güvercin alıştırma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alegro-18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 24K

alegro-18

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emre gök
Meslek
katırcı
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
s.a beyler herkese iyi günler sizinde bilginizi almak istedim güvercinleri nasıl kümese alıştırırız yardımcı olursanız coook sevinirim kacırdıgım güvercin aktı hesabı yoq...!

Merhaba,

kümese alıştırmak için çeşitli yöntemler vardır kanadındaki zelfeleri yolarsın zelfeler tekrar gelene kadar kuş alışır, kanadını bantlarsın, iple bağlarsın zelfeleri, çengelli iğne takabilirsin kaçmaması için bu yöntemler her zaman işe yarar ama sana tavsiyem çengelli iğne takman olur :)

bencede kuşlara ilk başta kanatları bantla yada çenngelli iğne ila kanatları iğne ile kapat onlar zamanla gir ççık yapa yapa eş ala ala kendilerini yuvaya bağlarlar ve kanatlarını açıncada acele etme hayvanlar bir kendileri kalksın insin elle fazla zorlama ...

ben ilk başladığımda 8-9 kuşum vardı ama 1 tanesi önceden alışkındı bana diğer 8 taneninde kanatları gelince yavaş yavaş onunla beraber balkonun bir başından bırakıyodum kümese gidiyolardı...
Sonraları yavaş yavaş uçurmaya başladım
tabi benimde kuşlarım kaçtı ama kaçsın nolcak ki ben yani kaçaklar tutarım :heyo:
yani 1 kuş kaçtı diye üzülmemek lazım boşver 1-2 tane kaçar diğerleri alışır öyle öyle bi bakarsın ki süper kuşçu olmuşun....

saygılar...

bilgileriniz için teşekkürler ama bende 20 ye yakın kacırmışımdır kacak yakalıdagım sayı 2 :D yine de tşk ediorum
Bisorum daha olacak kuş eşleştirmek istiorum ben dişi ve erkegi kapalı bi yerde tutsam acaba eş kaparlarmı...!

erkek ötüyorsa dişiye kapma olasılığı var ama dişininde kızmış olması lazım bazı dişiler çok soğuk oluyor asla çit olmuyorlar sen yinede yuvalarının içine 1 tane kiremit koy dişi onun üstüne çıkar erkekde öter dişi soğukda olsa elbet çit olurlar ;)

kümesin yerdemi çatıdamı ?yerdeyse daha geç alışır çatıda ırka ve kuşun yaşına göre 1 hafta-15 gün arası alışır ama etrafında başka üçkağıtçı kuşçular varsa daha zor olur.

valla kardeşim herkes doğru şeyler söylemiş bende eklemek istiyorumki her kuşun kanadı çekilmez kanadı çekilen veya uzun süre bantlı kalan kuşta oyun bozma olabiliyor.en iyi töntem şudur kuşları bacana koyarsın ürkütmeden 1 hafta veya 4-5 gün her gün çıkarırsan çok kolay alışabilir...tok uçurma

ben kuşun kanadını bantlamam hiçbir şey yapmam kuş yuvamdan yem yer bir iki gün sonra salarım ama kovalamam rahatsız etmem hiç kuş kaçırdın mı çok ama gün oldu 5 kuş yuvaya girdi ertesi gün kuşların hepsi ürktü uçtu 4 tanesi geri geldi, gün oldu besleyip büyütüp oyun açtırdığım yavrum kaçtı bazı kuş salak oluyor hemen alışıyor bazısı da yuvasını unutmuyor ben yuvasını unutmayan kuşu severim

selamın aleyküm
abiler ben yeni kuşyetiştirmeye başlıycam nerdeyse hiç bilmiyom heves ettim başlıycam ama okula gidiyoz biz
oturduğumuz yer müsait deil babamın çalıştığı yerde haftada bi kere uçursam olumu

yer müsaitse birşey olmaz..fakat çok uçurmak daha aydalı olabilir...bende lise 1 ögrencisiyim..12de gidiyorum..hersabah 7 de kalkıp uçuruyorum:)

Re: güvercin kaçgünde bir uçurulur

ben öğrenciyim okula gidiyom zamanım olmuyo haftada bir kez uçursam kuşu
olurmu

selam arkadaşlar bende bir yorum yapmak istedim kuşu alıştırma işi kuştan kuşa değişir örnek bir dönek veya saya bunlar yerine çabuk ısınan kuşlardır ama taklacı kuşunun damarı çok sağlamdır öyle taklacılar var 4 ay sonra eski yerine gidiyor kuşun sökülü oyunluysa kanadını çekersen sıka girer takla atmaktan uçmaz yazık olur sağa sola düşer sen bantlama yöntemini dene istersen 1 hafta bantlı kalsın eş yapmadan uçurma ,,

bazı kuşlar aşırı oyundan yuvaya inemeyip kaybolabiliyor

Peki Bnm Yerde Sokak Arasında Garajım Var...Orda Besliyorum.Dha dogrusu Besleyecegim.Burda Alsırımı.Ne Beslemeliyim.Bn Taklıacı Beslemek İstiyorum.Taklacı İnemezmi..Yani İstiyorum ucsn gitsn sonra geri Gelsn.

