GÜVERCİN CİNSİYET SORUNU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uetekin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

uetekin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ümit engin tekin
Meslek
öğretim görevlisi
İlgi Alanı
Kediler
ARKADAŞLAR GÜVERCİN YETİŞTİRİCİLİĞİNDE YENİYİM ELİMDEKİ GÜVERCİNLERİN CİNSİYETLERİNİ AYIRT EDEMİYORUM. ÖNTEPE ÇAKMAKLI 2 ADLI FOTODAKİ GÜVERCİNİ DİŞİ DİYE ALDIM. ÖN TEPE ÇAKMAKLI ADLI FOTODAKİ İSE ERKEK HERHALDE ÇÜNKÜ SES ÇIKARTIP DURUYO. DİĞERLERİ KONUSUNDA BİR FİKRİM YOK. YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.

Ekli dosyalar

• 2.webp
    2.webp
    883 KB · Görüntüleme: 4,469
  • 3.webp
    3.webp
    558.5 KB · Görüntüleme: 4,775
  • 4.webp
    4.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 4,402
  • 5.webp
    5.webp
    775.9 KB · Görüntüleme: 4,355
  • 6.webp
    6.webp
    719 KB · Görüntüleme: 4,246
baska dişi -çakmaklı erkek - öntepe çakmaklı 2 dişi- öntepe çakmaklı erkek - beyaz posta erkek - mavi posta dişi (resimlerden anlayabildiğim bu şekilde) :)

FeLix_' Alıntı:
baska dişi -çakmaklı erkek - öntepe çakmaklı 2 dişi- öntepe çakmaklı erkek - beyaz posta erkek - mavi posta dişi (resimlerden anlayabildiğim bu şekilde) :)

mesut bey müsadenizle bir şey soracağım yuvasına giren güvercine ses çıkartıp yuvasından atan güvercinleri erkek veya dişi diye ayırt edebilirmiyiz. bunu neden soruyorum baska, önçakmaklı (erkek dediğiniz) ve beyaz posta yuvasına girenlere saldırarak yuvadan atıyor.

ben cevapliyim edemezsin 2 disiyide ayni yuvaya koysan bir birlerini atacaklardir.

MrHuseyin' Alıntı:
ben cevapliyim edemezsin 2 disiyide ayni yuvaya koysan bir birlerini atacaklardir.

Hadi ya :( bende kolay bi yöntem buldum sanmıştım peki yuvasına yaklaştığında gugk gurk diye ses çıkarmasından anlayabilirmiyz? Yİne üstte yazdığım güvercinler bu sesleri çıkartarak yuvasına yaklaşanları gagalıyo bide elimi yaklaştırdığımda bazıları gurk gurk diye ses çıkarıyor. Bunun dışında baska ile öntepe çakmaklıyı öpüşürken yakaladım :) burdan bir snuç çıkarabilrmiyiz? Ne zor işmiş bu cinsiyet ayrımı

Bu arada sizce cinsiyetleri ne olabilir?

kuşlar yuva tutmaya başladıklarında erkek veya dişi olması önemli değil yuvayı korumak için öterler, saldırgan olurlar, hele ki kızmaya girdikleri zaman (eşleşme döneminde) daha da hırçın olurlar. Bazı dişi kuşların kızma zamanında erkek kuşlar gibi kuyruk sürüdüğünü bile gördüm. Posta kuşları diğer ırklara nazaran daha iri olduklarından diğer kuşlara saldırmaları daha da kolay olur. bu sebepten dolayı sırf ötmeden kaynaklı cins ayrımı yapman zor olur veya yanıltıcı olur, Genellikle dişi erkek ayrımında ; kuşun boynuna bakılır elle tutulduğunda kursak birleşimine doğru olan kısım kalınsa erkektir, dişi de daha incedir, Gaga tutulup kendine doğru çekilir, dişi ileri geri iterken, erkek sabit kalır, Çatısına bakılır, çatısı kapalıya yakınsa erkektir, dişi kuşun hatta yumurtaya düşen kuşun çatısı daha açık olur, belli bir süre geçtikten sonra da kuşların duruşundan, kafa ve gaga yapısından irili ufaklı olmalarından dişileri erkekleri daha rahat ayırt etmeye başlarsın, dişi kuşlar çoğu zaman erkeğe göre daha nazik ve ufak olur (tabi bazen tersi de olabiliyor)..

