi bazen gec işten geliyom her zamn gelmeden arada bir yuvaya ugruyup oyle eve giriyorum benim guvercinler bugun cok durgunlardı tek bacak ustunde duruyorlardı cift olanlar bile ayri ayri yerlere cekilmiş kara kara dusunyorlar.normalda ise ben nezamn kapı açsam erkek olanlar hemen gugulardı bugun tık yok sizce bunu sebebi ne olabilir.yardimcı olursaniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim SELAMLAR SAYGILAR.

abi kümesinde hastalık girmiş hele bu zamanlarda bir çok kümeste yaşanıyor bu olay benimde başımda bi hastalık var malesef geçmiş olsun kayıpsız atlatırız inşallah.

kumesi iki gun önce temizledim bir de ne göreyim kumesin içinde altındaki odunda fare ölmuş ogun kumesi tertemiz yaptım havalandirdim altındaki samanlarını değiştirdim peki ne hastalığı olabilir bu konu için kkimsenin fikri yok herhlade kimse yardimcı olmuyor sanirim kuşçu abiler bir yardim lutfen kuşları goz göre göre hastalığa mi itelicez yardim eden yokmu

Kursaklarında şişlik veya su toplanması varmı once onu sorayım

şeref bey merhaba şimdi akşamları kuşlarınız öyle durması normal tek ayağını uzerınde durması vucut sıcaklıgını koruması ıcındır hemen aklınıza bısey gelmesın oglende kuslarınız acın bakın eger yeme gelmıyolar ıse o zaman sorun var demektır kumeste fare öldüyse veba olabılır kuşlara geçebilir ona cok dıkkat edın derim selamlar

hasan abi bugun oglen kumesin kapısını actım yem serptim yere hepsi geldi yem yediler ondan sonra ucurdum hepsini işe gitim akşam kuslar inerken de yabanci bir kuş getirmişler nasıl gelmiş bilmıyorum sut beyaz paçalı yarin ucuracam nasıldır diye. :) abi bu hastalıklarl ilgili bir bilgi verirsen sevinirim ne tur ilaçlar kullanmam lazım vitamin vs şimdiden tesekkur ederim SELAMLAR

ani hava deigişimlerinde oluyo kumesin 2 taraftan ruzgar alıyosa kısın genelde boyle durumla karsılasabilirsin kuslarin diskilarini kontrol et halsiz duranlari takip et biraz inş veba deildir gecmis olsun

öncelikle geçmiş olsun..bahsettiğiniz hastalık hava değişiminden kaynaklanıyor.ya da kümsiniz cereyana maruz kalıyor.aynı hastalıktan geçen hafta iki kuşum öldü.küçük sarı bir hap var ismini hatırlamıyorum şuan,o haptan 3 gün boyunca günde 1 tane (aynı saatlere denk gelse ii olur) verin,bir de devamisin i sularına katın. ben bu şekilde kurtardım diğer kuşlarımı..saygılar

sa.
çözebildnimi sorunu...
çözdüysen paylaşırmısın

Geri