güvercin alımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bolıfona
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

bolıfona

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özgür gerçekçi
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
güvercin alırken nelere dikkat etmeliyiz, iyi bir güvercin olduğunu nasıl anlarız? :slm:

selam en dikkat edilmesi gereken sağlıklımı değilmi diğer secenekler dünya kadar sayılabilir ama sağlıklı bir kuş değilse diğerlerinin hiç bir önemi yok

tengelli' Alıntı:
selam en dikkat edilmesi gereken sağlıklımı değilmi diğer secenekler dünya kadar sayılabilir ama sağlıklı bir kuş değilse diğerlerinin hiç bir önemi yok
KAtılıyorum gerçekten sağlık çok önemli bir unsur, yani güvercinlerde bir çok bulaşıcı hastalık beraberinde kümesinize gelebiliyor..bence alırken dikkatlice inceleyerek almak en önemlisi zaten kuşu beğendiyseniz ilk önce sağlık durumunu kotrol ediniz..saygılar

nasıl kontrol edeceğiz sağlık durumunu bende onu soruyorum

Lütfen Forumumuzun Diger Konularini İnceleyiniz, Bu Konu Daha Onceden Forumda Acilmis ve Sonuclandirilmistir,
Konu Ilk Gelen Bolum Yonetici Tarafindan Kilitlenip, Geri Çöp Kutusuna Tasınacaktır.
Anlayisiniz icin Tesekkurler.

tengelli' Alıntı:

Ben size katılmıyorum sanırım güncel bir soru var sağlam ırklar diye tam hatırlayamadım şu an başlığı yeni yetiştirici olan arkadaşlarımıza şu şekilde diyebiliriz öncelikle kuş alacak adam 3 ün 5 in lafını yapmaz hastası ise ha pazarlığa oturur.Öncelikle ün yapmış kişilere dikkat etmek lazım değilmi elindeki damara bakmak lazım sağlığıda önemli ama ne bileyim madem ırklara sahip çıkmamız gerekiyor bunları göz önünde bulundurmamız lazım şimdiden teşekkürler...

kazimcankurt' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

Ben size katılmıyorum sanırım güncel bir soru var sağlam ırklar diye tam hatırlayamadım şu an başlığı yeni yetiştirici olan arkadaşlarımıza şu şekilde diyebiliriz öncelikle kuş alacak adam 3 ün 5 in lafını yapmaz hastası ise ha pazarlığa oturur.Öncelikle ün yapmış kişilere dikkat etmek lazım değilmi elindeki damara bakmak lazım sağlığıda önemli ama ne bileyim madem ırklara sahip çıkmamız gerekiyor bunları göz önünde bulundurmamız lazım şimdiden teşekkürler...

bi soy yapayım derken sonra bütün kümesi katletmeyelim

Nasıl yani katletmek

kazimcankurt' Alıntı:
Nasıl yani katletmek

bir kuşun hasta oldugunu bilerek alırsan iii soydan geliyor diye kendi kümesindeki kuşların hasta etmeden öbür kuşu nasıl iyiliştireceksin iyileştirdin taşıyıcı olmayacagını nerden bileceksin mikrop havadan elden ayakkabıdan sudan tozdan bulaşa biliyorken hastalık konusuna katılmıyorum demiştin ondan dedim.

tengelli' Alıntı:
kazimcankurt' Alıntı:
Nasıl yani katletmek

bir kuşun hasta oldugunu bilerek alırsan iii soydan geliyor diye kendi kümesindeki kuşların hasta etmeden öbür kuşu nasıl iyiliştireceksin iyileştirdin taşıyıcı olmayacagını nerden bileceksin mikrop havadan elden ayakkabıdan sudan tozdan bulaşa biliyorken hastalık konusuna katılmıyorum demiştin ondan dedim.

Yeni başlayanlar için artı sağlıkdan konuştum ben orda bile bile kendimizi köprüden atmak olmaz...Değilmi

Arkadaşlar kuş alırken hasta olup olmadığını bir kaç dakika kuşa baktımı gözle görülecek hastalığı olmadığını anlarız yani kanatlarında ur varmı, ayaklarında yara varmı, göz kenarlarında gaganın kenarlarında gözle görülür bir yara veya iltahaplanma varmı gibi... ama yinede kuş aldıktan sonra 5 ila 7 gün arası diğer kuşlarınızdan ayrı tutmanız aldığınız kuşun gözle görülemeyecek enfeksiyonları da beraberinde getirmediğinden emin olabilmenizi sağlayacaktır. Hatta bir çok profesyonel yetiştiricinin salmalarında karantina bölümü bu iş için mevcuttur.... saygılar

Geri