Güvercin başka dama konuyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fbugurfb33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

fbugurfb33

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Uğur Yavaş
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Seçiniz
Merhaba. bende 2 adet boz var bunlar tam uçma zamanına geldiler. kaldırmaya çalıştığımda kalkmıyorlar anca poşetle kalkıyorlar bu seferde başka dama konuyor. Sizden ricam bu kuşları nasıl sökebilirim.

Güzel kardeşim sen daha gençsin sana tavsiyem bir an önce o kuşlardan kurtul...git 6 -7 tane baska al 10 gün kanatlarını bantlı tut ondan sonra ufak ufak dama kaldır...emin ol 15. Gün oyun kuşundan aldığin zevkin 10 katını alıcaksin...sonra baskalar iyice alışıp uçmaya başladımı illa takla atan güvecin seviyorsan makaracı ırklardan koy onlarıda alıştır....vakit erkenken gel vazgeç bu oyun kuşu sevdasından...hem yakında hükümet oyun kuşları çok çoğaldı diye toplayıp israile etlik güvercin diye satıcakmış...tayyipin oğlu bu işi bizzat üstlenmiş ee gemiler hazır israile çalışıyor nede olsa;) kal sağlıcakla güzel kardeşim

Canım kardeşim kuşlarını alıştırmak için düz uçuçu baska bango tipi kuşları al onlarla daha çabuk alışır yerde kanatlarını bantla bir hafta kadar sonra kendi kendilerine kalksınlar ürkütme poşet takma tepme torpil atma ve tok uçurma yem vercek gibi yap ama atma öyle kendi kendilerine kalıp insinler selamlar.

Oyun kuşu meşakkatlidir , emek , uğraş, çaba, vakit gerektirir. Yerin , ortamın nasıl, kuşların nasıl bilemiyorum , vasıfsız , uçmaya hevesli kuşlar değillerse zaten taklacı olsun, düz kuş olsun top patlatsan 2 tur atıp yine dama çöker . Uçurduğun yerle de alakalı tabi, yüksek binaların arasında uçuruyorsan işin zor, kuş ister istemez etraftaki çatılara konar .
Piyasada zaten gerçek anlamda hakkını verecek taklacı çok az , taklacı diye beslenen kuşların büyük bölümüde zaten vasıflarından çok şey kaybetmiş taklacı müsfettelerinden başka bir şey değiller.

Değerli yorumlarınızı için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yanında çorum çıplağı ile uçruyorum koncak gibi olursa alkış fln yapııyorum konmuyorlar .

küçük su şişeni ortadan ikiye kes yemi ondan ver biraz yere dök sonra salla şıkırdat kuşlar dama attığında o sesi çıkar yem verceğini sanıp gelirler

Kardes kuslarindanda vaz gecmek istemiyorsan yemverme kondugu dama bi kedi at korkudan buluta cekilir dahada o dama konmazlar :)

Yorumlarınızı Okudum Teşekkürler deneyecem işe yarar inşallah

Geri