GÜVERCİN BESLEME HAFTALIK PLANI NASIL OLMALI?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kotukull
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

kotukull

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
aytaç kara
Meslek
gıda
İlgi Alanı
Kuşlar
s.a. arkadaslar, güvercin beslemesi hakkında cok fazla sey söylendi. bir güvercinin haftalık yada aylık besini vitamininden tuzuna yeminden ilacına nasıl bir düzende olmalı.. mesela ben haftalık olarak asagıdaki sekilde bir plan yaptım kendime..

yetişkin kuşlar için
pzrts:suluklarına bir avuç tuz atıyorum.. mısır ve bugday
salı: normal su mısır ve bugday burçak kendir
çar:normal su mısır ve bugday burçak kendir
per:vitaminli su mısır bugday burçak kendir
cuma:normal su arpa
cmrts:normal su mısır ve bugday burçak kendir
pzr: her kusa agızdan bal yag normal su mısır ve bugday burçak kendir.

yavru bakımı için

pzrtsi:tuzlu su suda bekletilmiş mısır bugday
salı:normal su bugday mısır
çar:normal su bal yag piliç besi yemi yada bebe bisküvisi
per:normal su bugday mısır
cum:yumurta sarısı vitaminli su bugday mısır
cmrt:normal su bugday mısır
pzr:normal su bugday mısır

kendi kafamdan hazırladıgım beslenme planı bu.. ustalarımız nasıl tavsiye verir çok merak ediyorum. şimdiden teşekkürler..

kuşlarınıza toprakta yedirin tuzu suya değil toprağa serpin daha iyi olur

toprağı yere atın yerler veya bi leğenin içine doldurun içine giripte yiyebilirler

bencede tuzlu su kuşu yakar daha çok su içme ihtiyacı hisseden hayvan bol bol suya sarılır bunun yerine arkadaşın dedigi gibi topraga serpin yine yumurta kabugunu ufalarsan bu topraga kuşların kalsiyum eksikligi çekmez

selamlar yerde mi besliyorsun catıda mı?

kalsiyum desteği için çay posasının içine tuz atarak önlerine koy, birde yumurta kabuğu çok faydalıdır.

Bu kadar ayrıntılı haftalık yada günlük yemleme pilanı çok gerekli değil bence, günde birkaç kez kuşların doyacağı kadar yem vermek, temizlik, bakım, hastalarla ilgilenmek, arada bir sularına ilaç yada vitamin katmak yeterli olur sanırım .
Suya tuz katmayı hiç önermem, kuşların beslenme alışkanlıklarıda önemli hergün farklı yem farklı su kuşların beslenme alışkanlığını bozabilir . Titiz ve özenli olmak güzel tabiki ama, çok abartılı bir çalışma gibi geldi bana .

İnsanlar gibi sabah başka ,öğlen başka ,akşam başka yemek yemek gibi bir seçicilikleri de olmaz kuşların yemleri karıştırın verin daha faydalı olur diye düşünüyorum . selamlar.ŞEREF

kotukull' Alıntı:
tengelli' Alıntı:
selamlar yerde mi besliyorsun catıda mı?

