Güvercin Bakımı Hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BağaturŞad
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Gökhan Okyay
Meslek
İKM
İlgi Alanı
Seçiniz
Abiler,kardeşler herkese merhaba;

Benim 2 adet şebap yavru kızması kuşum var.kuşlara sadece yem ve su vermek istemiyorum.

Forumda araştırma yaptım ama konular çok üst üste binmiş.Baya karışık.

Bana kuşlar için vitamin,takviye,koruyucu parazit vs. ile ilgili öneride bulanacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.İyi forumlar.

güvercin yemi karısık verirsen yavru kus acısından daha iyi olur daha cabuk toplar kendını sade bugday vermeye göre kus daha büyük etine dolgun olur suluklarınada 4 5 günde bir berovit b12 takviyesi yaparsın kusların acısından iyi olur havalar bir ısınıyor bir soguyor vitamin takviyesi sart. Selamlar

Öncelikle foruma hoş geldin diyerek başlamak istiyorum. Sorduğun soru gayet güzel kapsamlı açıklama gerektirecek bir konu fakat bir o kadar da üzeri açık bir konu bundan dolayı her kafadan bir ses çıkacaktır. Bence herkesin hem fikir olacağı suluk ve yemlik kullanmak olacaktır. Bir de haftada 1 kaç kez sularına elma sirkesi (üzüm sirkesi de olabilir) vermen fayda sağlayacaktır. Karışık yem kimi kuşçu için lüks iken kimi kuşçu için olmazsa olmaz kimisi için ise lüzumsuzdur. Bunun kararını en iyi sen vereceksin diye düşünüyorum . Dene bak gör. Eğer memnun kalırsan devam et yok fark yok dersen vermezsin olur biter. Ancak ilaç mevzusunda profesyoneller yani veterinerler haricini dinlemeni tavsiye etmem. Bu forumda koruma amaçlı antibiyotik öneren arkadaşlar var zira . Bursa da veterinerlik fakültesi mevcut git oradan yardım iste kimseyi dinleme. Masa başında ilaç ve vitamin tavsiyesi olmaz. Vitamin bile eksik görüldüğünde tavsiye edilir.

Yine de karar senin.

Saygılarımla ,

güvercin yemi karısık verirsen yavru kus acısından daha iyi olur daha cabuk toplar kendını sade bugday vermeye göre kus daha büyük etine dolgun olur suluklarınada 4 5 günde bir berovit b12 takviyesi yaparsın kusların acısından iyi olur havalar bir ısınıyor bir soguyor vitamin takviyesi sart. Selamlar

Yemi karışık kullanıyorum dostum b12 tavsiyen için teşekkürler.
--- Mesaj güncellendi ---
Öncelikle foruma hoş geldin diyerek başlamak istiyorum. Sorduğun soru gayet güzel kapsamlı açıklama gerektirecek bir konu fakat bir o kadar da üzeri açık bir konu bundan dolayı her kafadan bir ses çıkacaktır. Bence herkesin hem fikir olacağı suluk ve yemlik kullanmak olacaktır. Bir de haftada 1 kaç kez sularına elma sirkesi (üzüm sirkesi de olabilir) vermen fayda sağlayacaktır. Karışık yem kimi kuşçu için lüks iken kimi kuşçu için olmazsa olmaz kimisi için ise lüzumsuzdur. Bunun kararını en iyi sen vereceksin diye düşünüyorum . Dene bak gör. Eğer memnun kalırsan devam et yok fark yok dersen vermezsin olur biter. Ancak ilaç mevzusunda profesyoneller yani veterinerler haricini dinlemeni tavsiye etmem. Bu forumda koruma amaçlı antibiyotik öneren arkadaşlar var zira . Bursa da veterinerlik fakültesi mevcut git oradan yardım iste kimseyi dinleme. Masa başında ilaç ve vitamin tavsiyesi olmaz. Vitamin bile eksik görüldüğünde tavsiye edilir.

Yine de karar senin.

Saygılarımla ,

İlgin ve desteğin için teşekkürler abi,var ol.
Antibiyotik işine bende sıcak bakmıyorum,bir hastalık vs.olmadığı sürece.Daha çok doğal sarımsak filan vermekten yanayım.Birşey daha bu sarımsak için birkaç yerde ezilip suya katılması yazıyordu ben kuşların suyunu hergün değiştiriyorum bu şekilde ikide bir sarımsak ezip suya katmaktansa haftada bir sarımsağı ufak bir parçaya ayırıp yutabileceği büyüklükte kendim yuttursam bir sıkıntı olur mu?

Antibiyotik işine bende sıcak bakmıyorum,bir hastalık vs.olmadığı sürece.Daha çok doğal sarımsak filan vermekten yanayım.Birşey daha bu sarımsak için birkaç yerde ezilip suya katılması yazıyordu ben kuşların suyunu hergün değiştiriyorum bu şekilde ikide bir sarımsak ezip suya katmaktansa haftada bir sarımsağı ufak bir parçaya ayırıp yutabileceği büyüklükte kendim yuttursam bir sıkıntı olur mu?

Vallahi zannederim ilaç gibi yutturmak sureti ile veriyorlardır. En azından o şekilde bir kaç kez gördüm , sularına katanı da gördüm ki ben kullanmıyorum.
Kuşlarımı demir kümeste besliyorum. Bulunduğumuz yerde bir arsada yani senin anlayacağın kuşlarım toprağa basıyorlar. Ben söyle bir şey yaptım. İmkanı olana da tavsiye ederim . Kümes önün müsaitse kuşlarının bulunduğu yere sarımsak , soğan , marul , maydanoz , tere , roka , dereotu vb. yeşilliklerin tohumlarından aldım attım toprağa kendi kendine onlar büyüyor az az sulayarak kuşlar yiyor. Yabani otlara da karışmıyorum onları da yiyorlar şeytan kulağına kurşun hastalık nedir bilmiyorum. Bir de bu toprağa güvercinler için satılan MİNERALLİ topraktan attım bolca çok şükür sağlıklı üretim yapıyorum . Herkese de tavsiye ederim.

Yemi karışık kullanıyorum dostum b12 tavsiyen için teşekkürler.
--- Mesaj güncellendi ---

Selamlar bir kavanoza yarısından fazla su koyun ( damacana suyu) onun içine 13-14 diş sarımsağı kabuğunu soyduktan sonra ya ezin yada bıçakla bir kaç delik açıp suya koyun. Daha sonra yarım çay bardağı elma sirkesi koyun. Bir tatlı kaşığı şekeri suda eritin bir çay kaşığı tuzu suda eritip karışıma katın. Daha sonra bir limonun suyunu sıkıp karışıma katın kabuklarını 4 e bölüp onuda karışıma ekleyin. Kavanozun kapağını kapatıp 10-14 gün arası güneş görmeyen serin yerde saklayın arada sırada alt üst karıştırın. Karışım hazır olduğunda kuşlar için doğal ve en güzel vitamin olur. 1 litre suya 1 tatlı kaşığı yeterli olur. İlk üç gün sürekli verin daha sonra hafta da bir verebilirsiniz

Değerli bilgilerin çok sağol abi.Aynı yöntemin tuz ve şeker hariç olanını kalp damar sertliği veya rahatsızlığı olan kişiler için önerildiğini okumuştum.

Geri