GÜVERCİN BESLEMEYE YENİ BAŞLAYANLAR HANGİ TÜR İLE BAŞLAMALI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KartalBey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

KartalBey

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kartal
Meslek
doğan
İlgi Alanı
Köpekler
merhaba degerlı kuşcu abılerım ben kuş işine çok meraklıyım ve başlamak istıyorum fakat hangi tür ile başlayacagımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevınırım .

Re: GÜVERCİN BESLEMEYE YENİ BAŞLAYANLAR HANGİ TÜR İLE BAŞLAM

Ustacım Mrb, öncelikle sitemize hoşgeldin.

Beslemek istediğin ırkı kendin belirleyeceksin abi. Güvercinlerin ırk olarak, bir çok çeşitleri mevcut. Performans kuşları var, kostüm kuşları var, süs kuşları var, Ötücü kuşlar var. Formumuz da her ırk için ayrı ayrı kategoriler var. Gezmeni tavsiye ederim. beğen öncelikle. Beğen ki bizde beğendiğin ırkın artısını eksisini sana aktaralım ..

Ben dönek besliyorum ama döneği tavsiye etmem sana. Nedeni şu; Dönek ırkı beslemek çok zahmet gerektiren, ilgi gerektiren bir alan. Ve kuşun dilinden anlamak lazım. En önemli noktada MERAK'tır .

tavsiyelerin için çok teşekkür ederım degerlı abım ama ben meraklıyım ve ılgı gosterıcegıme emınım kumesıme dönek ve azman yani bango oluyor galba onlardan koymak istiyorum . bangoların döneklerle iyi anlaştıklarını okumustum . siz ne onerırsınız kumes yem vb için teşekkürler .

Muhakkak abi. Bangolar döneklere hocalık yaparlar. Ondan bango ırkı kuşlar ile dönekleri beraber bakarız. Bu bana mahsus değil. Genelde her dönek ırkı besleyen arkadaşlarımızda, ağabeylerimizin kümeslerinde muhakkak 1 çift bangoya rastlarsın.

Merağın varsa dönek ırkını öneririm. Performans açısından en zevki kuşlardır diyebilirim.

çok teşekkür ederim . birde kümes için ne yapmalıyım ? en ucuz ve en saglam nasıl yapabilrim ?

Kümes için güvercin besleyen yakın çevrenden yardım alabilirsin abi. Yada elinden geliyorsa kendin de kümes yapabilirsin. Ucuza mal etmek istiyorsan kendin yapmalısın. Gerekli alet edavatları tamamladıktan sonra kümesin dışını hazırlarsın. Ölçüsünü bakacağın kuşa göre ayarlarsın. Bende 2 kümes var biri beton diğeri tahta kümes. Damızlıklarımı beton kümeste muhafaza ediyorum. Tahta kümeste genelde yavruları tutuyorum. Yuvalıklarınına limon kasalarından yapabilirsin abi.

çok teşekkürler kardeşim . dış cepheyı tugla ve cımento ıle yapmayı dusunuyorum iç dizaynıda limon kasası vb olucakdır cok sagol .

Rica ederim abi. Yardımcı olduysak ne mutlu bize. Umarım sağlıklı güzel bir kümes yapabilirsin ve randuman alabilirsin.

eğer alma imkanın varsa İzmirdeysen sana bu kümesi verebilirim

Ekli dosyalar

Şansına kümeste çıktı. İzmir'deysen uğraşacağına bunu almanı tavsiye ederim abi. Sana yeterli ilk aşama için bu kümes.

Şöyle bir durum var abimizin evi nasıldır.Yani kolay çıkılırmı dama hırsızlık anlamında eğer dama kolay çıkılan bir yerde kesinlikle demir dolap gerekiyor.Kuşa başladıgında muhakkak hırsızlıkla karşılaşacaktır.Bizim yakaladıgımız hırsızın haddi hesabı yoktur.Allahtan damda pitbull var.Eğer damına kolay çıkılıyorsa yanında bina filan varsa demir dolap yapmanı tavsiye ederim yoksa ertesi gün kuşları göremen:)Birde ilk önce adana ırkıyla başlamanı tavsiye ederim dama çabuk alışırlar.

izmirde oturmuyorum ama cok sagolun yınede bu sitede boyle birlik ve beraberlık gordugume ıcten sevındım .

hos geldin
öncelikle bir kac cesit kus alip,bunlarin huylari hangisi sana uyuyorsa onlari beslemek daha iyidir.

Bende bir kac cesit var daha isimlerini bilmiyorum gözle takibim var.
Arap cinsindeki kuslardan cok memnunum taklada atiyorlar her zaman kümes etrafindalar yada iceri girer asilmaz saga sola
sonra pacali kuslarim var yakinda tavus kusu gibi kuyruklu gelecek hepside beyaz renkdeler.
Sonra birde beyaz tekli kahverengi renkli kapsonlu/montlu güvercinim var pacasiz leylek gibi zurafa gibi boynu var cok komik cok güldürüyor.
sabuni var altin bas var miski var,aklima gelenler bunlar.
ortalama 40 kus 4 yavru uca bilen ve yenilenen yumurtalar ve yeni dogmus yavrular.
cesitlilik iyidir benim görüsümce ama kesinlikle es olmalari gerekir.
cok kus alman gereksiz.
ama 5 cesit eder 10 kus ve bunlardan 5 tanesi ucsa sana kusculuk vitamininden azda olsa verir
Bol yumurtasi karakterli,seviyeli,simarmamis güvercin beslersin InsAllah

Tavus kuşu gibi kuyruklu dedigin kuş kırk kuyruk diğer adı sepet kuyruk hiç bi işe yaramazlar ama çok güzel yavru bakarlar bizim burda genelde onu parlaklık yaparlar.

Selamlar eğer dönek beslemeye niyetiniz varsa önce bir kaç takım bango ile başlmanızı tavsiye ederim sonrasında dönekte koyarsınız kümese bizim burada dönekçiler genelde kuşlarını karakanat mavi kanat mısırilerle birlikte beslerler bunlar alçak uçucudur ve kolayca terbiye edilebilen kuşlardır yere indirmek için kuş göstermeniz yeter yavru döneklerin alıştırılmasında çok işe yararlar saygılar...

mehmet1994' Alıntı:
Tavus kuşu gibi kuyruklu dedigin kuş kırk kuyruk diğer adı sepet kuyruk hiç bi işe yaramazlar ama çok güzel yavru bakarlar bizim burda genelde onu parlaklık yaparlar.
(:
bunu ögrendigim iyi oldu memet.
zaten cok degerli oldugunu sanmiyorum 7 mecidiyelik kus nekadar degerli olabilirki.
bendeki beyazlara esliyecem mesele görsellik amacli ucmasi genelde oluyor buda yeter..

Süs için besliceksen ona diyecek birşeyim yok abi ama uçmasını beklersen boşuna yem vermiş olursun:)

bango ve dönek koyacagım kumesıme ve belkı hünkari de olabilr teşekkürler sagolun arkadaslar . :)

BASKA İLE DE BAŞLIYA BİLİRSİN YUVAYA ALIŞTIMMI YUVASINA SADIK KUŞ DUR UÇUMU ZEVKLİ DİR

önerileriniz için teşekkür ederim arkadaslar .

Geri