catıda besliyorum beton zeminde

selamlar bende catıda besliyorum postalarıma taş mineral vermediğimde hepsi cayırda daha iyi ama taşlandıklarından mecbur veriyorum. taş vermen gerekir mecburen yem deyince en güzel yem kendi yaptıgın karışık yemdir bunu yapmak için 7 veya 8 ceşit yem alırsın ve kendin karıştırırsın benim olmazsa olmazım adarı aspir mısır bugday cekirdek kenevir burcak genelde bunları alıyorum ve karıştırıp kendim veriyorum öyle iç içe karıştırmak değil yem kabına az ondan az ondan koyuyorum yiyeceklerinden az birde dev bir yemliğim var o hep bugday dolu taşıda yemleme esnasında yemliğe katıyorum ki karışsın sadece taşa yüklenmesin yavru için fazla taş iyi değil bana göre benim bunlar içindeyse vazgeçilmezim adarıdır. karışık yapabilecek kadar çeşit yem al hangisi kuşlara iyi geliyorsa sonra onlar kombine yap nasıl iyi geldiğini erden anlayacağımdersen iyi geldiğinde anlarsın hayvanın herşeyi değişir bence suyunada hiç bir şey koyma sadece temiz olmasına dikkat et kümesine yabancı kuş girmediği sürece sorun yok çünki.birde bildiğimiz cekirdek içi var bir kez kullandım kuşlar bizim deyimle duvara tırmandı salarsalmaz gezi hemen ne uçuyorlarsa tam iki katı :=) denemek dediğim gibi en güzel metod al üç beş ceşit yem dene çünki sadece fıstıkla bile besleyen var nasıl iyi gelirse onu yaparsın.

kenan bey dediğiniz gibi yemliğe çeşit çeşit dizersek kuş beğendiği yeme odaklanacaktır karnını onla doyuracaktır sürekli kenevir yese ishal olur bence dediğiniz gibi yapılırsa yem terbiyesi diye bişe olmaz, ben önce buğday atıyorum sonra tohum sonra darı önce darıyı atarsam hayvanlar buğday yemiyor yani anlatmak istediğim o

selam eser benim büyük bir yemliğim var değirmen usulü yedikçe akıyor bunda bugday dolu o hep kümeste ve elli kuş oldugunda orta boy yemliğe çeşit yem koydugunda öyle ben şunu yiyim sen onu ye diye bir lüksleri olmuyor düşünsene bir sofrada 40 kişi var önüne geleni hemen yersin onlarda aynen öyle yapıyor yani şundan bundan deme lüksleri yok ama devamlı bu şekilde koymazda hep karışık koyarsan önce sevdiğini yediğinden senin dediğin doğru bu sadece kenevir için değil her yem için geçerli dediğin doğru ama usulünü doğru gerçekleştirisen benim dediğimde doğru :=)

mineral taş vitasand en iyisi bence birde midye kabugu olanlar var natural dışardan gelen ama ben genelde vitasand kullanıyorum ve çok memnunum.

bence kuşlarınıza sadece normal karışık yem kullanın ve günde sadece 1 defa besleyin (öğlen gibi) bakım olarak E vitamini yumurta da yeterlidir kuşların kalsuyum eksiklini ise mineral ile tamamlamak mümkündür. ben uzun zamandır böyle bakım uyguluyorum ve kuşlarımdan iyi bir performans alıyorum yavrruda yumurtada hiç proplem yaşamadım. ancak kuşların kürleri eksik olmamalı örneğin ( cocıgel,ronidozol,ornisipeşin,multivitamin,ve AŞI 6 ayda bir kesin vurulmalıdır ) POSTA YANİ YARIŞ KUŞU BESLİYORUM.. İYİ BAKIMLAR....

s.a ben terasta besliorum 15 tane kuş var kimesinde yerden 40 cm yüksek ve içe geniş ve her çifte özel folluk var birtek uçurmada zorluk çekiorum bazı kuşlarım başka çatılara konup gelmio ne yapabilirim şindiden ty

ßencede Cok abartı ßen Tarasta Catı da Besliorm .. Toprak ßence mantıklı Tuzz Yakar..

abi böle yapcana şeref abininde dediği gibi karıştır öle wer

kendir dediğiniz kenevir tohumumu?resmini koyabilirmisiniz?

kardeş beton zeminde besliyosan zeminine toprakla ört daha iyi olur çünkü kuşlar toprağı çok sever ordan da alır vitaminini

