Güvercin Beslemeye Yeni Başlıyorum Tavsiyelerinizi Bekliyoru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
A

Anonymous

Misafir
Selamün Aleyküm arkadaşlar.Bir kaç günden beridir içimde bir heves oluştu.Hobi olarak güvercin beslemek istiyorum.Ama malesef güvercin beslemekle ilgili hiç ir şey bilmiyorum.Biraz para biriktirip 1-2 hafta sonra edirnekapı ya gidip güvercin alacam.

1)Arkadaşlar biz giriş katta oturuyoruz ve evimizin arka tarafında kuş yetiştirmek için bir alanımız var.Küçük bahçemizin çevresi açık ama bahçenin duvarı cami duvarıyla bitişik.Merak ettiğim acaba bahçenin bulunduğu alan biraz karışık ve biraz açık da olsa etrafı binalarla çevrili olduğu için kuşların havalandırılırken kaybolma ihtimali var mı?
2)Güvercin konusunda çok acemi olduğum için cinsleri bilmiyorum.Acaba edirnekapı dan şöyle uygun fiyata alabileceğim güzel güvercinler var mı?Lütfen fiyat konusunda yardımcı olursanız sevinirim abilerim.Bir de bazı güvercinler havalandırılırken uçmuyormuş diye duydum.Lütfen uçabilen güvercinlerin fiyatından falan bahsedebilir misiniz?
3)Kuş yetiştiriciliğine yeni başladığım için(16 yaşındayım) sizce ilk olarak kaç tane güvercin alayım.Bir de sizce bir dişi bir erkek çift olarak mı alayım güvercinleri.

Tavsiyelerinizi bekliyorum abilerim.Herkese teşekkürler.

ÖnceLikLe arkadaşım aramıza hos geldin... Kuşculuga başlamadan önce bir güzel kümes yap herşeyiyle beraber yapamıyorsan yaptırt... Yeni başLıcagın için.. COk kaliteli güvercine gerek yokk.. Ama kuş almaya mutLaka ve mutLaka kuştan anlayan biriyle git... Yeni başLıcagın için Bangoyla başla... ((BANGO)) 5-10 Lira fiatLarı dedigim gibi baştan kuşların kanatLarını sen bantLama çek ilk telegi bırakarak diger 6 telegi cek... kanatlar 1 aya uzar hız zorlama o alışır... 5-10 Tane ucan kuşun olunca aralarınayawaş yawaş iyilerini koyabilirsin. SayqıLarımLa

Süleyman özeR

katılıyorum.kısa gagalı kuşlar akıllı olduğu kadar evlerine de sadıktır.bango denir bir çok yörede.profilinde bu arada yaş; 26 yazıyor fark ettinmi?.sonra düzeltebilirsin. güzel kuşların olması ve mutlu olmanı dilerim. sevgilerimle..

ll_Suleyman_ll' Alıntı:
baştan kuşların kanatLarını sen bantLama çek ilk telegi bırakarak diger 6 telegi cek...

Süleyman özeR

Süleyman kardeşim tavsiyelerin için teşekkürler.
Ama daha önce hiçkuş yetiştirmediğim için bu cümleden pek bir şey anlamadım.Açıklarmısın biraz.

Evet arkadaşlar güvercin beslemekle ilgili hiç bir şey bilmiyorum.Besleyen arkadaşlardan yardım bekliyorum.Yazdığınız her cümlenin bana büyük yardımı dokunacak.Mesela ilk aldığım zaman hemen bahçeye salıp yemleyeyim mi yoksa kısa bir zaman alışmaları için kümeslerinde mi yemleyeyim.Kısacası bana bağlanmalarını nasıl sağlayabilirim,Bir de güvercinleri uçurduktan sonra bahçeye geri dönmeleri için ne yapılır,siz güvercinlerinize buğday mı yediriyorsunuz yoksa pet shoplarda satılan güvercin yemlerinden mi?Hangisi daha pahalıya patlar,günde yem için kaç para harcıyorsunuz vs.deneyimlerinizi yeni başlayan biri olan benim için paylaşmanızı rica ediyorum abilerim.
Hepinize teşekkürler.

Bunu ifade ediyorum arkadaşım... Kanat tüylerinin en baştakini bırak.. diğer 6 tanesini hızlıca çek kopar.. acımasız gelebilir ama sen öyle yap.. Yeni başladıgın için bantlayamazsın... 20 25 gün ucamaz ve cewresini iyice tanır ucmaya başladıgındada büyük ihtimaL Kaçmaz

Kardeşim bende yeniyim ama okuduğum bilgi edindiğim bi takım şeyler söz konusu yardımcı olabilirsem ne mutlu bana

Öncelikle kuşları sadece günde bi kere yemle böyle alıştır ilk başlarda pek yem yemiceklerdir fakat sonralarda bu düzene alışacaklardır.Yem olarak ise sadece buğday kullanma karışık yemler satılır onlardan al buğdayda sadece karbonhidrat bulunmakta protein mineral vb besinlerle kuşlar sağlıklı olacaktır
İçerde yemleme bana kalırsa dışkıya karışır yemler ve hastalık oluşturur yerde besledigin için kümese böcek karınca fareler dadanabilir dışarda yemlemek çevreyi tanımaları içinde mantıklı olacaktır
Üstü açık bi kabda su veriyorsan eğer kuşçularda satılan sulukları tercih et bence veya günde en az bi kez suyu yenile
Zamanla kümese alışacaklardır kendin uçurma tam emin olmadığın sürece bunun yerine uçmalarını bekle erkek kuş dişisine bağlı olur uçurduğunda onun yanına inecektir
Sağlıcakla kal kafana takılan şey olursa yardımcı olmak isterim iyi forumlar

Geri