FarukAyaz' Alıntı:
Peki Bnm Yerde Sokak Arasında Garajım Var...Orda Besliyorum.Dha dogrusu Besleyecegim.Burda Alsırımı.Ne Beslemeliyim.Bn Taklıacı Beslemek İstiyorum.Taklacı İnemezmi..Yani İstiyorum ucsn gitsn sonra geri Gelsn.

Böyle bir yazının bu sitede yeri yok..

alperege' Alıntı:
selam arkadaşlar bende bir yorum yapmak istedim kuşu alıştırma işi kuştan kuşa değişir örnek bir dönek veya saya bunlar yerine çabuk ısınan kuşlardır ama taklacı kuşunun damarı çok sağlamdır öyle taklacılar var 4 ay sonra eski yerine gidiyor kuşun sökülü oyunluysa kanadını çekersen sıka girer takla atmaktan uçmaz yazık olur sağa sola düşer sen bantlama yöntemini dene istersen 1 hafta bantlı kalsın eş yapmadan uçurma ,,

Arkadaşa katılıyorum.Şahsım olarak kuşun kanatlarını bantlarım vede takıp ederım şayet kuş kümesımde çekıngenlığını stresını attığına kanaat getırınce ayağına bilezık geçırır ona ip bağlar kuşun kümesın üstüne çıkmasına izin verır şayet kümesın üstünden kuşların yanına ınıyorsa ertesı gün aç salarım genelde başarılı olmuşum bence fazla kanadı bantlı kalan kuşlar alt yuvalara yönelıyor alt yuvalarda çıftler var ise buda sorun oluyor.Benı en fazla üzen bakıcı postalar ilk yerıne sadık , havaların hakımı bu kuşların kanatları kesılır vede bakıcılık yaptırılır. evet büyük kuşlar her cıns yavruyu rahatlıkla bakıyorlar fakat onlarında uçmasını engellemememız gereklı açıkca bir postanın yavrusu benım kümesımdekı dığer yayrularla aynıdır. ya yavru posta alıp alıştırıp özgürce bakıcılık yapmasını sağlamalı yada bakıcılarımızda cıns kuşlardan seçmelıyız.
Belki bakıcı posta kullanan arkadaşlar bana kızacak ama bence önce hayvan sevgisi sonra onun özellığı buda benım görüşüm tabıkı herkesın görüşü kendıne.

s.a ben yeni bi çift sütbeyaz aldı kanatları bantlı şimdilik geziniyorlar ama kuşçuluk hakkında nerdeyse hiç bir şey bilmiyorum kuşu alalı 1 hafta oluyo ne zamana kadar bantlı dursun,kümesim yerde tahtadan üşür diolar bi şeyolurmu birde 30metre uzakta kuşçuluk yapan birileri var onların kuşları 10'u geckin benim kuşlar alıştıktan sonra onlara kacarmı ? cevaplarını bekliyorum acil çünkü çok öğrenmek istiyorum kuşçuluğa alışmak istiyorum :evet:

merhaba abiler,
benim komsu bana 2 tane guvercin verdi ben fransada yasiyorum balcon da bir kumesim var ama nasil alistira bilirim ? yardim edin lutfen

alegro-18' Alıntı:
s.a beyler herkese iyi günler sizinde bilginizi almak istedim güvercinleri nasıl kümese alıştırırız yardımcı olursanız coook sevinirim kacırdıgım güvercin aktı hesabı yoq...!