Selamlar
Bundan on veya onbeş sene önce ne ilac konusunda nede yemleme konusunda kimse hiçbirşey bilmiyordu büyüklerden veya kendimize göre birşeyler yapmaya çalışırdık.Ama şimdi internet sayesinde herşey mümkün.Güvercin bakımı için yurt dışında ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaları yabancı dil bilen veya tercüme ettirerek güvercin severlerin kullanımına sunan abilerimiz var.Bu abilerimizdn biride Rahmi BOZKIR kendi sitesinde veya bu sitede bile vardır haftalık bakım nasıl olur, yavru damızlık yem karışımları ,tüy mevsimi yemi, hastalıklar, genetik, mineraller ne ararsanız var açıp oradan takip edin.Bu suyuna bir avuç tuz, bilmem kaç damla tentürdüyotla olacak işler değil.
''Yarım doktor candan ,yarım hoca dinden eder''
SAYGILARIMLA...

mavigalaca76' Alıntı:
Selamlar
Bundan on veya onbeş sene önce ne ilac konusunda nede yemleme konusunda kimse hiçbirşey bilmiyordu büyüklerden veya kendimize göre birşeyler yapmaya çalışırdık.Ama şimdi internet sayesinde herşey mümkün.Güvercin bakımı için yurt dışında ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaları yabancı dil bilen veya tercüme ettirerek güvercin severlerin kullanımına sunan abilerimiz var.Bu abilerimizdn biride Rahmi BOZKIR kendi sitesinde veya bu sitede bile vardır haftalık bakım nasıl olur, yavru damızlık yem karışımları ,tüy mevsimi yemi, hastalıklar, genetik, mineraller ne ararsanız var açıp oradan takip edin.Bu suyuna bir avuç tuz, bilmem kaç damla tentürdüyotla olacak işler değil.
''Yarım doktor candan ,yarım hoca dinden eder''
SAYGILARIMLA...

tabiki bilincli yemleme güze bir olay ama şöyle bir gerçek var yemlemede değil başka bir olayda sorun. neden derseniz ? bir yabani kaç çeşit yem buluyor ve kaç çeşit ilaç ama başka bir kuştan bulaşmadıkça kaç yıl yaşıyor bunu sorarsanız kendinize ve bunu takip ederseniz nedemek istediğimizi anlarsınız.

abi ya böle uğraşmaya gerek yok aslında hepsini karıştırcan da wercen ama sen bilirsin
KUBİLAY saygılarımla..........

şeref en güzel açıklamayı yapmış, bende bişeyler ekleyeyim dedim. günlük aylık programlar yerine kuşların belli başlı evrelerinde beslenmelerine dikkat edilmesi gerekir mesela; yavrulama dönemi yumurtayı oluşturmaya çalışan dişi kuş kalsiyuma en çok bu dönemde ihtiyaç duyar, yavru yumurtadan çıktıgında ise ilk 10-15 gün ana ve babaya civ civ yemi darı ve çedene(kenevirtohumu) verilir. başka bir evre uçuş performans dönemidir bu dönemde uçan kuşlara yağlı besin maddeleri yerine karbonhidrat ağırlıklı besinler verilmeli mesela soya fasulyesi darı burçak fiğ gibi, tüy dökme döneminde ise kuşlar vitamin ve minerallere ihtiyaç duyarlar bu evrede topraktan yayılarak veya sunni yollarla vitaminleri verilmelidir ayrıca bu dönemde bol bol banyo yapma imkanı verilmelidir. sağlıcakla kalın

Ben ilk defa bole plan gordum vede hiç bole plan yapmadım.Yerde besliyorum karısık yem alıyorum yediklerini yiyoler yemedikleri olursa genelde fi pek yemiyoler onlarıda tavuklara veriyorum.Yavrulara biraz özen gösteriyorum.
Saygılar...

kusa toprak yedır ve tavuk yumurta kabugunu ıyı ce ez yedır pirket ıde ıyı ce ez topraga karıstır yummurta ıcın saglıklı olur bıde kuslar tuz yemek zorundadırlar ben topraga bole yapıyorum

Geri