Güvercin Bitleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan xxgollum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

xxgollum

Üye
Siteyi ziyaret et
GÜVERCİN BİTLERİ KUSLARA ZARAR VERİRMİ ? BUNUN BİR İLACI VARMI ??

Re: bütün kuşcular yardım lütfen :::

evet zarar verirler. bunun için ben blotik kullanıyorum.

evet hemde çok zarar veriyolar ben eskiden yani kuşlarım çalınmadan önce her yolu denedim ama tozlar hiç bir işe yaramıyor sprey kullanın.bitler hayvanların kanını emdikçee hayvanlar güçsüz oluyorlar.buda birçok hastalığa neden oluyor.

bütün kuşcular yardım lütfen

bu miromudur yada nedir bana miro dediler ama ??* saygılar..resimleri buraya ekliyemedim link werebildim..

my.php

pict2948ho2.jpg

büyük ölçüde bir zarar vermez her kuşda vardır çeşitli ilaçlarve spreylerle bu haşaratları temizleye bilirsin fakat belli bir müddet sonra tekrarlar.kuş olupda bitsiz olmaz kardeş :) .kafanı takma insanlara bulaşmaz.sen sadece kümesini temiz tut kümes içinde kuş yemleme.kümesiyin zemininde sürekli kreç bulundur.bitlerede takılma.

evet gösterdiğin resimdeki kuşlar miro

Güvercinlerdeki bit için keneson diye toz olarak satılan ve fiyatı 5-6 ytl olan ilacı öneririm
daha iyi bir şey ararsan bolfo toz alabilirsin bu 2 ilaç kesin çözüm

tam miro değil galiba göğüsleri daha sarı olmayacak mı?

sanırım miro değil tam olarak ömere katılıyorum.

AMASYA GÜVERCİN KÜLTÜRÜ DERNEĞİ

bizim bu bölgede o kuşa değişik isimler veriyolar ama dediğiniz gibi mirolar gibi IRAK ve SURİYE kökenli kuşlardan rakkasi dedikleri bizim bölgede saddam olarak adlandırılan karaçakmaklı miro olarakta adlandırılıyo

AMASYA GÜVERCİN KÜLTÜRÜ DERNEĞİ

kuşlarınızdaki bitten kurtulmak istiyosanız banyo sularına sirke katın ve nemli halleriyle bolfo tozla ilaçlayın kısa sürede sonuç alırsınız

ACİL YARDIM

YAKLAŞIK 3 HAFTA ÖNCE yol ortasında bulduğum yaralı bir güvercin yavrusu vardı.
bugun saat 3 civarına kadar gayet sağlıklı idi
uçmaya bile başlamıştı yavaş yavaş
bildiğiniz üzümle fındıkla fıstıkla buğdayla
vitaminlerle fln besledim
aşırı sağlılı idi ve sabah yemek diye bağırmaktan kimseye yemek yedirtmedi karnı doyana kadar

öğlen 2 gib eve geldiiğimde yine basbas bağırıyordu
ben de aldım yine her zamanki gibi yer fıstığını kabuğunu soydum
ağzının içine koydum
4 5 tane yedirdim bundan
hatta birini yutamadı çıkardı geri fln

sonra aldım bunu odamda kuş tüyü yastık var
üzerine koydum - her zamanki gibi- 1 saat sonra bi baktım
kanatlar zangır zangır titrio
nefes almakta zorlanıo
arada bi kasılıo

bişeyler diyin nolur

kolera diceksini ama imkansız kapabileceği bir yer yok

Yavru kuşları beslerken en çok yapılan hatalardan biri onlara yem yedirirken istemeyerek de olsa solunum yollarının tıkanmalarına neden olmamızdır. Tahmin ediyorum böyle bir sorunun var. Bu gibi durumlarda kuş aniden ölebileceği gibi bir kaç saat içinde de ölebilir. Daha iyi anlaşılması için şöyle izah edeyim. Sizin nefes borunuza bir şey kaçmasıyla aynı durum. Ya öksürerek çıkarırsınız ya da maalesef ölürsünüz. Bu nedenle yavru kuşları beslerken bu konuya çok dikkat etmek gerekir.

ben sönmemiş kireç kullanıyorum ve kene,bit,at sineği vb. böcekler kayboluyo deneyin...

merhaba;
benim kuşlarımda da vardı fakat artık 3 günde bir sürekli banyo yapıyorlar.
banyo sularına sirke,tuz ve bir kapak çamaşır suyu koyuyorum ve allaha şükür hep temiz kalıyolar.
darısı senin başına saygılarımla...

Ben bit ilacı kullanıyorum tavsiye ederim arada kuşlara sıkıyorum....

