Güvercin Bası Ters Dönüyor Yardım!!Lütfen

Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
Belirtilmemiş
Arkadaslar bi erkek güvercin geçti elime.Bası Ters Dönüyo:
Yem yemiyo fazla ama su içiyor.
Ne yapmam lazım Boynunda bi sorun var galiba.Acil yardım ..Saygılar

SALLABAŞ(paramyxovırosıs) ;

BU KUŞ MUTLAKA KARANTİNAYA ALINMALI.DİĞER KUŞLARA VIRUSU BULAŞTIRMA OLASILIĞI YÜKSEKTİR.

BU KUŞ YAŞAYABİLİR,DİŞİLER YUMURTLAYABİLİR,ERKEK OLANLAR SPERMLİ OLABİLİR,YUMURTALARINDAN ÇIKAN YAVRULARDA YAŞAYABİLİR.FAKAT PARAMYXOVIROSIS HEP KÜMESTE KALMIŞ OLUR.KÜMESTE SALLABAŞ ORDULARINIZ OLUR.BU KUŞLAR DÜZELSEDE ''YÖN BULMA '' ÖZELİKLERİNİ YİTİRİRLER.

İTLAFI GEREKTİRİR.İZOLE EDİLEREK TOPRAĞA GÖMÜLMELİDİR. KANAATİNDEYİM.

GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE..

ense ve boyun tüylerini yolup, jiletle hafif çizerek pis kanı atması gerekir, düzelme oranı % 65 civarıdır.
geçmiş olsun

arkadaşım okuşa ayrı biyer yap ve her gün aynı saatlerde 1diş sarımsağın yarısını bölerek ver 1 hafta sürer son rakuşun ileşirse ileşir allah bilir orasını

ya bu kuşun kafa tüylerini yolup çizik atmadki mantık nedir ben onu bi tür anlamış değilim ben yapıyımda ister olsun ister olmasın gibisinden baştan savma alakasızca bi yöntem .Kuşun sallabaş olmasının nedeni kanındaki virüsten dolayıdır o kan beyni kaplıyor ve dengesini bozuyor kuşun sersem sersem hareketler yapmasına neden oluyor .arkadaşın eğer sen kuşu öldfürmeye kıyamısyosan benim gibi iyileştirebilceğne dair umutluysan ayrı bir yere kapat 1 ay boyunca her gün bir sarımsak yuttur kuşun kuyruklarını çek hatta kanatlarınıda çek immun sistemi yeni kan üretsin bu kuşun bağışıklığında canlanmaya neden olacaktır eğer yemini yiyemiycek durumda ise bir tasın içine 3 avuç mısır at üstüne su ilave et bu mısırları elinle kuşa yedir ıslatmanın.suda bekletmenin nedeni hem ıslak olup boğazına dizilmemesi hem sindirimi kolaydır hemde içine suyu çeker ve hayvanın su ihtiyacınıda giderir ve mısır besleyicidir tok tutar saygılarımla...

ben bikaç tane kuşu bu şekilde tedavi ettim 100% eski haline döndüremedim ama kendi başına yemini yiyecek eşleşecek yavru bakacak kadar oldular

benim taavsiyem katarin diye bir hap var kapsül şeklinde eczanelerde satiliyo ayrı biyere koyup suyuna her gün bir kalpsulu boşalt ben ole iki kusumu duzelttim ne yönü bozuldu ne bişey çatır çatır ucuyolar eslesiyolar denemeni tavsiye ederim 5 lira bişey hap

kardes sabah aksan 1 dıs sarımsak ver 1 haftada kesın gecerr dene

1 dumanlı varda ankara kuşu kula... emin olun dediklerinizin 3-4 katını yaptım güneş seansları bıle uyguladım yumurtlattım yavrusunu aldım ama kafasındakı eserı % 20-40 orannda azaltabıldım ... tavsıyem cıkarın elınızden ne olursa olsun çürük kuş hasta kuş sakat kuş insaniyet namına bir yere kadar olmuyo bakımı zor oluyo uçamıyo sürekli başında beklenmiyo kanaatim elınden çıkar... saygılar

Ekli dosyalar

• 3.gun.webp
    3.gun.webp
    77.5 KB · Görüntüleme: 1,146
bendede sallabas olan bir kusum vardi .. bende kafasinin arkasindaki tuyleri cektim hayvan yasklasik 1 ay sonra ucmaya basladi ..fakat 2 ay sonra bunu aynen tekarladi ..

bu hastaligin olma nedeni hayvanin strese girmesidir dar kumeslerden yerini sevmemesinden dolayi kaynaklanabilir...

bu jilet isini kesinlikle tavsiye etmiyorum hayvanalara eziyetten baska birsey degildir ..

gozlemlerime gore bu hastalik duzelse bile belli bir sure sonra tekrar ediyor ..

ve genel yargi bu hastaligin bulasici oldugudur ..buda bence yalan eger oyle olsaydi benim kuslara bulasirdi ...

arkadaşım çok geçmiş olsun böyle mesajlar görünce çok üzülüyorum. Başlığı okuyan herkesin yüzü asılıyordur muhtemelen, Allah kimsenin başına böyle sıkıntı vermesin.

Geri