GÜVERCİN BESLEMEK İSTİYORUM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan brtysl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

brtysl

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Berat YEŞİL
Meslek
doktor
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle merhabalar.balkonumuzda kuş beslemek istiyorum.yalnız balkonun tabanına mı yoksa biraz daha ust kısıma mı kümesi yapsam diye düşünüyorum.sizin gibi tecrübeli insanlardan fikir almak istedim.ha bi de başka bi sorun var o da düşündügüm balkona kedi çıkabilir isterse.aslında yukske ama çıkabilcegi demirler var.bi kere çıkmıştı ordan biliyorum.bunu nası engelleyebilirim ve yuvayı alta mı yapayım uste mi kararsız kaldım.

kardeşim mrb. Kümesi yerden 5 parmak yüksek yapki soguk almasın kümesinin yapımındada çelik tel kullanırsan hiç bir sorun olmaz. Ayrıca kediden korkma dedigim gibi önüne tel yaparsın güneş görmeleri için hiç bişey olmaz. kuşlarını saldıgındada başlarında bkleyip onlara bakarsan sorun yoktur.

Saygılarımla......... ( Reis )

teşekkürler kardeşim yalnız ben tahtadan yapmayı dusunuyorum kışın o soguktan nasıl koruyabilirm eger telden yaparsam.aslında bi model gordum nette dolasırken.yarısı kapalı tahta yarısı telliydi.kısın tahta bolume alır yazın telli bolume alırım.
bi de kusları saldıgımda yanlarında olmazsam kedi tehlikesi olur dimi.kediden korkma demişsin ama kusların yanlarında olmama sartıyla galiba

Ya kardeşim kümesi yaparken tahta en iyisidir. O dedigin şekil ii oLur senin için ideal he tabi bn öLe kullanmıyorum o ayrı. Yazlık kümes yaparken bi kat çelik tel yapıcaksın ya üstüne rabis inşaat teli denir tırtıklıdır elini deydiqinde flan keser ondan koyarsın kedi bir kere pençe atar bidaha yanına bile yaklaşmaz merak etme .

Saygılarımla........... ( Reis )

ilk öncelikle yere yap...fazla degil 1 paleti alta koyup kümese baslayabilirsin..kedi sorunu ise ya baslarında bekle yada salma yap...

Dogukan cetin' Alıntı:
ilk öncelikle yere yap...fazla degil 1 paleti alta koyup kümese baslayabilirsin..kedi sorunu ise ya baslarında bekle yada salma yap...
abicim ilgin için saol öncelikle.yarısını telli yarısını komple kapalı yapcam 1 çift guvercin için buyuk bişey degil yani.yaklasık yerden 7 8 cm yuksekte olcak.başında bekle demişsin ya mesela kusları uçurdum bi uctuklarında ne zaman dönerler

Kuşun aç olursa ilk alıştığında 10 dakika falan bekletir öğrenir yerini ondan sonra yem attığın zaman iner.Eğer uçurcaksan en az ortalama 5 tane kuşun olması gerekli.Dişisini yerde bırakıp erkeği iki hafta sonra sal.Yavaş yavaş karşı dama kondur ama fazla sıkıştırma.Karşı dama konunca yem atıp çağır.Damarlıysa yerini biliyosa gider eğer değilse iner.Bango baska tip vb. kuşlar beslersen daha rahat alıştırırsın.Taklacı alma zor iner damlarda yatar.

triko16' Alıntı:
Kuşun aç olursa ilk alıştığında 10 dakika falan bekletir öğrenir yerini ondan sonra yem attığın zaman iner.Eğer uçurcaksan en az ortalama 5 tane kuşun olması gerekli.Dişisini yerde bırakıp erkeği iki hafta sonra sal.Yavaş yavaş karşı dama kondur ama fazla sıkıştırma.Karşı dama konunca yem atıp çağır.Damarlıysa yerini biliyosa gider eğer değilse iner.Bango baska tip vb. kuşlar beslersen daha rahat alıştırırsın.Taklacı alma zor iner damlarda yatar.
ben denizlide azman denen denizli bangosu beslicem.sadece 1 çift alcam yalnız.sen 5 tane olmalı demişsin napcam peki.ikisini birlikte salarsam gelmezler mi diyosun yani.bi de bizim balkonun tamamı çucuk demirli yani dısardan çok net gorunmez içeri.guvercin yine de bilir mi yerini

Geri