Güvercin buldum hasta lütfen yardım edin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mestikeri__53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan YAPICI
Meslek
Esnaf
İlgi Alanı
Abilerim, Kardeşlerim, ÜSTADLARIM 13.05,2011 yani bugün işyerime çocuklar bir güvercin getirdiler, uçamadığını ve enteresan hareketler yaptığını söylediler. Baktım kuş herzamanki ürkekliği üstünde fakat başını 360 derece döndürüyor. Yere bırakıp yanına yaklaşınca kaçmaya yani benden uzaklaşmaya çalışıyor. Görmede sıkıntı yok gibi geldi gözüne cisim yaklaştırıp uzaklaştırdım bebeklerde oynama var. beyin sıkıntısı olabilirmi? Uçmak için hamle yapıyor ama yan yatar vaziyette sırtüstü uçmaya çalışıyor ayakları sağlam iki ayağı ile de avuçlarıma baskı yapıyor kanatlarında kırık çıkık yok elimle anladığım kadarıyla. En yakın veteriner 65 km uzakta ve hiç güvercin beslemediğim için cahillik gırla. Kimbilir ne zamandır bu halde diye 5-10 tane pirinç yedirdim ellerimle biraz da su verdim ama iyileşmesi mümkünmü bana lütfen yardım edin konu açtığım yer de doğrumu bilmiyorum ama içim sızlıyor emsallerine bakınca. Boğulan köpüğe el atar misayi yazdım buraya kusurumu bağışlayın cevap bekliyorum. birde resmini koydum kafasını döndürmüş hali ile

Ekli dosyalar

• IMAG0015.webp
    IMAG0015.webp
    664.6 KB · Görüntüleme: 1,958
ACI CEKTIRMEDEN KESILMELI. KIRECLI KUYUYA GOMMELIDIR DIYORUM. salmonella.

güvercini iyileştirmeye çalışmanız güzel bir davranış,tebrik ederim. Anladığım kadarıyla sallabaş dediğimiz hastalığa yakalanmış. Çevrenizde güvercin besleyen varsa ona verebilirsiniz ama kabul etmeyebilirler. İyileşmesi zor bir hastalık. Sitede hastalıklar bölümünde daha ayrıntılı bilgiler bulabilirsiniz.

hasan abi güvercin besleyen birine vermeni tavsiye ederim.ama o da alır mı almaz mı tartışılır.çünkü bulaşıcı bir hastalık.ayrı bakması gerekiyor.herkes uğraşmaz diye tahmin ediyorum.türker abinin de dediği gibi kuş salmonellaya yakalanmış.karar senin.zor bir durum hakikaten

o kuşun düzelmesi 3-4 ayı bulur oda güzel bir bakımla tabikide ilaçlarla falan. Ama bir güvercin besliyene vermeye çalışsan alsa bile sen gidince kafasını koparır öldü der. çünkü bu hastalığı kapan kuşların %80 gibi bir büyük çoğunluğu ölüyorlar.

bu hayvana acıyıp bakmanız merhametli biri olduğunu gösterir.o da bir can taşıyor hemen infaz edmeyeceğini biliyorum merhametli olduğun için bu hastalıktan kurtulan kuşlar da oluyor.Allahtan ümit kesilmez bence sen bir veteriner ilacı satan yerden ilaç al ve elinden geldiği kadar bakmaya çalış.Elinden geleni yapmaya çalıştığın için Allah mükafatıunı verecektir.senin niyetin iyi olsun sonucu Allah a bırak.biraz emek vermekle bişey kaybetmezsin. bu hayvanın iyi olması seni pozitif etkileyecek hayatının güzel bir hatırası olacaktır

