güvercin balkona yumurtladı ne yapmalıyım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan esra kesici
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 19K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Esra Kesici
Meslek
Memur
İlgi Alanı
Herkese merhaba sitenize yeni üye oldum. Dün bom boş olan balkonumun zeminine yani fayansın üzerine güvercin gelmiş yumurtlamış. Ben de bu duruma çok üzüldüm yani onun fayansın üzerinde yatmasına.. bi tane büyük saksım var içi toprakla dolu. bu saksıyı balkonun köşeye koyup yumurtasını da bezle hemen bu saksının içine koysam bi sorun olur mu? güvercin tekrar gelip yatar mı yumurtasına ya da ne yapmalıyım? bana acil bilgi verirseniz çok sevinirim.

yabani güvercinlerin yumurtasını eledikten sonra bidaha genelde yatmaz normaldede direk ortaya yumurtlamazlar bu acemi heralde :D eger elememe imkanınız varsa elemeyin derim ama ortalıktada olmaz diyosanız şansa kalır iş

çok teşekkür ederim ben şimdi çok üzülüyorum çünkü bildiğin dümdüz betonun üstüne yumurtlamış. çerçöp gibi bişeyler getiriyolardı biz atıyoduk ama demekki bunlar çok genç daha. Yani kalın bi bezle alıp saksıya koysam sonrada hemen içeri girsem gelip yatmaz demek çok enteresan yani ne yapıcağımı şaşırdım :S

siz en iyisi dedişginii yapın olmadı yatmazlarsada yapıcak bişey yok siz elinizden geleni yapmış olursunuz koyucagınız yer biraz görünür olsun belki görüp yata bilirler başka cagreniz yok sanırım

Bir yerlerden biraz saman yada benzeri bir şeyler bulup Yumurtanın altına koyabirsiniz yalnız yerini değiştirmeden aynı yere. İşiniz şansa kalmış yabani ise yatmama riski daha fazla,evcil ise yatabilir.

Canım kardeşim kardeşlerimiz yazmış kendime göre bağzı eksikler gördüm bildiğimiz ev el süpürgelerini ufak ufak kes Hasta bakıcıların eldivenlerini eline tak bir kerelik yumurtaları eline al süpürge saplarını yere bırak yer değiştirme aynı yerde kalsın yumurtaları üzerine koy bir ufak kaba su bırak kuş olmadığı zaman suyu değiştir hergün bir avuçu geçmeyecek şekilde pirinçkırığı ,buğday ,irmik ,mecimek ne bulursan hepsinin toplamı bir avuçu geçmesin o yavruyu hava sıcak olduğun dan uçurur sende mutlu olursun yavruları sakın çıplak elle tutma selamlar.

gencoahmet' Alıntı:
Canım kardeşim kardeşlerimiz yazmış kendime göre bağzı eksikler gördüm bildiğimiz ev el süpürgelerini ufak ufak kes Hasta bakıcıların eldivenlerini eline tak bir kerelik yumurtaları eline al süpürge saplarını yere bırak yer değiştirme aynı yerde kalsın yumurtaları üzerine koy bir ufak kaba su bırak kuş olmadığı zaman suyu değiştir hergün bir avuçu geçmeyecek şekilde pirinçkırığı ,buğday ,irmik ,mecimek ne bulursan hepsinin toplamı bir avuçu geçmesin o yavruyu hava sıcak olduğun dan uçurur sende mutlu olursun yavruları sakın çıplak elle tutma selamlar.

anladım sağolun hasta bakıcısı eldivenini elime alıp yumurtayı koyim mi saksının içine. bahçeden onların getirdiği gibi sap saman gibi bişeyler koyup dün balkona attım anne kuş onları ağzıyla yumurtasının olduğu yere bıraktı. ama yumurta tamamen zeminde fayansın üzerinde annede bütün gün nerdeyse o fayansın üzerinde yatıyor bu benim canımı sıktı. yeşil ve kırmızı mercimek attım su da koymuştum yemişlerdi. Yani bu güvercinler ürkek ben balkonu açınca hemen korkup kaçıyolar 5-6 dakika sonra geliyolar. Güvenlerini sağlamak için yem verdim su verdim o kuru ot sap vsyi koydum. toprak dolu boş saksıyı da koydum bugün. akşam eve gidince yumurtayı alıp saksıya koyucam anne gelip yatmazsa tekrar o yaptığı yere koyarım yumurtayı artık bilemiyorum. inşallah yatar ya. taktım illa o saksıda yatsın orda büyütsün yavrusunu istiyorum..

