güvercin beslemede usta çırak ilişkisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aliiş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 329

aliiş

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ali iş
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
arkadaşlar bugün başıma gelen olayı sizlerle paylaşmak istedim çünkü bu sayede güvercin konusunda tecrübesiz olan arkadaşlara da yol göstermiş olacağıma inanıyorum.
gecengün akrabamız ailece sobadan zehirlendiği için sabah 10 gibi telefon açıp evin üstündeki bacayı yapması için benden yardım istedi ben de kıramadım ve kuşları dışarı çıkartıp önlerine yemini suyunu koydum ve akrabamın evine gittim kardeşime de kuşlara göz kulak ol diye tembihledim aradan yaklaşık 2 saat geçmişti ki formdan tanıştığım arkadaşımız zahirbaba müsaitsen senin oraya geleyim görüşelim dedi ama ben de işin yarısında bırakamadığım için öğleden sonra görüşelim dedim ama öğleden sonra da onun işi varmış görüşemedik ardından kardeşim aradı abi dişi siyah bursa yere çakıldı ( formda da belirtmiştim dengesiz sarmaya giriyo diye kanatlarını çekmeme ragmen uçmuş ) dedi ben de aşağı yukarı 3 civarı anca işi bitirdim eve döndüm ne göreyim bursa can çekişiyor kafayı çarpmış yere göz kapağı öyle bir şişmişki anlatılamaz o sırada da arkadaşın çakmaklı çifti yolunu şarırmış yan çatıya inmiş hemen indirdim çocuğa verdim ve babasının evde olduğunu öğrendim ben de aldım bursayı çocuğun babasının yanına götürdüm ne yapabiliriz diye çünkü benim gözümde bir usta işinin ehli ve bende onun yanında çıraklığımı yapıyorum bir nebze arkadaşlar kuşu eline aldı kırığı çıkığı varmı diye baktı kafasını kötü vurmuş ve sırtında çatlak ver dedi ama üzülme kısa zamanda düzelir dedi kuşu görseniz kesin ölür cn çekişiyor dersiniz az önce kuşu şırınga ile beslesin diğe bendeki malzemeyi götürdüm ki ne göreyim abi almış kuşı eline bebek sever gibi kuşa yem yedittirmiş suyunu içiriyor ve o kuş resmen canlanmış ben nerdeyse ilk gördüğümde can çekişmesin diye kafasını çekecektim ki kıyamadım iyi ki de acemilik yapıp kıymamışım yoksa kuşun eceli benim elimden olacaktı
umarım kuşçulukta acemi olanj arkadaşlar benim de yaptığım gibi çevrelerinden kuştan iyi anlayan birisini bulup onun yanında pişmeye çalışır çünkü bu iş bol para verip iyi kuş beslemeyle değil ustalık çıraklık ilişkisiyle yürür ve gerçekten de bu tarz üstat denilen insanların ağzından çıkan öğütleri de beynimizin bir köşesine yazmalıyız çünkü bizde ileride o derece kuşçu olursak onların birikimini kendi tecrübelerimizi de ekleyerek bizden sonraki nesillere aktarabiliriz
arkadaşlar kanatsız uçup da dengesiz sarmaya girip yere çakılan kuşum aşagıdadır

Geri