Bursalı Kral Kuşçu...

bendede aynı sorun vardı bende BLOTIC kullandım gercekten cok guzel bı ılac dozunu ıyı ayarlamak lazım benım kuslara 2-3 hafta once yaptım yabanı guvercınler de gelmesıne ragmen kuslara daha bulasmadı bıt.

arkadaşım ekledigin kuş risasi (karaçakmaklıdır) miro gögsü bakır pası olandır. gögsü mor olanlar ise risasidir. bunlar portakal şarabi gibi birbirine eş edilebilir.

arkadaşlar kümes içi böcek ve parazitlerden kurtulmak için kullandığım ilaç bolfo kuşlara zarar vermez.şayet kuşları belli bir süre başka bir yerde barındırma imkanınız var ise daha etkili bir ilaç tavsiye edebilirim.fakat uygularken dikkatli olun zehirlenmeyin.birde kümesi havalandırmadan kuşları kümese salmayın.bu ilacın adı imparator.saglıklı günler.teşekkürler.
bazı arkadaşlarım kuşların kanını emen böceklerden yakınmış.bu böcekler gece kenesidir.bulundukları kümeste yavru dahi alamazsınız.yavrular diken tüyünde iken ağız ve kulaklarından vucut içine girerek hayvanın ölümüne sebeb olur.sağlıklı yavrular dahi ağzını aça aça ölür.bu keneden kurtulmanın tek yolu imparator dur.kullanırken dikkatli olun.

S.A bazı arkadaşlar sönmemiş kireç tavsiye etmiş.sönmemiş kireç piyasada toz halinde bulunuyor.kümes içinde kuşlar uçuştukça kuşların ağIz ve burunlarına girerek zarar verebilir.saygılar.
ÖMÜR DENİZ

Re: bütün kuşcular yardım lütfen

fethi gökçe' Alıntı:
bu miromudur yada nedir bana miro dediler ama ??* saygılar..resimleri buraya ekliyemedim link werebildim..

my.php

pict2948ho2.jpg

Daha öncede yazdıgım gibi bu resimdeki kuş Rİsasidir....
Mironun Çakmaklı olanına Denir....
K.Irak kuşudur performas kuşlarındandır ama performansı tartısılır....

Resimdeki sanırım posta ve miro kırması.Burnu ve gozlerini postaya benzettim.

bütün kuşcular yardım lütfen diye başlık atarsanız bütün kuşçular burdan yardım ister. aynı başlık altında bit ilacı soranda var bukuş miromu diyende var yavru kuş ölüyor diyende hangine cevap vericem şaşırdım. kırk kere açılan konuları tekrar tekrar açıyoruz da niye başkasının konusunda konuyu dağıtacağımıza yeni konu açmıyoruz anlamadım. bu söylediklerimde yeni bir başlık konusu aslında ama bu konu dert panosu gibi oldu bende derdimi dökeyim bari.

emrekaya92' Alıntı:
ben sönmemiş kireç kullanıyorum ve kene,bit,at sineği vb. böcekler kayboluyo deneyin...

Bence denemeyin :) Solunum yollarına zarar verir kuşların ...

arkadaşlar konu başlıklarına dikkat ederek yorum yaparsak daha iyi olacak konu başlığı güvercin bitleri siz burada kuş tanıtımı yapıyorsunuz bence resimlerinizi güvercin cins ve türlerine koyup yorumları orada yapmalısınız konu başlığı açan arkadaşa saygısızlık yapıyorsunuz

Banyo sularına bi Miktar elma sirkesi katarsan bit falan kalmaz..

aynı bit sorunu bendede var bugün baktım asırı derece bit var yeni kuslar oldugu için kümes içinde yemleme yapıyorum sanırım nedeni bu

ayrıca o kus miro degildir risasidir yani mironnun biraz daha koyu renkli olan bir kus türüdür söyle anlayabilrsiniz mironun kırma modeli tam miro degil yani...

Bitler tabikide kuşa zarar verir. Hayvancağızın kanını emer. Önlemenin kesin yolu tabikide ilaç BİLOTİC adlı ilacı (zehiri) 5 litre suya kendi kapağıyla 1 tane dökün. Kuşun kafasını sokmadan suyun içinde 3-4 saniye bekletin. Ama dikkat edin ağzına yüzüne gelmesin öldürür. Sonra dışarı çıkartmayım 2 saat falan kümeste dursunlar sonra salın gidir çatıda güneçlensinler. Sizde bu arada kümesin sağına soluna falan ilaç sıkın öldürsün tabi bu arada böcek ölüleerini toplamayı unutmayın :hhh:

SİNAN ÖZTEKİN

Geri