Güvercin çalışması (Eşleme) hakkında bilgisi olan.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arap kelebek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Arap Kelebek
Meslek
Teknisyen
İlgi Alanı
S.a kuşçu arkadaşlar. Bir konu hakkında tam olarak emin olmadığım için güvercin çalışması yani eşleme konusunda bilgi sahibi ustalardan yardım almak istedim. Benim için arap kuşlarının apayrı bir yerleri var. Ama son günlerde Arap ayna kuyruk kuşları hoşuma gitmeye başladı. Arap ayna kuyruk yavru almak için hangi renk kuşları eş yapmam gerekiyor. Hazır arap ayna kuyruk kuş almak istemedim kanı belli benim elimden yetişmiş kuşlardan arap Ayna kuyruk yetiştirmek istiyorum. Konu hakkında bana bilgi verebilecek dostlarıma şimdiden allah razı olsun.

Hocam bir kuşu şununla eş edersen kesin şu renk verir veyahut bu özellikte verir diye bir şey söz konusu olamaz. Zira kesin budur diyene de kulak asma yalan söylüyordur. Ancak şu da bilindik bir gerçek akkuyruk bir kuş ile araplarını eş edersen arap akkuyruk gelme olasılığı var , aynı şekilde araplarını beyaz bir kuş ile eş edersen onlardan da akkuyruk , beyaz , kırkanat veya ala gelebilir . Bunlar olasılık deneyip denememek sana kalmış ama kesin bir dille bundan bu gelir kimse diyemez.

Saygılarımla ,

kuşları nasıl eşliyonuz. aynı kafesemi koyuyonuz ?

Değerli arkadaşlarlar kuş renge göre eslenmez eslemedki kriterleri çok detaylı kan olayı var bunu tutturmak dengelemek şart çayın demini tutturmaya benzemez kan tutturmak
Eşleme teknik bilgi tecrübe zaman ve imkanla olur saygilar

Volkan hocam güzel anlatmış ancak bir konuda bence eksik olmuş tecrübe zaman mekan imkan hepsine evet ama Şans faktörü de çok önemli bence. Ayrıca Emre hocam kuşları eşlemek için ayırma veyahut diğer adı ile eşhane kullanabilirsin. Zaman pek uzamaz genelde 2-3 güne eş olurlar .

Geri