Güvercin Hastalıkları > PARAMYXOVİRÜS (SALLABAŞ)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Güvercinlerde salgın boyutunda şiddetli bir hastalıktır.

Patojen

Paramyxovirüs Newcastle (yalancı veba) virüsünün bir benzeridir. Diğer kuşlar için olmamakla birlikte güvercinler için çok fazla patojendir.

Hastalığın Gelişimi

Güvercinler hasta olmasından birkaç gün sonra burun, boğaz, göz ve dışkıdan virüsü etrafa yayarlar. Kuluçka dönemi 3 günden 21 güne kadardır. Yaklaşık 4 hafta sonra güvercinlerin %30 u hastalığı atlatır.

Hastalığın Semptomları

İshal, zayıflama, az yeme, çok fazla su alımı hastalığın başlıca belirtileridir. Her iki ayakta da felç, ürkeklik, buynun eğilmesi, denge kaybı, devrilmek, geri geri gitmek görülür. Güvercinlerin çoğu ölür.

Hastalığın Tanımı

Virüs özellikle tam teşeküllü laboratuvarlarda, ölü kuştan alınan beyin ve böbrek parçalarından tanımlanır. Kuştan, hasta olduktan 2 hafta sonra alınan kan örneğinde antikor kanıtları görülelebilir.

Hastalığın Tedavisi

Diğer tüm viral hastalıklarla birlikte, hastalığa yakalanan güvercinler için etkili bir tedavi yoktur. Sürüden birinin bu hastalığa yakalandığından şüpheleniyorsanız, hastalığın yayılmasını önlemek için 'tüm' güvercinlere koruyucu aşı uygulanabilir. Görünüşte hasta olan güvercinler diğerlerinden uzaklaştırılmalıdır ve aşılanmamalıdır. Çünkü virüsü yayarak sürünün kalanını aşının koruyuculuğu elde edilene kadar diğerlerini de riske sokar.
Savunma sistemlerini güçlendirmek için livimum ve vitamine b12 ile destek tedavi uygulanmalıdır.

http://www.avcilarmekani.com Güvercinler Bölümünden Alıntı Yapılmıştır.

size tedavi yönteminde katılmıyorum benonuntedavisini yapıyorum benim güvrecinlerim de olmuştu rrastgele bularak geliştirdim

bence b12 tedavisi her zaman için yapılmalıdır

ya veremse kuşunuzu öldürürmüsnüz kuş insan gibidir o nun her takal atışında siz mutlu olursunuz bağlanırsınız ben ölürüm ama onu öldürmem

çok doğru halit kardeşim haklısın

ben kuşlarım için sababhlara kadar uyuyamam bir hikayemi anlatayımda herkes ibret alsın lord kardeş desteğin içinde saol

bir gün kardeşim sokaktan yabani bir güvercin bulmuş kuş feçti başını bile kaldıramazdı bir kuşçu abi kafasını çekiyim dedi ben hayır dedim ölecekse kendi ölsün bir yabaniydi herkes salakmısn sen at gitsin diyodu bende diğer güvercinlerim benim için nasılsa artık oda benim için aynı dedim 2 gün yaşamaz dedikleri kuş 3 ay daha yaşadı hatta neredeyse uçaçacaktı beni gördüğünde nerdeyse teşekkür edecekti herkesten korkardı neim yanıma gelirdi herkes bu pis bişey alma bunu eline derdi ben öperdim bir gün memlekete gittiğimde bakımsızlıktan ölmüş okadar züüldümki suçlu bile aradım

halit valla sen iyi bir hayvan seversin çünkü o kuş ta bi hayvandır ve hayvanseverler için çok teşekkür edeyorum sana

halit kardeşim ben bir keresinde park hasta yaban buldum sönmüz böyle kanadını bile kaldıramıyor eve getirdim abim hemen dedi kine yapmaya aldın bu dedi at gitsin bu işe yaramaz mikrop bulaştırır dedi ben atmadım ayrı bir yere koydum sonra onu b12 gibi vitaminler vererek iyileştirdim sonra onu saldım şimdi ne büylük iyilik yaptım diye söylüyorum abim benden utanıyor

