Güvercin gibi dışarıya rahatlıkla salınabilecek başka kuş?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nurileflef
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

nurileflef

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Nuri DEMİR
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Merhaba arkadaşlar forumunuzda yeniyim benim çok merak ettiğim bir konu var yeryüzünde güvercin gibi evcilleşip dışarıya salınıp tekrar yuvasına dönebilen başka kuş türleride var mı yoksa sadece güvercinlermi dönüp dolaşıp geri gelebilirler...Bazıları sultan papağanlarını yada daha büyük papağanları eğitirsen onlarıda salıp geri getirebilirsin diyor ama sanki onlarda biraz yabanilik var gibi en iyisi size sorayım dedim...teşekkürler....

Re: Güvercin gibi dışarıya rahatlıkla salınabilecek başka ku

Kumru da alışır bence

Konu hakkında net bilgisi olan yok sanırım...

Yön bulma yeteneği en güçlü olan kuş cinsinin güvercin olduğunu düşünüyorum, Papağan ve Şahin cinsleri içlerinde en akıllı olanlardan, ama şehir içinde onlar da kolayca evinin yolunu bulamaz.

Şahin vya kerkenez besle eşli

10 larca km den * GÜVERCİNLERİMİZİ SALABİLMEKTEYİZ ! *

böyle özelikte başka kanatlı hayvan yok ..

Ucurmak istiyorsan güvercin baska birsey aklima gelmiyor atmaca ola bilir.

Arkadaşlar onlarca km den gelebiliyor olmasina gerek yok ben sadece terasta besleyebilecegim ve yeri geldiğinde salip geri yuvasina gelebilecek kus soruyorum. Atmaca ve sahin gibi yirticilar olmaz onlari beslemek icin sürekli et vermek lazım o da ayrı bi sıkıntı....

O * BU MEVSİMDE OLMAZ * ..... :) :) :)

nurileflef' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar forumunuzda yeniyim benim çok merak ettiğim bir konu var yeryüzünde güvercin gibi evcilleşip dışarıya salınıp tekrar yuvasına dönebilen başka kuş türleride var mı yoksa sadece güvercinlermi dönüp dolaşıp geri gelebilirler...Bazıları sultan papağanlarını yada daha büyük papağanları eğitirsen onlarıda salıp geri getirebilirsin diyor ama sanki onlarda biraz yabanilik var gibi en iyisi size sorayım dedim...teşekkürler....

Sultan papağanı da alışıyor :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Gunaydin

Arkadasin bahçesine her gun 16:00 sularina 15-20 tane bu papağanlardan geliyor ancak cok ürkekler...

Gp5bB2.jpg

HalilAyar' Alıntı:
Gunaydin

Arkadasin bahçesine her gun 16:00 sularina 15-20 tane bu papağanlardan geliyor ancak cok ürkekler...
O papağanları uzun süredir ara sıra havada uçarken görüyorum, yıllar önce evcil papağan yüklü bir kamyondan kaçtıkları haberi yapılmıştı doğaya uyum sağladılar.

Canım kardeşim 5-6 ay evvelde yazmıştık bunlar kaçak olarak getirilip gümrüklerde yakalanan İran yeşil papağanları Bakırköy ,Florya, Emirgan,Eminönü ,Kadıköy,Şişli bölgelerinde ve ormana yakın yerlerde mevcut doğaya uyum sağlayıp yaşamlarını sürdürüyorlar ağaçların yapraklarına çok çabuk uyum sağlıyorlar ancak kış gelince yaprak dökümü ile gözlemlenebiliyorlar selamlar.

gencoahmet' Alıntı:
Canım kardeşim 5-6 ay evvelde yazmıştık bunlar kaçak olarak getirilip gümrüklerde yakalanan İran yeşil papağanları Bakırköy ,Florya, Emirgan,Eminönü ,Kadıköy,Şişli bölgelerinde ve ormana yakın yerlerde mevcut doğaya uyum sağlayıp yaşamlarını sürdürüyorlar ağaçların yapraklarına çok çabuk uyum sağlıyorlar ancak kış gelince yaprak dökümü ile gözlemlenebiliyorlar selamlar.

Üreyebiliyorlar mı doğada ? Doğal düşmanları olduğunu sanmıyorum baya çoğalabilirler kendi başlarına

Sanki papağanlarda bahsettiğimiz kıvama gelemiyor youtubede birkaç tane video var ama heralde onlarda yumurtadan çıktığı andan beri ilgilenilmesi gereken türden...Gördüğüm kadarıyla papağanların üzerine kaçmasın diye ip bağlıyorlar...eğer dediğimiz gibi rahatlıkla dışarı salınıp geri gelebilseydi ip bağlamaya gerek duymazlardı

Güncel olsun belki değerli abilerimizden farklı fikirler gelebilir...saygılarımla

güncel

Geri