Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
GÜVERCİN BESLEYEN ASKERİ PERSONEL BU BAŞLIK ALTINDA TOPLANAL
arkadaşlar ben rizede taklacı besliyorum... bu kıştan çıkan yavuralarla damızlıklarımız ve kümeslerimiz ile ilgili çekimler yapmaktayım.. kısa bi süre içerisinde burada paylaşıma açacam... bütün meslektaşlarımdanda favori kuşlarına ait fotoğraf ve videolarını bu başlık altında paylaşıma açmalarını umuyor. sayfılar sunuyorum..
KARA ÇAKMAKLILAR... ŞU AN İTİBARİYLE UÇURDUĞUMUZ Bİ DİŞİ YAVRULARI VAR AYRICA İKİSİ BAŞKASININ ALTINDA YETİŞTİRİLMİŞ DÖRT AYRI YAVRULARIDA UÇUMA HAZIRLANMAYI BEKLİYOLAR
BOZKİRLİ VE GÖK ... ERKEK KENDİ YETİŞTİRDİĞİM GEÇEN SENENİN YAVRULARINDAN ( BABASI AYNA KUYRUK DUMANLI ANNE BOZ KİRLİ DİŞİ) DİŞİSİ İSE TRABZONDAN ARKADAŞIMIZ OKTAYIN KUŞLARINDAN. ŞU ANDA ALTLARINDA Bİ BOZ YAVRU BÜYÜMEKTE.
GÖK PERÇEMLİ ERKEK İLE YANAR DÖNER (KİMİNE GÖRE KONUR KİMİNE GÖRE NAUDİ KİMİNE GÖRE İSE DEVE TÜYÜ OLARAK İSİMLENDİRİLİYOR) YİNE BUNLARDA FAVORİ DAMIZLIKLARDAN. ALTLARINDA Bİ ÇİFT YAVRU Bİ ÇİFT YUMURTA VAR AYRICA BAKICI KUŞLARA BAKTIRILMIŞ Bİ ÇİFT ÖN TEPE BOZ BENEKLİ VE DONUK ( AÇIK DUMANLI ) YAVRULARIDA UÇUMA HAZIR APRONDA BEKLEMEKTELER...
ERKEK GÖK BENEKLİ KARA SİNEKLİ DİŞİ..... EN SON OLARAK ALTLARINDAN Bİ TAKIM BOZ VE AYNI BABA GİBİ BENEKLİ Bİ ĞÖK YAVRU ALDIK AYRICA Bİ ÇİFT YUMURTALARIDA ALTLARINDA MEVCUT.. YAVRULARDAN BENEKLİ GÖK YİNE UÇMAK ÜZERE APRONDA SIRASINI BEKLEMEKTE OLANLARDAN Bİ YAVRU... YİNE BİR ÖNCEKİ PERİYOTTAN KALMA Bİ MİSKİ DİŞİ YAVRULARIDA KANAT TÜY YAPMA AŞAMASINDA... DAMDAN YERE İNİP ÇIKARKEN OYUNA GİRDİ.. ONA AİT Bİ ÇEKİM YAPTIM BİLAHARE ONUDA BURDA PAYLAŞIMA AÇTIĞIMDA AZDA OLSA Bİ FİKİR VERİCEKTİR...
BOZÇİFT VE YAVRULARI..... DİŞİ BOZ İSTANBULDAN MESLEKTAŞIMIZ AHMET MARAŞLI NIN KUŞLARINDAN ERKEK BOZ İSE NEVŞEHİRDEN FEYZULLAH BEYİN KUŞLARINDAN... YANLARINDA Bİ ÇİFT BOZ YAVRULARIYLA GÖRÜLMEKTELER. AYRICA YİNE BUNLARDAN BAKICILARIN ALTINDA YETİŞTİRİLMEKTE OLAN İKİ TAKIM YAVRUDA BÜYÜMEKTELER...
