GÜVERCİN İLACI İTHALAT VE VETERİNERDE SATIŞI YOK(TÜRKER ÖDN

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

turkeroden

Moderatör
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TÜRKER ÖDEN
Meslek
GÜVENLİK
GÜVERCİN İLAÇLARI İTHAL EDİLEMİYOR. VETERİNERDE DE GÜVERCİN İLACI SATIŞI YOKTUR.

İNTERNET ÜZERİNDEN İSE ;BİR DÜNYA GÜVERCİN İLACI , HATTA TÜM MARKALAR SATIŞ YAPMAKTADIR.

SAHTE ÜRÜNLER Mİ ? SORUSU AKLIMIZA GELİYOR.DEĞİLSE TÜRKİYE 'YE NASIL GİRİYOR.

BUNU PAYLAŞALIM İSTEDİM..BİRİLERİNE BURADAN DA MESAJ VERMİŞ OLALIM..AYNI ZAMANDA.

RONIDOZOL, COCIGELwsp, ORNITAP,STOP, RONI, GAMBA..,COLİMIX, ...GİBİ İLAÇLAR VETERİNER RAFLARINDA YER ALMAMAKTADIR..

DAHA AĞIR DİL KULLANMADAN ; DÜŞÜNCELERİMİZİ VE BİLDİKLERİMİZİ PAYLAŞALIM .SEVGİLERİMLE.

Re: GÜVERCİN İLACI İTHALAT VE VETERİNERDE SATIŞI YOK(TÜRKER

evet Kıbrıs'ta resmi veteriner ilaçları satılan yerlerde kanatlılar için şeklinde orijinal ürünler var. ısrarlarım üzerine Kıbrıs için "bazı ürünleri sipariş vereceğiz" denilmişti umarım başarılı olur. söz konusu yer yalnızca orijinal "pantex" ürünleri getirmektedir, getireceği güvercin ilaçları da doğrudan bu firmaya ait olacak denildi. sizler de Türkiye'de ısrar ederek telefonla arayıp sipariş verirseniz, eninde sonunda bazıları bu taleplere kayıtsız kalamayacaktır umarım :tamam:

Bu saydığınız ilaçlar çok etkili.Bundan 3-5 sene önce bu ilaçlar güvercin malzemeleri satan yerlerde rahatlıkla bulunuyordu fakat son düzenlemelerde bu ilaçların satışı yasaklandı bir yandan iyi oldu çünkü ilaçı satanın bilgisi olması lazım ve yetkisi nasıl her ilaçı bakkal satamıyorsa bu ilaçlarıda heryer satmamalı.Bu yüzden dükkanında bu ilaçları satan birçok abimiz kaçak ,sertifikasız yetkisiz bu ilaçları sattığı için mallarına el konuldu gözaltına alındı, fahiş cezalar yedi.Bu ilaçları artık dernekler vasıtasıyla bulmak kolaylaştı.Piyasada el altından satılıyor çoğu sahte çünkü önceden orjinalini ve etki derecesini bildiğim için bir sefer alsamda ikincisinde almıyorum.Büyük paralar cebi yakıyor, bu yüzden yerli, at ve ineklere kullanılan veya insanlarda kullanılan ilaçlara sarılıyoruz.Doz ayarı olmadığı için sonuç genellikle hüsran oluyor.Bu işin doğrusu nedir, tabiki kuştan anlayan veterinere gitmek.Kuştan anlıyan diyorum çünkü her veteriner kuşa bakmıyor, üniversite hastanelerine bağlı veterinerde ilgileniyor.Genelde salgınlar aynı oluyor, 3-5 kuşçu gitse masraflar düşer.Kuş beslediğim bölgede, belediyeye bağlı hayvan sağlığı merkezi var güvercin beslemenin yasak olduğunu söylüyor ve bir kere zabıt yedim, güvercin beslemenin izin verilmediği bir yerde güvercin ilacı satılacağına inanmıyorum.Kuş gribinden dolayı yurtdışında da bir çok yerde yasak var, nefes aldırmıyorlar, birçok gurbetçi kuş besleyemiyor.beslenen yerlerdede kümesler veteriner denetimi altında, hayvan hakları bildirgesi tüzüğüğüne göre hareket ediliyor, kuş sayısı, kümes ortamı, ekipmanlar ,kuşları bakanın bilgi deneyimi, bazı salgın hastalıkları bildirme mecburiyeti vardır, her şey olması gereken gibi, bizdede bu şekilde olması lazım, herşey nizama uygun, güvercinlerde bir can onlar bizim oyuncağımız değil...

Uzman Veteriner Hekimlere danıştığımızda "eczaneden ilaç önerisi ve uygun olabilecek dozajı" şeklinde tavsiyeler aldığımız oluyor, bunu da önemli bir not olarak (ısrarla güvercin ilacı insan ilacı gibi tartışmalar yapanlara) belirtmek isterim. çünkü ilaçlarda asıl önemli olan gerekli etken madde/uyumlu maddeler ve uygun dozajdır! hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen bir kanatlı uzmanına danışmakta fayda vardır. Ayrıca değerli Hüseyin Ener Bey'in "güvercinlerin pet hayvan sınıfına alınmasıyla ilgili çok değerli görüşleri vardır" https://www.guvercinler.org/konular...le-cozum-turker-oden.20444/page-3#post-179119
ilgili kuruluşların önem verip de üzerinde gereken çalışmaları yapması faydalı olacaktır..
* ilaçları sahtekarlıklara önlem olarak eczanelerden veya resmi veteriner ilacı satan yerlerden temin ediniz. uygun dozajlamayı kanatlı uzmanı veteriner hekime danışınız veya ilaç prostpektüslerini okuyup iyice araştırınız.