ben sokaktan bulduğum köpek için bile üzülürüm ben o kuş için iç bir ilaç kulanmadım resmen beni gördüğünde seviniyordu başkası yanına gittiğinde çekiniyordu beni görünce çırpınıyordu onun felçli olması benim onu sevmemi engellmedi ben bahçeli bir evde oturuyorum hem tavşan hem güvercin hem muhabbet kuşu hemde leydi adında bir köpeğim var ben eğer o ölmeseydi ömür boyu ona bakmaya razıydım ama sadece 2 hafta gittim ölmüş kuşun bakımsızlıktan öldüğüne eminim ben sadece kuşu hergün güvercinlerin özel küvetinde yıkanıyordu güneşlendiriyordum ya uçamyayan kuş bahçede uçmaya başladı nereyse gidicek diye korkuyordum ayaklarının üzerine basmayı öğrenmişti hattya şöyle düşünürdüm iyileşicek sonra gidip kendine eş bulucak yavru yapıcaktı yada onu bırakmayıp kendi kuşlarımdan birini eş yapıcaktım aynı duruma benimde kuşuım düştü ben onun içinde aynı şeyleri düşünüyorum eğer felç olmasaydı eski eşiyle yavruları olucaktı eski eşi yavrusuyla eş oldu şimdi 2 tane yavrusu oldu kendim ikötü hissediyorum şimdi vitamin aldım b vitamini kuş vitaminleri aldım b12 vitamini denemeyi düşünüyorum sizce yararı olurmu

nie kimse bana yardımcı olmuyor tavsiyede bulunmuyor yardımcı olun lütfen

b12 uygula derim yada başka ilaçlar kullan

sallabaş olan kuşum dün öldü aslında kendi rahata kavuştu eziyet çekiyordu ama onu hiç unutuycam

çok üzüldüm kardeşim umarım bundan sonra böyle bi hastalık başına gelmez.

saol aslında erken tedavi uygulasaydım olmazdı ama yinede ondan kalan yavrular var ona benzemeseded onun kanından olduğunu bilmek yinede güzel muhabbet kuşumda yumurtladı 8 yaşındaki kümesimde 8 tane yavru var ayrı ayrı inşallah başıma gelmez birdaha burdaki kardeşleriminkilerede gelemz inşallah

halit abi muhabbet kuşlarını evde mi besliyorsun benim bildiğim kadarıylaa onlar ceyranda kalınca hemen ölüyorlar

Selamlar,

Güvercin besleyen, yetiştiren bir çok güvercin severin korkulu rüyası olan Salmonella hastalığı konusunda bir iki görüşde ben aktarmak istedim.

Salmonella hastalıgı %80 güvercinde bulunur ve güvercinin bağışıklık sistemine göre ortaya çıkar. Kimse benim salmamda yok yada tedavi ettim bitti demesin kendisini kandırmış olur. Güvercinin bağışıklık sistemi salmanızdaki beslenme, bakım, hijyen gibi etkenlere paralel olarak bir ayenk içinde hareket eder. Ustalar yeni aldığınız güvercini salmanıza koymadan önce karantine salmasında gözlemleyin derler, bunun altındaki en önemli neden güvercinin sizin tarzınıza "beslenme, yem, hijyen, bakım, kullandığınız vitaminler v.b." konularına adapte olma sürecinde güvercinde ortaya çıkabilecek, bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucu hastalığın baş gösterme riskini minimum zarar ile kapatmak amaçlanmıştır. Salmonella hastalığı sırasında kullanılan en etkili antibiyotik Baytrilldir.Bu ilaçın kullanımı sırasında güvercinde oluşabilecek yan etkilerden ve akçigerde yaratabileceği tahribatlardan korumak ve güvercinin iştahını yüksek seviyede tutabilmek adına Berovit B12 vitamin kullamını tavsiye edilmektedir. Berovit B12 tedavi edici bir ilaç değildir buna dikkat çekmek isterim. Selmonella hastalığının ileri aşamasında karşımıza güvercinde oluşan sallabaş dediğimiz güvercinin dengesiz hareketleri ve boynunu yaklaşık %90 derece bir açı ile çevirmesi hastalığın güvercinin sinir sistemine zarar verdiğinin belirtisi olarak çıkmaktadır. Bu bir çok güvercin besleyen, yetiştirenlerin hiç istemedikleri bir durumdur tedavisi uzun ve sabır isteyen bir durum olmasından dolayıdır. Bu süreç de Nevrit ilaçı sinir sistemini tedavi eder. Bu ilaçı kullanmalı ve güvercin loş ve yarı karanlık bir ortamda bakılmaya başlanmalıdır. Tedavinin ilerisinde güvercinin eşi var ise eşinin yanına konması ve yapabiliyorsanız eşleştirip yumurtlaması ve yavru bakması sağlanır ise güvercinden bir eser kalmadan ve tamamen iyileşmesini garanti etmiş olacaksınız.

Ama tedavi ettiğiniz güvercininizde unutmayın salmonella mikrobu olacaktır. Bağışıklık sisteminde sorun olmadı sürece karşınıza çıkmayacaktır..

