Güvercin Besleme Yöntemleri Hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sonertr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

sonertr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Soner
Meslek
Ögrenci
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle Merhaba abiler kardeşler Ben tarsusta oturuyorum belki oranın havasını iklimini bilen vardır yazları çok sıcak kışında sadece yagmur yagar kar hayatta düsmez ve kıs en fazla 3 ay bilemedin 3 bucuk ay sürüyor.Bi evimiz var kendimize ait bina 10 katlı yani damla birlikte 10 oluyor biz 2nci katta oturuyoruz.Ve ben güvercin beslemek istiyorum ama dam müsait olmuyor balkonda beslesem balkonumuzun önünde bir bina var onun dısında pek engel yok ama karsımızda ki bina 7 katlı çok fazla yakın degil ama genelde etrafı binalarla çevrili Taklacı beslemek istiyorum şöyle 2 veya 3 çift olacak balkonumuz öle pek geniş degil kümes yapamam ama ufak bişeler bana yardımcı olabilirmisiniz ve birde bunları ucurdugumda çok fazla sorun olurmu çünkü hayatımda ilk defa güvercin beslicem.Bunlşarın ne zaman tüye girdigini nasıl hastalandıgını bakımını pek bilmem bakımını bilmem derken yemine kadar priinç mercimek bugday mısır hepsini alabilcek durumum var ama ben 2 çift taklacı alsam veya bir çift bunlardan yavru alsam onlarda büyüse 2 çift olsa 2 çift bana yeterli ama Nasıl bi yuva yapabilirim kısın üsümemeleri için en çok korktugum bir hastalıkalrı var böyle boyunları tersine dönüyor onun sebebi ve çözümünüde buraya yazarsanız sevinirim ve abiler birde böle at sinegi bit vb yuvanın temizligi bunlar hakkındada bilgi verebilirseniz memnun olurum :) güvercin beslemeyi çok istiyorum ama küçük bir yuva yapmak istiyorum masrafsız çünkü masraflı birşeye gücüm yetmez limon kasasından gazeteden filan yardımcı olabilcek varsa şimdiden Allah razı olsun Ve bunlar hastalandıgında yani genelde her kusun basına gelen sıradan hastalıkları ve çözümlerini bana burada anlatabilirmisiniz ve bunları alıstırdıktan sonra çıkan yavrulara ve yuvanın temizligini vb yardım almam gerekli özellikle çiçek ve şu en çok üzülgüüm boynun tersine dönmesi hastalıgı var ben küçük bir yuva yapıp saglıklı ve hijyenik güvercin yetistirip onları izlemek istiyorum 2 çift belki 3 çift anca olucak beslemek istedigim bu kadar bi r sayı ve beslemeye basladıgımda önce hangi renk kuslardan baslamalıyım yani bilen tecrübeli abiler kardeşlerim vardır bana bu tür konularda yardımcı olabilcek varsa lütfen ilaç vb hastalanırsa tamam ama aşı vb ben onları yapmayı bilmedigim için kusların hastalanmaması için neler yapmam gerekiyor bunlarıda anlatırsanız sevinirm.Şimdiden teşekkürler

Merhaba Soner ,

Oncelikle kuslar usumez , ha havalar asiri derecede soguk olur ozaman onlem alabilirsin.Yinede herseye ragmen sen kendini kisa hazirla ve oyle bir kumes yap ki yazin kolaylikla 1-2 parca tahta cikarabilecek sekilde olsun boylece yazin fazla ugrasmadan kumesinin iyi havadar olmasini saglarsin.br iki cift besleyeceksen oyle buyuk birsey yapmana gerek yok , ufak birsey yapsan yeterlidir.Icine 1-2 limon kasasi koyarsin kuslar yuvalarini onun icine yaparlar bunun icin limon kasalarin icine canaklardan/yuvaliklar koyarsin.Kendini dahada bilgilendirmek icin bu forumda bircok bilgiye sahip olabilirsin bu konu hakkinda bircok kisi sorularini sordular ve bircok cevaplar ve ornekler mevcut , 'ornek kumesler bolumunde' bulabilirsin.

Guvercinlerin mineral ve vitaminleri karsilamak icin toprak/tas koyarsin , onlar toprak/tas yiyerek gereken mineralleri alirlar.Bu konu hakkindada bu forumda bircok bilgi bulunmakta , bir goz gezdir iyicene.

Senin korktugun hastalik Sallabas herzaman olan birsey degildir fazla korkmana gerek yok , cok nadiren olusan bir hastalik.Sen kumesini havadar temiz tut yeter , sonrasini Allah bilir.Eger hastalandilar gelir hastalik hakkinda bilgi istersin bu forumda sana yardim eden bircok kisi olur bundan suphen olmasin.Hatta bu forumda her cesit hastalikla ilgili bilgiler mevcut , yine iyicene bir goz gezdirmeni oneriyorum.

