güvercin halsiz ve hırıltı var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pl4yboys
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 40K

pl4yboys

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hüseyin kar
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba Arkadaşlar ben güvercin lerimi 1 gün yem ve su veremedim. yuvayı açtığımda güvercinlerimden 1 tanesi çok halsiz hırıltı ve hapşurma vardı nezle olmuş galiba hiç bişe yemiyordu sadece su içti 3dilim sarmısak verdim suyuna limon sıktım bide ishal olduğu için ishal ilacı verdim.bana tavsiye edebiliceğiniz bi ilaç varmı ?

bİr tane postama aynısı olmuştu. Ağzı açık duruyodu, hırıltı vardı, bazen hapşuruyodu... Monodoks adlı antibiyotiği verdim 2 günde iyileşti...

Ekli dosyalar

• IMG0129A.webp
    IMG0129A.webp
    12.8 KB · Görüntüleme: 7,507
teşekkürler nasıl vericeğimide söyleye bilirmisn bide sanırım ben kuş açlıktan ve suzuzluktan oldu sanıyorum

Bu kapsül şeklinde bir ilaç tüm eczanelerde var 2,50 tl falan bişey. Günde 1 tane ağzından vereceksin. Bu arada kuşun hastalığı ASTIM...

SİNAN ÖZTEKİN

ilacı diyer kuşlarımda da kullansam bişe olmaz dimi onlarda aynı şekilde aç kaldı ama onlar sağlıklıydı. yem fln yiyolardı ama aynı yuvada kaldırlar ayırmadım bişe olmaz die bulaşıcımı acaba

pl4yboys' Alıntı:
ilacı diyer kuşlarımda da kullansam bişe olmaz dimi onlarda aynı şekilde aç kaldı ama onlar sağlıklıydı. yem fln yiyolardı ama aynı yuvada kaldırlar ayırmadım bişe olmaz die bulaşıcımı acaba

O kuşu ayır. YAni belki bulaşır hem bulaşmasa bile hasta hayvanı hırpalamasınlar. Diğer kuşlara o ilacı verme aslında ilaç vermene bile gerek yok ama vitamin verebilirsin.
Bana kalırsa yemlerini ver, mineral kumu yesinler,veya toprak bul onlara biraz yesinler, birazda sularına limon, sirke veya bal damlatırsın bişey olmaz.

slm arkadasim.
senin salmanda sorun var sanirim.havalandirma düzenine dikkat et yoksa devamli bu problemle ugrasmak zorunda kalirsin.görülen belirti trichomaden ve solunum yolu hastaliklari ile örtüsüyor.kusun agzini kontrol et gaga icinde alttan yukari ip seklinde balgam var sa solunum yolu hastaligidir.devamisin tableti buna bire bir.agir olan hastayi ayir ve devamisini 8 e böl.hergün bir parcasi olmak üzere 4 yada 5 gün ver.ayriva salmaya komple kur yaparsan senin icin iyi olur.20 kusa bir tablet suda eritip ver.5 gün sonra vitamin takviyesi yap ama mutlaka kümesi kontrol et herhangi bir yerden ters rüzgar girip iceride cereyan yapiyordur mutlaka..kümesini devamli havalanacak sekilde dizayn et.fakat kesinlikle iceride ceryan yapmasin hava girip cikarken.saygilar.

fire-state' Alıntı:
slm arkadasim.
senin salmanda sorun var sanirim.havalandirma düzenine dikkat et yoksa devamli bu problemle ugrasmak zorunda kalirsin.görülen belirti trichomaden ve solunum yolu hastaliklari ile örtüsüyor.kusun agzini kontrol et gaga icinde alttan yukari ip seklinde balgam var sa solunum yolu hastaligidir.devamisin tableti buna bire bir.agir olan hastayi ayir ve devamisini 8 e böl.hergün bir parcasi olmak üzere 4 yada 5 gün ver.ayriva salmaya komple kur yaparsan senin icin iyi olur.20 kusa bir tablet suda eritip ver.5 gün sonra vitamin takviyesi yap ama mutlaka kümesi kontrol et herhangi bir yerden ters rüzgar girip iceride cereyan yapiyordur mutlaka..kümesini devamli havalanacak sekilde dizayn et.fakat kesinlikle iceride ceryan yapmasin hava girip cikarken.saygilar.

ilacın ismini pek anlamadım ayriyetten anlayan arkadaş varsa yazabilirmi

devamisin tablet

Monodoks Bulamazsan Tetra da alabilirsin. veriliş şekli ise sabah aç karnına kapsülü suya vatır ve kuşun ağzına öyle at Çünkü boğazına Yapışabiliyor.