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

evet ama hiç ceryan olan yerde değil bir kere ölmüştü denyimliyim artık

aykut bey acaba biz bu nevrit adlı ilacın kullanma şeklinide anlatabilirmisiniz bu konuda bizi aydınlatabilirmisiniz

slm arkadaşlar hastalığın çaresi var oda limon kanı sıvılaştırır felci azaltır

Bulaşıcı hastalıklar artık dert olmasın…

Medilox sıkıldığı alanda bulunan M.TUBERCULOSİS, MRSA, E.COLİ, SALMONELLA, HEPATİT-B, HEPATİT-C, KUŞ GRİBİ, HIV(AIDS). Gibi Virüsler Dahil, Birçok Bakteriyi ve Virüsü 30 saniye içersinde güvenli bir şekilde etkisiz hale getirir.

Kümeslerde, Kafeslerde,Akvaryumlarda,Kedi ve Köpeklerde güven ile kullanılabilir.

Ayrıca açık yaralar üzerinde de kuvvetli bir etkisi olan ürünümüz insan vücudundaki mantar, egzama vb rahatsızlıklarda da kullanılmaktadır.

Ayrıntılı bilgiyi; http://site.mynet.com/medilox/medilox/index.htm bulabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı'nın 15.11.2007 Tarih 35458 Sayılı izni ile GMP Kuralları ile Üretilmiştir.

*KOKUSUZ VE RENKSİZDİR
*30 SANİYE GİBİ HIZLI ETKİ SÜRESİNE SAHİPTİR
*MİNUMUM 72 SAAT ETKİSİ SÜRER
*KULLANIMDAN SONRA DURULAMAYA GEREK YOKTUR
*KULLANICILAR GAZ VE BENZERİ ATIKLARA MARUZ KALMAZ
*KULLANIMDAN SONRA KİMYASAL ATIK KESİNLİKLE BIRAKMAZ
*TOKSİK DEĞİLDİR. (KİMYASAL İÇERMEZ-)
*CİLT,BURUN,GÖZ,AĞIZ GİBİ ORGANLARA ZARAR VERMEZ,MÜKEMMEL BİR GÜVENLİĞE SAHİPTİR.
*KULLANIMI PRATİK VE KOLAYDIR.
*MÜKEMMEL STERİLİZASYON VE DEZENFEKSİYON ETKİSİNE SAHİPTİR.
*GERİDE KALINTI BIRAKMADIĞI İÇİN DOĞAYA VE ÇEVREYE DUYARLIDIR.
*KULLANILDIĞI ALANLARDA BULUNAN CANLILARA HERHANGİ BİR ZARAR VERMEZ.
*KOROZİV ETKİSİ YOKTUR.
*KULLANILDIKTAN SONRA ORTAMDA RAHATSIZ EDİCİ VE ZARARLI BİR KOKU OLUŞTURMAZ.
*YETERLİ pH VE REDOKS POTANSİYELİ DEĞERİ SAYESİNDE ANTİBAKTERİYEL-ANTİVİRÜSİD- ANTİFUNGUSİD GÜCÜ ÖNEMLİ DÜZEYDEDİR.
*KLORİN GAZI AÇIĞA ÇIKARMAZ.
*STERİLİZASYON VE DEZENFEKSİYON ETKİSİ %95' LERİN ÜSTÜNDEDİR.
*ETKİ SÜRESİ 30 sn. SONRA BAŞLAR.
*ANTİSEPTİK ÖZELLİĞE SAHİPTİR.

KULLANIM ALANLARI
Hastaneler;
a-Amelıyathaneler
b-Yogun bakım servisleri
c-Yeni dogan ünıtesi
d-Hemo diyaliz üniteleri
e-Diş üniteleri
f-Acil servisler

Kişisel Sağlık;
a-El ve Yüz dezenfektanı
b-Ayak bakımı(mantar,egzama)
c-Açık yara ve kesiklerin dezenfektanı

Hayvanlarda;
a-Besi Çiftliklerinin Dezenfektanı ve Sterilizasyonu
b-Kümes Hayvanlarının ve Kümeslerin dezenfeksiyonu ve sterilizasyonu
c-Evcil Hayvanların bakımı ve Sterilizasyonu(akvaryum,balık,kedi,köpek,v.s.)