Yem yemez bu vaziyette gagasını acıp elinizle yemleyebilirsiniz şırıngayla su verebilirsiniz. Sarımsak yedirin ve siteden konuyla ilgili ilaç isimlerine bakarak çevrenizde bulabiliceğniz bi ilacı alın zxaten bi cogu eczanelerde var veteriner olması şart değil. bi kaç aylık bi sabırla düzelebilir ama basında yine eser kalıcaktır hastalıktan çok sabır işi. Birde ense tüyü yolup kan akıtma yöntemi var ama ben hiç denemediğimden bişey diyemem deneyenlerin sonuc aldığını duydum. Ayrıca kuşu veterinere götürdüğünüzde yapılacak bişey yok cewvabı almanız muhtemel benim gibi o yüzden 65 km yolu bosuna tepmenizi tavsiye etmem. Allah yardımcınız olsun

Bu kuşun düzelme şansı olabilir. öncelikle kuşu aydınlık kapalı bir yerde tutun ,önüne canak bir kapta bugday ve su koyun belli bir süre gözlemleyin ,yem yerse iyiye işaret yemezse elle azını açarak buğday vermeli suyuda ağıdan iğnesi cıkmış şırınga yardımı ile vermeli.Bu hastalık insana geçmez içiniz rahat olsun.

ense kısmındaki tüyleri yolun hayvanı ncanı acıyacaktır ama siz hepsini yolun ve hergün yemlerken sarımsak verin kanı sulanıp o boyun bölgesindeki pis kan tüylerin uzamansı için tüyler tarafından emilecek ve düzelme ihtimalı daha fazla olarak artıcak. ama eserlilik kalıcak.

şimdiden kolay gelsin. kuşla ilgilendikden sonra ellerinizi iyi yıkayın. kuş etrafına koku salabilir buna dikkat edin.

Öncelikle hepinize teşekkür ederim, yorumlarınızla bana yön verdiniz. Anamın eskiden beslediği inekten başka hayvanla haşır neşir olmayan biri olarak bu kuşun düzelme ihtimali %1 dahi olsa o ihtimal için bile bakacağım dediğiniz gibi kuş besleyenlere sordum başını kopar eziyet çektirme dediler. Ben karıncaya basmamak için ayağını burkan insanım kaldı ki kafa koparmak benim işim değil. Dediğinize göre iyi bakılırsa 1-2 ay da düzelir 3 ay sonra size söz veriyorum bu kuşun hayata tutunmuş sağlıklı videosunu siteye koyacam. Hepinize tekrar teşekkür ederim SAĞLIKLI günler.

S.A

Kus arkadaslarinda dedigi gibi bizim dilimizce sallabas türkiyede bu sekilde kendimde ve arkadaslarimda olmak sartiyla 8-10 kus düzeltmisimdir simdi tam sayi bilemiyecem..Bu yöntemi cogu eski kuscular bilir ve sonuc kesin düzelir tabi önce allahin taktiri ile gelelim uygulamaya

Kusun boynu ne tarafa dönüyorsa o dönen kisimdaki tüyleri yolun elinize jilet alip byoun kismina biraz büyük sekilde derine inmeyeceniz sekilde 2 santim uzunlugunda kan gelecek sekilde jiletle cizin zaten kartonda besliyorsunuz baska kusta yok karton biraz büyükce olsun önüne yem su koyun 2 haftaya kalmaz boynu düzelir ve eserde kalmaz boynunda sade ucmaya geldimi ya dönerek ucar ya yan yan ucar anliyacagin baska kuslar gibi kalkip ucamaz anca 1-2 metre yükseye kalakar 2-3 metre mesafeylede ucar..Boynundaki kanamaya gelin 15-20 dakikaya kalmaz diner 2 güne kalmaz kabuk baglamaya baslar..

Ben bu sallabasin bulasicilik konusuna katilmiyacam en saglikli kusta bile olan bi durumdur hastaliktir ama hic bir kusa bulastigina tanik olmadim...

Saygilarimla

Teşekkür ederim abi antibiyotik kullanıyorum 15 - 20 tüy yoldum yavaş yavaş ama yara yapma işini beceremem galiba şu an kuş çoğu zaman düz yürüyor ama arada bir takılıyor kafa yerde geziyor uçmaya sıra geldimi hiç uçamıyor zaten

Geri