Güvercin Buldum Uçamıyor ve sakat ALLAH RIZASI İCİN YARDIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan exmurat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

exmurat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat özbey
Meslek
kaynakçı
İlgi Alanı
ben murat kocaelide oturuyorum.dün bizim balkonun demirinde bir güvercin duruyordu yanına gittigimde balkonun icine düştü.bende iceri aldım kediler kapmasın diye güvercini neyse odada güvercini saldıgımda ucamıyordu ve ayagı sakattı acaba ayagından dolayımı yoksa kanadınma derken int.i araştırdım bir arkadaş daha güvercin bulmuş,nasıl beslenir,nasıl ilgilenilir diye her acıklamayı yapmışsınız.hepinizden ALLAH RAZI OLSUN.Bende bir güvercin buldum siz kuş severler o arkadaşın buldugu güvercinle cok ilgilenmişsiniz.bende bu ilginizden dolayı bu bu forumdaki herkese cok teşekkür ederim.güvercin uçamıyor ve ayagı ezilmişmi kırılmışmı anlamadık.dün cumartesi günü bulduk ve bugün pazar ne veteriner var nede başka bişey pazar günü kapalılar.gitsek veterinere adam para isterse bide şehir merkezinde elimizde kuş gezdirecez.lütfen yardım edin güvercini kaybolan arkadaşa mısır ve bugday gibi şeyler önermişsiniz ama bu kuş hiç bişey yemiyor.sadece bu sabah 4-5 tane bugday yedi tane olarak.kakasınında resmini cektim ne olur ne olmaz belki anlayan olur diye korkuyorum ölcek hayvancagız.ayrıca bu hayvanın cinsi nedir bilgilendirebilirmisiniz.ayaklarında sanki tüy gibi bişey var,İlgilenen herkesten ALLAH RAZI OLSUN.Lütfen bi yardım edin arkadaşlar
Arkadaşlar lütfen resimlere uzaktan degilde üzerine tıklayıp yakından bakın hele bu kakasında hastalıgıda belli oluyorsa,kanadından uçamdıgı anlaşılıyorsa .

Yardımcı olan herkesten ALLAH RAZI OLSUN

Merhaba. Öncelikle hoşgeldiniz.
Resimlerini eklediğiniz kuş taklacıya benziyor, büyük ihtimallede erkek.Kuşunuzun garip olan tarafı ayakları çok kötü durumda, özellikle de parmakları çok ince.
Ayrıca aşağıdaki resimde de göreceğiniz gibi parmağında yanılmıyorsam yarası var. Ayağı yamuk duruyor. Yem yememesi ayağındaki sorundan kaynaklı, veya başka bir hastalığın belirtiside olabilir.
Kuşa vitamin takviyesinde bulunun. Veya çevrenizde kuşçu varsa yardım rica edebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• 31012010122 (Medium).webp
    31012010122 (Medium).webp
    60.4 KB · Görüntüleme: 3,794
ilgilenen herkeste ALLAH RAZI OLSUN.Başka tavsiyelerde bekliyorum arkadaşlar akşam oldu kuş sabahtan beri bir parça ekmek bile yemedi.Ayagına yapabileceklerimiz hakkındada tavsiye bekliyorum.vitamin takviyesi derken nasıl bir takviye pek anlamadım acabilirmisiniz konuyu biraz.ayrıca çevremizde taklacı kuşlarla ilgilenenler var ama bugün gittim bulamadım onları bazen geliyorlar kuşları salıyor sonra gidiyorlar,telefonlarınıda bilmiyorum denk gelmedi göremedim.ama bir kaç günlükte olsa yardımınız lazım arkadaşlar,ayagı icin veya bişeyler yemesi icin ne vermemi önerirsiniz.vitamin takviyesinide biraz acarmısınız arkadaşlar.

arkadaşlar 63 kişi bakmış 1 kişi cevap vermiş lütfen biraz ilgi gösterin arkadaşlar

s.a arkadasım.benım tahmınıme gore bu kus guvercın beslemeyı bılmeyen kısılerın elınde rahatsızlanmıs,ucurduklarındada kacmıs gelmıs senın oraya konmus.eger kusu sıcak bıryere koyar duzenlı olarakda yemını suyunu verırsen emınımkı duzelıcekdır.yem yemıyor demıssın bu hayvan suan bılmedıgı bıryerde dogal olarakda korkuyordur.bıkacgun ıcınde kıtlıkdan cıkmıs gıbı yem yıyecegınede emınım yeterkı korkusu gecsın.yem yemege basladıgındada gucu gelecek eskısı gıbı ucacakdır.bu arada yapdıgın ısonde cok buyuk sevabı var.keske toplumda herkez senın gıbı hayvan sever olsa

exmurat' Alıntı:
arkadaşlar 63 kişi bakmış 1 kişi cevap vermiş lütfen biraz ilgi gösterin arkadaşlar