Sebze ve Meyve Yetiştiriciliği;
a-Seralarda
b-tarlalarda

Dezenfeksiyonda Yeni Teknoloji

*Etkin Bir Dezenfeksiyon
*Mükemmel Güvenlik
*Çevreye Uyumlu
*Rahat Kullanım

MEDİLOX,Güvenli,Toksikolmayan,Güçlü,Geniş,Etkili;Dünya literatüründe Süper Okside Su (SUPER OXIDIZED WATER) Olarak Bilinen,Biyosit Ürün Yelpazesinin 3.Nesil;Sterilizasyon Ve Dezenfeksiyon Temsilcisidir.

Süper okside su,Toksik olmayan,Güçlü,Geniş Etkili Biyosit Bir Özelliğe SahipOlduğundan;M.TUBERCULOSİS,MRSA,E.COLİ,SALMONELLA,HEPATİT B-C,HIV 1,H5N1,SARS,Gibi Virüsler Dahil,Birçok Bakteriyi-Virüsü Hızlı VeGüvenli Bir Şekilde Etkisiz Hale Getirir.Süper Okside Sular,Dünya’da 90’lı Yılların Ortasından İtibaren Yayılmaya Ve Kullanılmaya Başlanmıştır.

ABD’de FDA Ve EPA ALMANYA’da BAUA Tarafından;Temiz Doğaya İnsanlara-Havanlara-Bitkilere Zarar Vermeyen;Tek Kullanımlık GIDA-SANAYİ-MEDİKAL-ZİRAAT-VETERİNERLİK ve HERTÜRLÜ GENEL ALANLARDA,Zararlı Mikroorganizmalarla Etkin-Güvenli Mücadelede Yüksek Düzeyli Bir STERİLİZOSYON Ve DEZENFEKSİYON Mamülü Olarak Onay Almiştır.

Ülkemizde Sağlık Bakanlığı’nın,15.11.2007 Tarih 35458 Sayılı İzni ile GMP Kuralları ile Üretim İzni Almıştır.

MEDILOX,Bu yelpazede 3.JENERASYON Olarak Çalışmalarını Genişletmiş; KULLANICIYA DOST,SU KADAR DOGAL VE GÜVENLİ Bir ürün Olarak Ortaya Çıkmıştır.

MEDILOX,Toksik-Kimyasal bazda En Güçlü Dezenfeksiyon Maddelerinden Biri Olan GLUTAR ALDEHİT’den Bile DAHA HIZLI VE GÜÇLÜ BİR ETKİ’ye Sahip Olduğunun Yanı sıra,SU KADAR GÜVENLİ Olduğu İçin RAKİPSİZ VE EŞSİZ Bir Özellik Kazanmaktadır.
http://site.mynet.com/medilox/medilox/index.htm

oncelıkle emegı gecen herkese tessekur ederım ben trabzondan fatıh karadenız halıt kardesım sıze bı sorum olcak bu nevcastle aşısıyla paramıxovırus aşısı aynı sey mı) (:

Neyin tedavisini yapıyosunuz arkadaşım bu hastalığın kesin bi tedavisi yok,mesela diyelim adamın biri kuşun gözündeki hafif bi bakteriyel enfeksiyonu iyişetirmiş her hastalığı aynı zannediyo,bu hastalığın tedavisi çok zor belkide imkansız.bu hastalık genelde farelerdeki parazitlerin veya fare dışkısıyla temas etmiş parazitlerin(at sineği,pire gibi) gelip kuşlara yerleşmesiyle önce birtanesine sonrada diğerlerine ve bütün kümese yerleşen bir hastalıktır inanlımaz hızlı yayılır ,viral bi hastalıktır en önemli belirtileri kuşların aniden iştah kaybı,sürekli su tüketme,hal ve hareketlerinde tedirginlik huzursuzluk, yada birkaç kuşun aynı anda sallabaş veya titrebaşa yakalanması,şeklindedir bu belirtilere rastalıdğınız ilk anda belirtileri veren kuşu o kümesten uzaklaştırıp kümeside agresif bi dezenfekte işlemine tabi tutmalısınız ama hastalık çok hızlı yayılıyo yani Allah düşmanımın başına vermesin hiç sanş tanımıyo,en sevdiğiniz kuşlarınız gözünüzün öününde günden güne ölüp gidiyo ve siz eli kolu bağlı kalıyosunuz bu hastalık bi kümesin sonu demektir malesef, nasıl bu hastalıktan korunluabilecği konusuna gelince dış parzitleri kuşlaradan uzak tutmak gerek bu virüsün taşıyıcı dış parazittir kuşlarımıza düzenli dış parazit ilacı yapalım yeni getirdiğimiz kuşuda uzun süre gözlemlemeden kümese almıyalım.Bir gram tedbir bir ton tedaviden daha faydalıdır arkadaşlar bunu unutmayın saygılar

Geri