Güvercin Beslemede Yeniyim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan memluk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

memluk

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tolga aydın
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
merhablar üstadalar öncelikle yani başlıcağım dublexte oturuyorum dublxs balkonuna yuva yapıcam karşımda yani aramızda 10 metre olan karşı binanın terasında kuş bakıyolar kuşları geleli 1 ay oldu alıştılar komuşununkiler
bende başlıyım diyorum tip ve kelebek alıcam birer tane nasıl alışıtırıyım nası yapıyım soruyim dedim önerilerinizi bekliyorum :hungur: :hungur:

Re: yeniiym

tip yada normal bangolardan al ama yavru olsunlar yavrunun alıştırılması daha kolay olur. kanatlarını bantla 2 hafta gibi bir süreliğine sonra kanatlarını sall hiç kolama onalr kendileri uçsunlar kendileri uçarlar da geri gelirler ama sen kovalarsan ürküp kaçma olasılıkları var. kümes olarak da 1 takım yani 2 tane kuş için 1 limon sangığı kadar yer birde bir okadar daha bosta alan olması lazım. ileride güvercinler cogalacaktır yuvayı ona göre yapınız. sitenin salma kümes yapımı gibi yerlerinde balkon kumesleri mevcuttur bir bakın fikir edininiz.

tip alıcam kesin ve yanına bursa kelebek gibi kuşlar eklesem nası olur

şuna ilk olarak ilk aldıgınız ırkı alıştırmayı düşünün sonra hangi cinsler alıcagınıza siz karar verirsiniz.

hocam kusları al ıkı gun kanatlarını bantla yada ıgnele sora ıkı gun sora bıtanesınnkını cıkar azcık yem vr bıkere kovala dama kalksın ılk basta hemen ınmıcektır sureklı sankı ucup gıdıcekmıs gıbı etrafa bakıcaktır telas yapma bu ıyı bısey sora yem at yerdekı kusunu yada kuslarınn yemı yedıgını gorunce heemen oda atlıcaktır asagıya ondan sora ogun daha kovalama 3 gun kumesden cıkar azcık yem ver sora kovala kusu tura kaldır bı tur atıp ınse daha dahada o kus kacmaz bu dedıklerımı yap yılların tecrubesı konusuyor ama bu dedıklerım grass gruss kuslar ıcın ( baska tip kırma kuşlar ) geçerli.

ve sakın ama sakın bu dedıklerımı yaparken kusları doyurma hep ac olsunlar ıyı ucurmalar vı ıyı ızlemeler ;)

saol usta dediklerini yapıcam bide karşıda güvercin besliyen var aramız 10 metre ne yapıyım :dans:

memluk' Alıntı:
saol usta dediklerini yapıcam bide karşıda güvercin besliyen var aramız 10 metre ne yapıyım :dans:

Eğer tanıdıksa konus sen kusları alıstırana kadar sen kaldırdıgında o kus oynatmasın veya sen o kus ucurken kus kaldırma bole bı 4-5 gun dıkat et ucur ondan sora ıstersen bırlıkte tura kaldırın kusları bırlıkte ucarlar ama evlı evını koylu koyune gıder bide onun amı senden yuksekmı?

benimki daha yüksek ondan 2 metre falan birde ben saya bursa tip ve posta beslicem şöyle uçan taklacı istemiyorum ama eşsiz alıcam ne yapmalı

arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum

Geri