GÜVERCİN EŞLEŞMESİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lord
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

lord

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hüseyin
Meslek
eletronik
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
bir sorum var bango mardinle eşleşmiş yeni dişi bango aldım ve bangoları ayırdım bunların eş olma zamanı ne kadardır yani kaç gündür birde bunları salmam lazım mı?

Hüseyin saldığın zaman eski eşi mardini gördükçe sorun olacaktır. Eş alması için kapattığın eşhaneden mardini görüyorsa gene sorun yaşanır. Bango yeni eşini istemeyecektir. Bu yüzden eş alıp yumurta yapana dek mardini saklamalısınki birbirlerine ısınıp tekrar eski eşine gitmesin. Bu arada mardinde uygun bir eş ile eşlenirse bangoya olan ilgisini kesecektir. Gözlemlemelerin sonunda ne kadar ayrı kalacaklarına sen karar vereceksin. Selamlar.

bango yeni eşine gider ama posta rahat bırakmaz dostum, ya postayı ver yada ayrı iki kafeste tut, başka çaren yok, başıma geldi öyle bi durum diğer kuşu hediye ettim bende arkadaşa, her fırsatta kaçıp yine eski eşinin yanına geliyor ama...

teşekkür ederim bilgileriniz için

kuşların eş alması eski eşlerinin kesinlikle birbirlerinin görmemesi gerekir.hatta eski yuvada durmaları bile kasıntı yapar.eski yuvada erkeğin yada dişinin hiç bir izi kalmaması lazım.yuva iyice temizlenmeli.eşler kesinlikle ayrı yerlerde kalmaları lazım .aynı anda dışarı diğer önceki eşleriyle birlikte aynı ortamda olmamaları gerekir.erkek yada dişinin eke olması lazım.erkek yavru kızması dişi anaç olur ise yumurtlama süresi uzar.aynı durum dişi içinde geçerli.her iki cins de anaç ise aynı yerde kapalı kalmaları eş almaları 3-4 günden fazla uzun sürmez.yeterki sen onları vitamin ile biraz destekle.

ya benimde iki kuşum var arap geçen gün bi tane yumurtladılar 2 gün sonra bi tane daha ama yere düşüp kırılmış kümese baktığımda öyleydi bnde tek kalan yumurtanın yanına bi daha yumurtlar diye bekledim ama yumurtlama sonra attım bnm kuşlarım bi daha yumurtlarmı

EŞLİ KUŞUN DİŞİSİNİ BAŞKA KÜMESE AYIRDIM
ERKEK YENİ EŞİYLE EŞLENDİ 4 GÜN SONRA ESKİ EŞİNİ KÜMESE ATTIM HİÇ BİR SORUN YOK
YENİ EŞİYLE GAYET MUTLU
AMA HER KUŞ BÖYLE OLMAZ.

Geri