güvercin beslemek günahmıdır (DİYANET)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ank.1910
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ank.1910

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
onur aydın
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle selamın aleyküm abilerim kardeşlerim sizlere güvercin beslemenin günah olup olmadığını açıklıyacağım .
Uzun süredir bu konu üzerinde araştırıyordum 5 yıldır güvercin beslememe rağmen bir türlü net bir bilgiye ulaşamamıştım hepimizin ortak hobisi zevki olan kuş beslemeyi en son DİYANET BAKANLIĞI fetva hattı 190 ı aradım ve konuşmamız şu şekilde oldu.
BEN :: evcil diye tabir ettiğim güvercin besliyorum ,yeri geliyor harçlığımı yeri geliyor sigara paramı onlar için harcıyorum onların ilaçları uçum zamanlarını düzenli bir şekilde gerçekleştiriyorum onlar için mücadele ediyorum ama günah olduğunu söylüyorlar
FETVA HATTII :beyfendi kuşları öncelikle özgür bırakmalısınız onlar çünki özgür yaratılmış hayvanlardır .LAKİN ;sizin baktığınız türler evcilleşmiş ve dışarının kötü şartlarından korunması gerekiyor ise sizin bu kuşları beslemenizde hiçbir sakınca yok ama sorumluluğunuzu unutmamanız , bakımlarını yapmanız ,eziyet etmeminz gerekmektedir .
Ayrıca başka bir din alimide şöyle bahsediyor kuş beslemek günah degildir. LAKİN , kuşlar için evinin çocuğunun eşinin yapman gereken diğer yükümlü olduğun işleri aksatıp kuş beslersen günahdır( Misal: Çocugun hasta okula gidememiş çocugunla ilgilenmek yerine hastaneye götürmek yerine kuşlara bakmak GÜNAHTIR )
Ufakda olsa aydınlatabildiysem ne mutlu bana herkesin hayalindeki kuşu bulup günahsızca kuş beslemeniz dileğim ve saygılarımla ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri