sonertr
Üye
- Ad Soyad
- Soner
- Meslek
- Ögrenci
- İlgi Alanı
- Kediler
Öncelikle Merhaba abiler kardeşler Ben tarsusta oturuyorum belki oranın havasını iklimini bilen vardır yazları çok sıcak kışında sadece yagmur yagar kar hayatta düsmez ve kıs en fazla 3 ay bilemedin 3 bucuk ay sürüyor.Bi evimiz var kendimize ait bina 10 katlı yani damla birlikte 10 oluyor biz 2nci katta oturuyoruz.Ve ben güvercin beslemek istiyorum ama dam müsait olmuyor balkonda beslesem balkonumuzun önünde bir bina var onun dısında pek engel yok ama karsımızda ki bina 7 katlı çok fazla yakın degil ama genelde etrafı binalarla çevrili Taklacı beslemek istiyorum şöyle 2 veya 3 çift olacak balkonumuz öle pek geniş degil kümes yapamam ama ufak bişeler bana yardımcı olabilirmisiniz ve birde bunları ucurdugumda çok fazla sorun olurmu çünkü hayatımda ilk defa güvercin beslicem.Bunlşarın ne zaman tüye girdigini nasıl hastalandıgını bakımını pek bilmem bakımını bilmem derken yemine kadar priinç mercimek bugday mısır hepsini alabilcek durumum var ama ben 2 çift taklacı alsam veya bir çift bunlardan yavru alsam onlarda büyüse 2 çift olsa 2 çift bana yeterli ama Nasıl bi yuva yapabilirim kısın üsümemeleri için en çok korktugum bir hastalıkalrı var böyle boyunları tersine dönüyor onun sebebi ve çözümünüde buraya yazarsanız sevinirim ve abiler birde böle at sinegi bit vb yuvanın temizligi bunlar hakkındada bilgi verebilirseniz memnun olurum güvercin beslemeyi çok istiyorum ama küçük bir yuva yapmak istiyorum masrafsız çünkü masraflı birşeye gücüm yetmez limon kasasından gazeteden filan yardımcı olabilcek varsa şimdiden Allah razı olsun Ve bunlar hastalandıgında yani genelde her kusun basına gelen sıradan hastalıkları ve çözümlerini bana burada anlatabilirmisiniz ve bunları alıstırdıktan sonra çıkan yavrulara ve yuvanın temizligini vb yardım almam gerekli özellikle çiçek ve şu en çok üzülgüüm boynun tersine dönmesi hastalıgı var ben küçük bir yuva yapıp saglıklı ve hijyenik güvercin yetistirip onları izlemek istiyorum 2 çift belki 3 çift anca olucak beslemek istedigim bu kadar bi r sayı ve beslemeye basladıgımda önce hangi renk kuslardan baslamalıyım yani bilen tecrübeli abiler kardeşlerim vardır bana bu tür konularda yardımcı olabilcek varsa lütfen ilaç vb hastalanırsa tamam ama aşı vb ben onları yapmayı bilmedigim için kusların hastalanmaması için neler yapmam gerekiyor bunlarıda anlatırsanız sevinirm.Şimdiden teşekkürler