ARAP ERKEK YANARDÖNER DİŞİ... BUNLAR HAKKINDA ŞU AN İTİBARİYLE HİÇ Bİ FİKRİM YOK DİŞİYİ GEÇEN SENE UÇURURKEN ATMACA HIRPALADI TAM BİŞEYLER YAPACAKKEN BİRDEN BALON GİBİ SÖNÜVERDİ. ERKEK TE BU SENEKİ YAVRULARDAN AYNA KUYRUK ARAP BABA İLE BOZ KİRLİ DİŞİDEN ÇIKMA ....
Hey maşallah güle güle besleyin ha bu arada bir şey de ben ekleyeyim kuşun rengi ile ilgili (KİMİNE GÖRE KONUR KİMİNE GÖRE NAUDİ KİMİNE GÖRE İSE DEVE TÜYÜ OLARAK İSİMLENDİRİLİYOR) demişsinizya Kayseri de tahinli veya dağanlı (tahinli pekmez rengi nedeni ile) denir, Bursa'da çikolata bir kaç yerde de yanardöner deniliyor saygılar kolay gelsin
Merhabalar ; Bende Kırklarelin de Taklacı beslemeye çalışıyorum kendi çapımda , iddialı değilim ama zevkçi siyim .. Bu arada paylaşılan resimler çok güzelmiş Maşallah .. selamlarŞEREF
emre kardeşim... dediğin gibi kayseri bölgesinde dahinli dendiğini duydum çikolata isminide biliyorum.. ama genelde benimde doğup büyüdüğüm yer olan ankara bölgesinde yanardöner derler. Bu arada yeri mekanı uygun olan arkadaşlar benimle irtibat kurarlarsa yeni nesil yavrulardan göndermeye çalışayım .. değişik bölge ve iklimlerde uçsun kuşlarımız performanslarını daha net ve kesin değerlendirmiş oluruz...
Hasan bey aslen Tokat'lıyım bende şu an uçmaya hazır kuş yok ağırlıklı olarak şebab tarzı bakıyorum ama tabiki ana sevdamız oyun kuşudur bende de Samsun'dan hediye gelme bir çift oyun kuşu var (Renk olarak Ankara bozkiri diyorsunuzdur herhalde) ancak kanat kuyruk makaslı belki şebablarımın en kötüsü ile onlar gibi üç takım kuş alabilirim ama benim için o kadar kıymetlilerki 2 ay evde kalorifer peteğinin dibinde baktım ama yinede dişinin kafası sallabaş oldu tedavi ettim. Baharla birlikte şebablarımı beslediğim özel tel kafeslerde eşleştirip yumurta alıp bakıcılara sürdüm ama yavrular büyümedi şimdi kendi altında bir tane yavrusu büyüyor daha yeme bile zor vuruyor en erken 3-4 aya uçar biraz başınızı ağrıttım kusura bakmayın bir çift yavrunuzu kovalamak isterim yerim çok müsait dümdüz arazi ve yerde bakıyorum ancak Rize'den Bursa'ya o yavrular otobüsle gelir ve başında biri olmadan perişan olur bende ona kıyamam inşallah bir gün diyelim teşekkür ederim
EMRE KARDEŞİM... DEDİĞİN GİBİ BURSA RİZE ARASI TAM BİR GÜNLÜK YOL.. AMA İŞİN DAHA ÖNEMLİSİ OTÖBÜS FİRMALARI CANLI HAYVAN NAKLİ İŞİNE PEK GİRMİYOLAR ZİRA BU KANUNLA YASAKLANMIŞ.. AMA ZAR ZOR MUAVİNE ŞÖFÖRE BİN MİNNET RİCA EDEREK Bİ KAÇ KEZ KUŞ GETİRTTİM VEYA GÖNDERDİM ASLINDA SAMSUN VEYA ANKARA GİBİ YAKIN OLSAYDIN İŞ DAHADA KOLAY OLURDU AMA BURSA BAYAĞI Bİ UZAK. YİNEDE BENİM SANA SÖZÜM OLSUN BURSAYA TEZKEREYE VEYA İZİNE GELEN ASKER OLURSA SANA Bİ TAKIM YAVRU GÖNDERİRİM... SAĞLICAKLA KAL...