Güvercin besliyeceğim ama güvercinden insana bulaşabilen hastalıklar korkutuyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AnIl55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

AnIl55

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Anıl terzioğlu
Meslek
Yok
İlgi Alanı
Başlıktada yazdığım gibi durum bu aslında daha öncede güvercin baktım 6 tane bu sayı bazen 10 da oldu çok şükür bir hastalık bulaşmadı sonra bıraktım kuşçuluğu şimdi yeniden merak saldım.özellikle güvercinler de olan verem türü varmış insana bulaşabilen çekimser kaldım ne yapmalıyım evimin terası gayet müsait hatta en azından 1 çift bakabilecek büyüklükte kümesimde hazır ama işte...

Güvercinden sana hastalık bulaşabilmesi için güvercinin hasta olması lazım . Güvercini hasta etmediğiniz sürece hiç birşey olmaz.

Forumun biraz altını üstüne getirdim.o kadar kümes hiyjenine ve aşıya rağmen hastalık vurdu diyenler fazla artık böyle bir durumda maske eldiven kendimi korumaya çalışıcam

kuşlardan insana kolay kolay hastalık geçmiyor. Kümes temiz ve kuşlar sağlıklıysa zaten hiçbir riskten söz edilemez. Aşı yetiştiricilikteki i en önemli konu bence doğru aşı ile yüksek koruma sağlanabiliyor

Temizlik konusunda kendime güveniyorum kümesin pis olmasına gönlüm razı olmaz bu arada konu açılmışken aşılar çoğu veteriner de varmıdır yada nereden temin ediliyor

Tavuk için olan aşılar da büyük oranda koruma sağlıyor ama paramiksovirüs ve güvercin için olan aşılar çoğu zaman veterinerde bulunmayabiliyor

bilgi için teşekkür ederim hocam

Geri