(güvercilerde-yavrularında suni yem kulllanımı)!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bursa oynar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ismet burak yıldırım
Meslek
örenci
İlgi Alanı
SELAMÜNAEYKÜM ben duydum ki yavrulara suni yem verip cabuk büyümelerini saglıyorlarmıs tavuklarda etkili 40 - 45 günde koca tavuk oluyorlar belki kuslarda da olabilir ama sonucta anaclarda yiyecekler onlarında kilolanmalarını söz konusu olabilir yaglanır kilo alır vs vs bu konu hakkında bilgiye sahip olanlar var mı acaba aramızda eger öle bişey varsa cok güzel olur die düşünüyorum ama anaclara ne gibi yararları zararları olur onlarıda yazarsanız sevinirim :tamam:

Kendimi bildim bileli tavuklara verilen Yumurta yemi ve Et yemleri oluyor bunlardan veririm kuşlara, yavruların daha iyi gelişmesini sağlıyor. Örnek bakım kürü,
Pazartesi: Karışık Yem
Salı: Karışık Yem
Çarşamba: Yumurta ve Et Yemi
Perşembe: Karışık yem ve Vitaminli Su
Cuma: Karışık Yem
Cumartesi: Karışık Yem
Pazar: Yumurta - et yemi ve vitaminli su.

Burak kardeşim ben kullanıyorum o yemlerden bir zararını görmüyorum yavrular daha çabuk gelişiyor ama yavrular çıktıgı günden itibaren 15 gün ver sonra bugday vermeye başla ben bir zararını görmedim bugüne kadar

verdiğiniz bilgiler için gercekten cok tesekkürler bende denemeyi düşünüyordum simdi deniycem ama anclara yani bakıcı ve damızlıklarda kilo alma gibi sorunlar cıkmaz deqil mi?

Çıkmaz Burak uçurdugun kuşlara verme sadece yaglanma yapıp uçuşunu etkileyebilir

Karışık yem ve civciv yemi olarak kullanılan palet yemden bende kulanıyorum , yemin içine bir miktar ilave ediyorum bunu , tüm kuşlar severek yiyor .. Oldukçada faydalı , zayıf yavrulara da eritip mama olarak biberonla veriyorum bu aşama da can kurtaran gibi oluyor benşm için .. Az zahmetli ve etkili mam olarak .. Sakıncası şu olabilir kümesin tamamına veriyorum ben yavrular çok çabuk kızışıyor ve tüye giriyorlar , uçurmaya zaman kalmıyor .. ( palet yemin taze ve küfsüz olmasına dikkat edin , birde martkalar var farklı farklı bazılarını kuş çavuk eritemiyor , ) selamlarŞEREF

verdiğiniz bilgiler için gercekten tesekkürler birde bu ciccicv yemi kahverengi seref abinn dediği gibi palet deqil mi?

Toz olan civciv yemleride var, ben tercih etmiyorum palet olanları iyi bence , marka olarak aklımda optima var şuan aklımda birkaç marka daha var ancak şuan hatırlayamadım .. ..selamlarŞEREF

yumurta ve et yemini nerden bulabiliriz arkadaşlar şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler

et ve yumurta yemini heralde tüm yemcilerde vardır diye düşünüyorum sonucta civciv yemi oldugundan coqu yemcide bulunur diye düşünüyorum

anaçların bakmadığı yavrularda toz civciv yemini suyla karıştırıp versem bi sorun olurmu buralarda palet yem bulamadım toz yem aldım...

arkadaşlar bir fikri olan yok mu???

Geri