Kuslari nasil ucuracagina dair bilgilerde yine buralarda mevcut ama ben yinede yazayim.Sen hangi renkle baslayim diye soru yoneltmissin..bu tamamen senin keyfime zevkine gore.
Eger masa kuslari istiyorsan yani ucurmak icin degilde guzellikleri icin beslemek istiyorsan ozaman sebab turune yoneleceksin.Miski/Kuveyt/Miro/Karacakmakli"risasi"/Mermeri gibi taklacilar daha cok masa kuslaridir ve guzellikleri icin beslenir.
Gok/Boz/Beyaz/Arap/Cakmakli/Nuhudi"cikolata"/Dumanli gibi kuslar daha cok performans kuslaridir yani ucurmak ve en iyi performansi bu kuslar sergiler , renge / tirnaga / pacaya guzelligine genelde bakilmaz ve tamamen performansina bakilir.Tabi performans kusunda bazen guzellikte olmali diyenler vardir buda ayri bir konu.
Yani demem o ki bu tamamen senin zevkine bagli , ne istersen onu beslersin hangisi sana daha yakin daha zevk verici ise onu beslersin.

Insallah umdugunu bulursun , bu forumu iyicene bir gez kendini bilgilendir cunku bircok ustalarimizin fikirleri paylasimlari mevcut.Ayrica bircok hastaligin tedavileri hakkinda bircok bilgiler mevcut.Usenmeden gez gor sor.Allah kolaylik versin.

Merhaba.
O kadar çok şey sormuşsunki, bunların cevabını alsanda
birşey anlamaz daha çok kafanı karıştırırsın.
Önce bir çift hoşuna giden renk al ve beslemeye başla.
Suyunu koy ve yemini(buğday,mısır pirinç ) ver.şimdilik yeter.
Kümese gelince, Balkonun kapıdan aksi köşesine balkon demiri ile
ev arasını karşıdan karşıya kapat üstü olsun. 80 cm 1 metre kadar öne doğru gel.
Önünü de küçük bir kapı ve kalanı da tel yap.Havalandırma olsun.
Yanlız tabanını 4-5 cm yükseklikte tahta veya kontraplak kapla
altından su alır. Kuşların kanadını bantla. 15-20 gün sonra erkeğin kanadını aç.
kendi haline bırak ürkütme, yavaş yavaş balkon üstüne çıkar iner falan.
sonrası kolay.

Sagolun bilgiler için aydınlattınız beni beyaz yada gok olmadı cakmaklı beslemek istiyorum.Birde cakmaklının bi damüstü olanı var yani balkon oldugu için fazla yüksege gitmeyen damüstüler var diye duydum besleyen arkadaslardan benim arkadasın vardı damüstünde oyun yapıyordu sadece yani damüstü dedigim ucuyordu ama fazla yükselmezdi mesela zeminden salsak 7 katlı binaın en fazla 4 veya 5nci katının yüksekliginde ucar yani damın üstünde dolanıyor damüstündeo yun yapıyor dama inecek gibi oluo geri zıplayıp takla atıp gidio o türlerde güzel beslemesi güzelde kacar veya atmaca alır diye korkuyorum arkadaslar sizce ucabilirlermi yani binalar fazla yok demiyimde var ama yakın degil fazla yani kusun acılabilcegi kadar var benim fenerbahcem kardes bbu sallabas benim arkadasın kuslarının basına cok geliyor ya ishal oluyordu ya sallabas Cok sagolun arkadaslar iyki varsınız ben ilk deneyimim olucak inşallah :) yardımlarınızla birde bu yavrular cıkınca onları elleyip kontrol etmeme gerek varmı annesi yedirir ama hasltanır veya baska bişe olabilirmi.Birde arkadas :D bu yabancı gri kuslar essek ölüsü gibi kokuyor insaın :D midesi kalkıyor ben bunları :D suyla gözlerine filan gelmicek sekilde yıkasam :d birde yuvayı haftada 1 kez süpürsem içini dışkılarını alsam tüyleri filan cıkar.Ve birde en cok şu 2 soruma cevap verirseniz sevinirm bu kusları nasıl alıstırablirim yani 15-20 gün sonra açsam erkegin aknadını serbest bıraksam nasıl daha cok alıstabilirm yani balkondan üstüne cıkarıp ordan assa inmesini filanmı saglamam lazım.Şimdiden teşekkürler

slmlar,msjını okudum bende tarsusta oturuyorum ismim mustafa ,mail adresimi veriyorum bir ihtiyacın olursa bana msj at,yardımcı olmaya çalışırım

Geri