Bence olduğu yeri değştirmeyin, yumurtaya bir kaç gündür yatıyorsa kan damarları belli omaya yani yumurta canlanmaya başlamıştır. 10-15 gün sabredin yumurta çatlayıp yavru çıktıktan bir kaç gün sonra saksı yerine pet shoplarda veya yem satan yerlerde bulabileceğiniz plastik güvercin folluklarından alıp (1 veya 1,5 tl) yavruyu içine koyup aynı yere veya balkonun kuytu bir yerine koyun. Yavru çıktıktan sonra kolay kolay terketmezler yavruyu ama yumurtayı daha kolay terkeder.
Balkonla işiniz yoksa hiç ellemeyin derim yavu çıkıncaya kadar. Yavru çıktıktan sonra da dediğim gibi yaparsanız Allahın izniyle büyütüp uçururlar, sizde sevap kazanmış olursunuz.

yeri çok kötü işte köşe değil balkonun ortası ve tek balkonum var. tamam çıkmam balkona sorun değil ama yağmur felan yağarsa ıslanır o yumurta o açıdan saksıya koyup köşeye doğru koyucaktım eğer anne gelip yatmazsa artık mecbur gene oraya koyacaktım ama madem huylanıyomuş ellemiiyim o zaman ama benim içim pek rahat değil işte. saksı daha rahat olur ya)

Slm kuşun yumurtasını çöplerle beraber alıp saksının içine koy saksıyıda ilk etapta kuşun yumurtladığı yere koy baktın kuş yatmaya başladı 2-3 gün sonra istediğin köşeye koy diğer türlü betonun üstünde yavrunun çıkma şansı çaok az ve yağmurdan güneşten betonun sıcaklığından etkilenir...

evet dün ikinci yumurtayı da yumurtlamış. ve dün gece burda acayip fırtına çıktı yağmur yağdı onun yattığı yere kadar yağmur suyu ulaşmadı ama yumurtalar betonun üzerinde ve etrafını o çöplerle dolamış. saksıya koyunca gelip yatmazsa o zaman da çok üzülürüm. böyle de üzülüyorum bilemedim ya. off offfffffff :hungur: zaten kendi muhabbet kuşum da hasta oldu. ben ne yapacağımı bilmiyorum artık :hungur:

bence hiç elemeyin bu akdar duyarlı bi insansanız zaten havalar sıcak olucak 1 ay kadar balkonunuzu rehin alıcaktır yumurtalar cıktıktan sonra kendileri gider büyük ihtimal yerini degişltirirsen,z yatmıcaktır bırakın kalsın öyle bide yabani oldugundan cok da bakmasanız iyi olur eger tedirgin olursada yatmaz gider

kemal93' Alıntı:
bence hiç elemeyin bu akdar duyarlı bi insansanız zaten havalar sıcak olucak 1 ay kadar balkonunuzu rehin alıcaktır yumurtalar cıktıktan sonra kendileri gider büyük ihtimal yerini degişltirirsen,z yatmıcaktır bırakın kalsın öyle bide yabani oldugundan cok da bakmasanız iyi olur eger tedirgin olursada yatmaz gider