slm arkadaşlar bendede hemen hemen butun yavrularda hırıltı oluyo bazıları tüye girerken hırıltıları kayboluyo ama bazılarında hep kalıyo halsizlik flan olmuyo ucuzlarındada bi problem olmuyo ama sadece hırıtı işde devamisin verdim. ama pek bi etkisi olmadı dediginiz gibi gırlakta alttan yukarı dogru ip şeklinde püsküllenmeler var. biraz yardımcı olursanız .saygılar.....

mumcu44' Alıntı:
slm arkadaşlar bendede hemen hemen butun yavrularda hırıltı oluyo bazıları tüye girerken hırıltıları kayboluyo ama bazılarında hep kalıyo halsizlik flan olmuyo ucuzlarındada bi problem olmuyo ama sadece hırıtı işde devamisin verdim. ama pek bi etkisi olmadı dediginiz gibi gırlakta alttan yukarı dogru ip şeklinde püsküllenmeler var. biraz yardımcı olursanız .saygılar.....

MONODOKS ver geçer...

................SİNAN ÖZTEKİN.........................

bak bende miskiwar aynısı olmuştu günde 1 kere tetra werdim bol yem ve kuşu sıcak yerde tut sana 3 gün diyorum arkadaşım 3 gün içinde kuş kendisine gelir inş rahat ol ama daha iyi ilaç bilgisi olan varsa lütfen yanıtlasın

arkadaslar benimde kusumda hırıltı var monodoks aldım kapsülü ağzına koydum girmedi parcalandı tozu agzında dağıldı ben bu mıonodoksu nasıl kullanmalıyım ğırtlağına kadar sokayım mı acil yazın yemde yememiş yavrusu var.....
simdiden tesekkürler...

arkadaşlar benim yavru miskimdede çıktı bu sorun tetra yı daha yeni kullandım gık gık diye bir ses çıkarıyo inşalla geçer.

Kapsül ilaç kullanırken önce hafiften ıslatın yoksa kuş ilacı yutamaz; yapışır ağzına.. Ağzında dağılır..

ARKADAŞ DOGRU SYLUYO BIDE TETRADOX VAR.KAPSUL ŞEKLINDE
OSA İYİ GELİYO.
AMA
ONU VERDİGİN ZAMAN HAYVANIN AZINI DEZENFEKTE ETMEN TEMIZLEMEN GEREKIYO

selamlar
arkadaşlar kuşlarınızın önünden tuzu eksik etmeyin sürekli tuz yesinler hırıltı falan olmaz bu şekildei
monodoks kullanımına gelince kapsül şeklinde olur fiatı 4.75 tir.standart olan güvercin suluklarına 3 kapsülü karıştırın bu su bitene kadar dursun daha sonra 2 kez normal su bitimine kadar kullanın bu şekilde uygulayabilirsiniz
saygılar

öncelikle geçmiş olsun
her kuşcu kendine has bir yöntem bulmuş herkezin yöntemide kendine göre etkilidir bişey diyemem
ama bence en iyi yöntem ( başıma geldikce uygularım )
gık gık ( hapşıran kuşlar ve gözleri sulanan kuşlar ) kuşun agzına günde 3 damla limon damlat 4 gün boyunca kuşun birşeyi kalmaz.
kuşa ilaç vermemiş olursunuz ve paranızda cebinizde kalır
inanın bende o yöntemlerin hemen hemen hepsini uyguladım iyide paralar verdim
limon en iyi yöntem hemde dogal.
not:
havalandırmaya dikkat edin

umut coşkun' Alıntı:
selamlar
arkadaşlar kuşlarınızın önünden tuzu eksik etmeyin sürekli tuz yesinler hırıltı falan olmaz bu şekildei
monodoks kullanımına gelince kapsül şeklinde olur fiatı 4.75 tir.standart olan güvercin suluklarına 3 kapsülü karıştırın bu su bitene kadar dursun daha sonra 2 kez normal su bitimine kadar kullanın bu şekilde uygulayabilirsiniz
saygılar
MONODOKS (DOKSİSİKLİN ) EN AZ 24 SAAT DİNLENMİŞ SUYA 2 LİTREYE 1 KAPSUL KONUR VE 20 oC DE YAKLAŞIK

4 SAATTE BOZULMAĞA BAŞLAR. RENGİ DE BELLİ EDER .KIRMIZILAŞIR.ACI BİR TAD DA ALIR.4 SAATTEN SONRA KUŞ İÇİP O SULUĞU BİTİRSE DE , * FAYDA SAĞLAMAZ..! *

AÇIKLIK KAZANDIRALIM .DOĞRUSU BUDUR.

Geri