GÜVERCİN ÇİFTLEŞMESİ HK.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan falconblack
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
fatih şen
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
Slm. Arkadaşlar yeni almış olduğum erkek 15 gündür elimde,dişiyi daha yeni aldım 4 gün oldu.çiftleştiler(şimdi) (: yumurtlama süresi 3-4 gün yazıyor.Kuşların kanatları bantlı kümes dışına hiç çıkarmadım, nasıl bir yol izlemeliyim sizce ? Bu arada çiftleşme gerçekleştiği için kuşlarımı nasıl beslemeliyim 15 gündür yem ve suluk sürekli kümesteydi nasıl devam etmeliyim güvercinlerimi beslemeye ?

Herkese selamlar.

Çiftleşme pek çok sayıda gerçekleşebilir ancak takdir edersiniz ki tek çiftleşmeye zigot ve yumurta oluşumu gerçekleşmez. Aynı zamanda kuşlarınızın kendine yuva seçmesi ve oraya ot tüy taşıyarak yuvasını yapar. Siz bu süreçte onlara yumurta oluşumu için mineral taşlar doğal olarak gezinip yiyebilecekleri taşlar yada toprak verebilirsiniz. Kümes şartlarınız bilmediğim için yoksa yuvalık ve keçe alıp yumurtalarını daha sıcak tutmayı sağlamış olursunuz ve kırılmaları önlemiş olursunuz.
Yemi sürekli kuşların önünde bırakmayın. Sabah ve akşam günde 2 kere doyacakları kadar yem vermeniz yeterlidir.

Slm. arkadaşlar teşekkürederim yorumlarınız için.

i.akşamlar arkadaşlar 25 günlük dişi güvercinim kaçtı, çiftleşmişlerdi ama kaçtı,erkek güvercine yeni bir dişi alıcamda alışma süresi vs,sıkıntı olurmu ? ne yapmalıyım sizce ? erkek yeni dişiyi görür görmez eski sevgilisini unuturmu ;)

falconblack' Alıntı:
i.akşamlar arkadaşlar 25 günlük dişi güvercinim kaçtı, çiftleşmişlerdi ama kaçtı,erkek güvercine yeni bir dişi alıcamda alışma süresi vs,sıkıntı olurmu ? ne yapmalıyım sizce ? erkek yeni dişiyi görür görmez eski sevgilisini unuturmu ;)
tabi unutur ama ayrı yere koy erkek ve dişiyi 2-3 gün

teşekkürler

falconblack' Alıntı:
Eski sevgili :ckmk:

selam arkadaşlar ,

Bir sorum olucak arap erkekle dişi kelebek çiftleşirse yavru nasıl olur?

Neden tek tek aliyorsun :D iy bir cift al güzel yavrular alirsin bu arada arap taklaci mi?

aslında benim güvercin beslemeye başlayışım tesadüfen başladı arda
yaklaşık 2 ay önce balkona cıktığımda bir güvercin gördüm arap erkek yem verdim actır diye acıkmış indi yakaladim kafes yaptım ve kafeside acık bıraktım kuş uca gele alıştı daha sonra bir eş alayım dedim,yem,folluk,vitamin,parazit ilicı falan derken başladım.dişi kanadı bantlı ikem 20 günlük erkeğin gazına gelip uctu fakat kanadı bantlı olduğu için geri dönemedi kayboldu ,yantaraftaki kuşcu arkadaş kelebek dişi yakalamış bana verdi bugün öle yani ...

bu arada arap güvercin taklacı ama acılmamış heralde göt atıyor havada ama baya akıllı bir kuş ilk yakaladıgım gün saldım geri geldi alıştı yani

resim 1

Ekli dosyalar

Iy birsey cikmaz herhalde 2 ayri irk arap erkek güzel mis onun yanina güzel bi süt beyaz taklaci alsan cok güzel olur bence. güvercinler bir yerde yem bulursa orayi unutmazlar. Bende kacan kuslar 100 de 80 geri geliyor 20 gün aslinda alismasi icin yeter li bir zaman belki etrafi tanit madin 5-6 telek bantladinmi hizini bulsada kacamaz.

Hediye olarak aldığınız kuş Kelebek değil kırma bir kuş, arap taklacı ile eş tutması uygun olmaz, güvercinleri mutlaka kendi cinsleri arasında eşleştirmek gerekir.

slm.arkadaşlar sizin yorumlarınizi dinleyerek resimdeki arap güvercine ayna kuyruk arap dişi aldım.
Diğer kelebeke benzeyene de beyaz kelebek erkek aldım.yanlız aklımda bir şüphe var aldığım beyaz kelebek iri kuvvetli bir güvercin erkek diye aldık ama kafese soktuğunda yukarıdaki resimdeki arap erkek beyazi baya bir kovaladi dövdü beyzin hiç sesi çıkmadı benim arap üst rafa konup kanatlarıni açıp kartal gibi kanadı açık kumeste show yaptı.acaba erkek diye aldığım beyaz güvercin niye kümeste ötmüyor disilere kur yapmiyor.

falconblack' Alıntı:
slm.arkadaşlar sizin yorumlarınizi dinleyerek resimdeki arap güvercine ayna kuyruk arap dişi aldım.
Diğer kelebeke benzeyene de beyaz kelebek erkek aldım.yanlız aklımda bir şüphe var aldığım beyaz kelebek iri kuvvetli bir güvercin erkek diye aldık ama kafese soktuğunda yukarıdaki resimdeki arap erkek beyazi baya bir kovaladi dövdü beyzin hiç sesi çıkmadı benim arap üst rafa konup kanatlarıni açıp kartal gibi kanadı açık kumeste show yaptı.acaba erkek diye aldığım beyaz güvercin niye kümeste ötmüyor disilere kur yapmiyor.
Balkon kümesinizin büyüklüğü ne kadar resim koyabilirmisiniz, yer darsa 2 çift yavrulayınca ileride kavgalar olur, arap alışık olduğu için yerini sahipleniyor yani doğal bir davranış, beyaz da 2-3 gün içerisinde ötmeye başlar.

Kümes soldan sağa 1 metre.
derinlik 80 cm.
Yükseklik 80 cm .işteyim eve geçince kümes resiminide atarım.

Geri