evet yabani ama yem ve su veriyorum yiyor alışması lazım artık ona zarar vermediğimi bilmeli. ama bir arkadaş da yumurtalar betonun üzerindeyse o yumurtalar boş çıkar felan dedi o bakımdan kafam karmakarışık herkes farklı bişey diyor. :banane: pet shopda böyle keçe gibi bişey satılıyodu bence ben o keçelerden aliym plastik eldivenleri giyip o keçeyi yumurtaların altına koyim bence o zaman yuva gene aynı yuva olacağından gelip yatar yani sadece yumurtaların altında bir keçe olacak o zaman da artık gelmez yatmazsa yuh derim :sinirli:
kemal93' Alıntı:

keçe alıp koyun yatarlar önemli olan yeri değişmesin.18 günde yavrular çıkar 25-30 günde yavrular uçacak boya gelir yani yaklaşık 50 gün misafiriniz kuşlar.Tabi balkonu severlese ikici kez de yumurta yapabilirler.

keçeyi yumurtaların altına nasıl koymamı tavsiye edersiniz. yalnız havada çok yağmurlu kaderlerinden. bu arada sarı ve yeşil mercimek yemiyolar. bulgur yiyolar (:

Canım kardeşim yanlız keçe değil plastik yuvalık sitemiz de ararsanız görebilirsiniz hani bebek oturakları gibi birde size evdeki malzemelerden önerdim kibarca fakir memur menüsü gibi birşey siz isterseniz buğdayın yanına kenevir ,aspir,çilbır,maş ,darı ,nijer menüye eklerseniz oradan hiç gitmez böyle zengin menüyü görünce hiç bir kuş kaçıp gitmez selamlar.

ya ben aksam ustu 6 gibi yumurtaları calıcırpıyla saksıya koydum anne baya bı bakınıp geldi oturdu çok sevindim. Sonra hava kararmaya yakın uçtu gitti eşiyle geldiler ama yatmadı uçup gittiler aglıyorum ya artık bıdaha gelıp yatmaz mı, yatsada artık cıvcıvlerı cıkmaz mı? Ben anlamadım cok mutsuzum suan

Canım kardeşim bunlar yoz yani cami güvercini ise değişik birşeyler yemek için arayış içindedirler eğer birkere yattıklarını gördüysen onlar yine gelip yatarlar belki şu an gelmiş olabilirler ürkütme selamlar.

gelip gidip duruyolar az önce erkek kuş saksıya girdi bişeyler yaptı sonra yemlerı yedi gene gitti. Gece boyunca yatmadılar. Yatarlar mı anlamadım. Eskı halıne mı koyım beklıyım mı? Neden yatmıyolar acaba?

yatıp yatmamaları biraz şansa kalmış artık ilk yerlerindeyken altına follukla keçe koysanız yeterliydi.neyse yatmaada artık önemli değil siz yem koymaya devam edin en azından karınları doymuş olur rahat ettikleri başka bi yere yumurtlarlar sizin balkona gelip giderler yem için.

eski yaptıkları yere koydum yanınada yem koydum yattılar cok şukur bıdaha da ellemem yumurtalara bişey olmuşmudur 1 gece yatmayınca? Simdide bunu taktım :(

Canım kardeşim kafana takma nedenine gelince yumurta 5-7 gün arasında tutar kırmızı ince bir damar oluşur sen nürkütme mümkünse suyunu ve yemini ver gerisi kolay sıkıntı olursa yine yaz selamlar.

banada cevap verin lütfen

Mrb bende camın önüne güvercinler aç kalmasın diye bi kaba bulgur ve Su koymuştum. Gelip yiyo lardi. 10 gün evde olmadım geldim ki kaba iki tane yumurta bırakmış . Dünde çok yağmur yağdı yumurtalar su içinde kaldı çok üzüldüm annesi de yok . Ellenmiyceni biliyorum ama alıp kabin suyunu döktüm altına bez koydum . Gelmedi annesi bugün bakıyorum sürekli . Gelmezmi daha yanlıs mi yaptım acaba çok üzüldüm ege öyleyse .

Muhtemelen gelmeyecektir. Kuşlar yumurtalarını uzun süreliğine bırakmazlar. Büyük ihtimalle yumurtalar terkedildi.

Geri