Öncelikle donar falan diye kuşu sıcak ortama koymayı düşünmeyin, eviniz sobalı ise soba bulunmayan bir odaya, kaloriferli ise kaloriferin sıcaklığına fazla maruz kalmayacak bir yere koymanız gerekiyor, kuşlar soğuk havaya dayanıklıdır, sizin bir kaç günlük bakım sürecinizde sıcağa alışırsa dışarıya çıktığında zorluk çekecektir. Ceryana maruz kalmadığı sürece soğukta durmasında bir sakınca yok. (aşırı soğuk hariç)

Kuş hasta olduğu ve yer yadırgadığından dolayı yem yemiyor olabilir, veteriner değiliz, elimize alıp kontrol etmediğimiz içinde kesin bir sonuç söyleyemeyiz. Ölürsede üzülmeyin, siz elinizden geleni fazlasıyla yapıyorsunuz.

Vitamin takviyesinden kastım yem yememesinden dolayıydı. Bir kaç gün kendine gelesiye en azından bulunduğu yere alışasıya kadar sürecektir yem yememesi. Bu yüzden vitamin takviyesinde bulunmalısınız. Vitamin olarak Beravit B12 ilacını veteriner hekimlerden alabilirsiniz. Kullanımı ilacın prosüdöründe yazmaktadır. Beravit B12 vitamini ile birlikte antibiyotik kullanırsanız kuşun direncini arttırmış, daha çabuk iyileşmesini sağlamış olursunuz. Kullanımları dediğim gibi üzerlerinde yazmaktadır.

Yem halen daha yememekte ısrarcı ise elinizle yedirebilirsiniz. Elle genellikle ana babası ölmüş veya bakmayan yavru kuşlar beslenir. Sizinkide yavru sayılır. Bu yüzden Yavru Kuşların Elde Beslenmesi ile ilgili olan konudan yardım alabilirsiniz.

Kuşu önceki yazımdada belirttiğim gibi anlayan birinden yardım alarak kontrol etmeniz yaşamasına yardımcı olacaktır.

Slmlar , kusu bence ya veterinere goturun yada tanidiginiz bir kuscuya goturun. Biz burdan fazla yardimci olamayiz. Kusun yem yememesinin bircok nedeni vardir..

Strese girmis olabilir , yeni ortami yani suanki ortamini yadirgiyordur , hastadir , acisi vardir ve o yuzden rahatsiz olup yem yememektedir ..bunun bircok nedenleri olabilir , en uygunu veterinere goturmek ama yok goturmem diyorsaniz tanidiginiz bir kuscudan yardim isteyin. Kusu goturun bir gosterin baksinlar , ona gore de bir tedavisi bulunur. Siz burdan sikayette bulunuyorsunuz bircok kisi tarafindan okundu ve sadece 1-2 kisiden yardim geldi diye , birazda kendinizde aramak lazim nitekim veterinere gitmek istemiyorsunuz ve bizimde kuslarimiz hastaliginda bazen veterinere gitmek zorunda kaliyoruz cunku bizler herseyi bilmeyiz. Sizlere tavsiyelerde bulunabiliriz , bu da 1- Veterinere gitmek 2- Tanidiginiz bir kuscuya gitmek 3- Bekleyip kendiniz gormek( kus belki yarin iyice dinlendikten sonra kendini toparlar yem yemeye baslar ama eger bir haastalik soz konusu ise ve hastaligi daha da ileriyorsa hatayi kendinizde aramaniz gerekiyor cunku biz size Veterinere gitmenizi oneriyoruz)

Saygilarimla.

slm

bana da 25 Aralık'da bir yabani güvercin geldi. sağ kanadı yaralı idi. şimdi muhtemelen 4 aylık oldu. balkon kapalı, balkonu ona ayırdım. dişi bir kuş. dışarı nasıl bırakacam, bilmiyorum. Kanadı tam olarak iyileşmedi. Genel sağlık durumu ve neşesi çok iyi. Bugün iyi bir kuşçuya gösterdim, aynı zamanda veteriner. Bana 1 aylık iken geldiğinden kanatları antremansız. Onu çalıştırmam gerekiyormuş. Tek sorunum, ona nasıl bir evcil eş bulurum da, yuvaya dönmesini sağlarım. Tabi ondan önemlisi, kanadını tam olarak iyileştirebilmek, serbest bıraktığımda uçabilmesi ve aç kalmaması, saldırıya uğramadan geri dönebilmesi.

slm

sizin kuş ne durumda. ne yaptınız. tabi 1.5 ay oldu siz bu yorumu bırakalı. Ama eğer kuş sizde ise, benim kuşun yanına alabilirim onu. Ben İstanbul'dayım. Erkek ise çok daha iyi olur. Nerede iseniz, gelir alırım. 533-719 71 46

arkadaşlar herkesten ALLAH RAZI OLSUN.kuşu bi abiye verdim onunda kuşları vardı.bu bendeki kuşun derdini anlattım igne vurunca toparlıcagını söyledi.verdim bakmasıda çok zor.herkese ilgisinden dolayı ayrıca teşekkür ederim

Geri