FeLix_' Alıntı:
kuşlar yuva tutmaya başladıklarında erkek veya dişi olması önemli değil yuvayı korumak için öterler, saldırgan olurlar, hele ki kızmaya girdikleri zaman (eşleşme döneminde) daha da hırçın olurlar. Bazı dişi kuşların kızma zamanında erkek kuşlar gibi kuyruk sürüdüğünü bile gördüm. Posta kuşları diğer ırklara nazaran daha iri olduklarından diğer kuşlara saldırmaları daha da kolay olur. bu sebepten dolayı sırf ötmeden kaynaklı cins ayrımı yapman zor olur veya yanıltıcı olur, Genellikle dişi erkek ayrımında ; kuşun boynuna bakılır elle tutulduğunda kursak birleşimine doğru olan kısım kalınsa erkektir, dişi de daha incedir, Gaga tutulup kendine doğru çekilir, dişi ileri geri iterken, erkek sabit kalır, Çatısına bakılır, çatısı kapalıya yakınsa erkektir, dişi kuşun hatta yumurtaya düşen kuşun çatısı daha açık olur, belli bir süre geçtikten sonra da kuşların duruşundan, kafa ve gaga yapısından irili ufaklı olmalarından dişileri erkekleri daha rahat ayırt etmeye başlarsın, dişi kuşlar çoğu zaman erkeğe göre daha nazik ve ufak olur (tabi bazen tersi de olabiliyor)..

son olarak baska ile önçakmaklı ikisine de dişi yorum yapıldı fakat ben öpüştüklerini ve hep yan yana gezdiklerini gördüm ama aynı yuvayı paylaşmıyorlar. aynı cinsler yakın takılıp birbirlerini temizleme veya öpüşme olayına giderlermi? Şimdiden zaman ayırdığınız için teşekkürler...

biz de yanılıyor olabiliriz, sen de takdir edersin ki, şu an sadece fotoğraflarına bakarak yorum yapıyoruz, elimize alsak net cevap veririz, soruna gelince de, aynı cinsler cilveleşmezler :) birisi erkektir onun, takip et anlarsın zaten baska mı önçakmaklımı erkek diye.. Ama bütün bunlardan önemlisi bu forumdaki ustaların pek çoğu IRK üretiminden yanadırlar. yani senin BASKA ve ÖNÇAKMAKLInın eş tutmasına müsade etmen baştan sona yanlış olur, özetle onlardan alacağın yavru kuşlar değeri 2 lira bile etmeyen cami yozundan öteye gitmezler..

FeLix_' Alıntı:
biz de yanılıyor olabiliriz, sen de takdir edersin ki, şu an sadece fotoğraflarına bakarak yorum yapıyoruz, elimize alsak net cevap veririz, soruna gelince de, aynı cinsler cilveleşmezler :) birisi erkektir onun, takip et anlarsın zaten baska mı önçakmaklımı erkek diye.. Ama bütün bunlardan önemlisi bu forumdaki ustaların pek çoğu IRK üretiminden yanadırlar. yani senin BASKA ve ÖNÇAKMAKLInın eş tutmasına müsade etmen baştan sona yanlış olur, özetle onlardan alacağın yavru kuşlar değeri 2 lira bile etmeyen cami yozundan öteye gitmezler..

haklısın bende bunu düşünerek engellemeye çalışıyorum beraber takılmalarını bizim burda dernekk var olmadı kusların hepsini kutuya koyup göstericem orda ki usta yetiştiricilere

vermiş olduğun bilgiler içi sağolasın.

eger güvercinlerin ötüyorsa sesten dişi erkek oldugu anlaşılır erkekler gür kalın sesle öter dişi ise daha kısık ve daha ince sesle öter posta güvercininde dişi erkek sesi birbirine en yakın olanıdır :evet:

Geri