alegro-18' Alıntı:

yaaaaa nası kuş alıstırcam 15 tane taklacı kaçırdım :S

Gerçekten havesle kuş alıyorsun tam alıştı derken kuş gidebılıyor.Hele yenı başlayan arkadaşlarımız için üzücü vede moral bozucu bir olay.Şayet bu başlığı iyice ıncelersek arkadaşların çok güzel fıkırlerı var tabiki bu düşünceler kendı konumlarına göredır.Mesela yakınında kuş olmayan bir arkadaşın kuş alıştırması daha kolay.Çevresı kuşcularla çevrılı bir arkadaşın kuş alıştırması çok daha zordur.Bence etrafımızda kuşcu çok varsa bazı stratejıler üretmeye çalışmalıyız.Bunlardan bir tanesı yakından kuş alıp üçürmamalıyız o kuş herzaman eskı kümesıne yönelebılır.Yine erkek kuş ensede ise sadece dışıyı yumurtlatmayı düşünduğundan bu evrede alışması kolaydır.Yakınımızdakı kuşcular kuş uçurtmadığı zamanlar kuşlarımızı alıştırmaya çalışabılırız.Bırde azmanlar,bangolar gibi kümesıne sadık kuşları bulup alıştırmalıyızki hem kuşları toparlarlar hemde dığer kümeslere gitmezler yanlız bu kuşlar çok sadıktır yakın kümeslerden alınıp alıştırılmazlar.Bu şekılde kuşlarınız olursa dığer kuşların kanatları kesılır yavru alınır önce bu kuşlarla yavrular üçürülür artık kısmet dıyebılırız.Benım bu konuda düşüncelerım bunlardır

emre454500' Alıntı:
yaaaaa nası kuş alıstırcam 15 tane taklacı kaçırdım :S
İlk aldığın kuşların eş olmasına dikkat et, çevrede kuş besleyen varsa temnkinli davranmak için kanadını çekmen yararına olur, damızlık olarak besleyip yumurtlamalarını bekle daha sonra istesende artık kaçmazlar. Yetişen yavrular genç oldukları için daha iyi uçucaklardır.

Sa abiler ben yeni beslemeye başladım azman besliyorum 1 çift vara 2 tane ynai 3 gün old bantlı kanatları günde 2 kere bi akşam bi sabah dışarıda yemliyorum suluyorum ve sonra kümes kouyuyorum 2. günü kendileri yuvayaya girip çıkıyolar alışmışlarmıdır bide İZMİRDE OLAN VAR SA KUŞ VERİRSE AZMAN ÇO SEVİNİRİM 5 TL DEN ALDIM 1 ADETİNİ ABİLER,İM BANA YAVRU VEREBİLİRMİSİNZ İZMİRDE OLANLAR

kuşun kanadına hıc bır zaman ne bant vurdum nede kanadını cektım. uzun sure bantlı kalınca kuşun ucusunu etkılıyor. benım yenı bır guvercını yuvaya alıstırma surem ıse 10 -20 dk arası degısıyor. ( eskı kuslarım sayesınde tabiki ) sürü mantıgı var bunların genelınde. alıskın 4-5 kusun varsa aldıgın gıbı koy aralarına kusu urkutme yeter ;))))

off ya erkek kuış kaçtı çözdüm bantı uçtu direk kaçtı ya noolur bilgi verin kanııdnı çözdüm kovaladım baya bi hep kümese kondu kovaldaım yere indi bidaha kovaladım 4. katta besilioyom duvara çıktı ordan bastı gitti yardı edin şimdi eşini dışarı çıkarmak istiyom çıkmıyo kümes kaçıyo salıyımmı abiler

bandı yeni açılan bir kuşu hemen uçsun bana şow yapsın hoplasın zıplasın diye sıkıştırırsan, kaçırman çok normal..! (bir işe girmişsin, henüz ilk günün ve sana yığınla iş yüklüyorlar ne yaparsın? sıkılır daralır kaçmak istersin..) Bandı yeni açılan bir güvercini kendi haline bırakıcaksın, kanatlarının bantlı veya iğneli olduğu psikolojisinden çıkacak, sağa sola duvara konacak, sende bunu gözlemleyip, hemen bir miktar yem atıp aşağıya inmesini sağlayacaksın ama kesinlikle ani hareket veya ürkütme yapmadan, kuşun güveni kendine gelip rahatlayınca zaten ötüşü duruşu değişecek sende bunu göreceksin, sonrasında ise, elindeki sopa ile hafifçe yere vuracaksın kuş duvara çıkacak bekleyeceksin inecek, 1-2 gün bu işlemi yapacaksın ve sonrasında açken biraz sıkıştıracaksın hayvanı tur atması için 1-2 tur atınca hemen eşini gösterip yere yem atacaksın, ilerleyen günlerde bu tur sayılarını çoğaltacaksın.. kuş böyle alışır.. yoksa hemen pazardan al 1 hafta kanadını bantla sonra fırlat havaya buluta çıksın sonra gelsin kümese insin 1000 de 1 olacak bir şey bu :)

Geri