Güvercin ilaçları maalesef Türkiye'ye kaçak yollardan sokuluyor. Hatta pazarlarda ve benzeri açık alanda sıcak ortamda satılıyor.

supersey' Alıntı:
Güvercin ilaçları maalesef Türkiye'ye kaçak yollardan sokuluyor. Hatta pazarlarda ve benzeri açık alanda sıcak ortamda satılıyor.

CEM ; BİZİM AİLEMİZDE BİR VETERİNERDİR.

VE TÜRKİYEMİZİN '' CEM'LERE ÇOK İHTİYACI VARDIR..

GENÇLER VETERİNER OLUN..KUŞLARIMIZIN GELECEĞİ SİZLERİN ELİNDEDİR..!

GÜVERCİN İLAÇLARI İTHAL EDİLEMİYOR. VETERİNERDE DE GÜVERCİN İLACI SATIŞI YOKTUR.

İNTERNET ÜZERİNDEN İSE ;BİR DÜNYA GÜVERCİN İLACI , HATTA TÜM MARKALAR SATIŞ YAPMAKTADIR.

SAHTE ÜRÜNLER Mİ ? SORUSU AKLIMIZA GELİYOR.DEĞİLSE TÜRKİYE 'YE NASIL GİRİYOR.

BUNU PAYLAŞALIM İSTEDİM..BİRİLERİNE BURADAN DA MESAJ VERMİŞ OLALIM..AYNI ZAMANDA.

RONIDOZOL, COCIGELwsp, ORNITAP,STOP, RONI, GAMBA..,COLİMIX, ...GİBİ İLAÇLAR VETERİNER RAFLARINDA YER ALMAMAKTADIR..

AĞIR bir DİL KULLANMADAN ; DÜŞÜNCELERİMİZİ VE BİLDİKLERİMİZİ PAYLAŞALIM .SEVGİLERİMLE.

Şuan tüm veteriner ilaçlarında belli bir sıkıntı var.Vücutta kalıtım bırakmayan ürün ) belgeli ilaçların üretim yada ithalatına izin verilecek bundan sonra.Şimdi rafta gördüğünüz çoğu ilaç yakında satılamayacak.Hal böyle olunca zaten bulunamayan kuş ilaçları artık iyice zorlaşacak.
O zaman etken maddeden hareketle beşeri ilaç,yada tavuk ilaçlarına devam.
Aman sakın ha kullanmayın diyenler de ilaç pazarlayanlar genelde.Ben öyle tesbit ettim.
arkadaşım veteriner.Bana- her ilaç öyle değil,örneğin teramicin hayvanda da insan da da aynı dedi.
ben flagy-bactrim-tetra-nufromicine kullanıyorum vede devam diyorum.

LEVENT MERT' Alıntı:
Şuan tüm veteriner ilaçlarında belli bir sıkıntı var.Vücutta kalıtım bırakmayan ürün ) belgeli ilaçların üretim yada ithalatına izin verilecek bundan sonra.Şimdi rafta gördüğünüz çoğu ilaç yakında satılamayacak.Hal böyle olunca zaten bulunamayan kuş ilaçları artık iyice zorlaşacak.
O zaman etken maddeden hareketle beşeri ilaç,yada tavuk ilaçlarına devam.
Aman sakın ha kullanmayın diyenler de ilaç pazarlayanlar genelde.Ben öyle tesbit ettim.
arkadaşım veteriner.Bana- her ilaç öyle değil,örneğin teramicin hayvanda da insan da da aynı dedi.
ben flagy-bactrim-tetra-nufromicine kullanıyorum vede devam diyorum.
EVET.. :tamam: :evet:

Piyasada satılanların çoğu Bulgaristan'dan getiriliyor ve hepsi de sahte maalesef.Birkaç Avrupalı firmanın resmi ithalatı yapılıyor onun dışındakileri almamaya dikkat ediyorum zaten,mesela Röhnfried,Natural,Belgica de Weerd gibi firmalar resmi kanallardan ülkemize ithal ediliyor bunların dışındakileri alırken şüpheyle yaklaşmak gerek.

Çoğu konuda olduğu gibi güvercin yetiştiriciliğinde de Avrupa'nın oldukça gerisindeyiz.Güvercin pet mi yoksa yabani hayvan mı o bile belli değil her kafadan farklı bir ses çıkıyor, olaya profesyonel yaklaşılmadığı için hala mahalle arasında 3-5 serserinin hobisi olarak bakılıyor.

TGF adında bir kuruluş var ortada ama kimdir necidir bilen yok her sene künye satmaktan başka bir şey yapmıyor.

Bahsedilen ilaçlar bundan 10 yıl önce de veterinerlerde yoktu ki zaten,maalesef ülkemizde yetişen veterinerler ekonomik kaygılardan dolayı inek koyun kedi köpek üzerine yoğunlaşıyor dolayısıyla veterinerden güvercin ilacı temin etmek veya tedavi ettirmek şu an için hayalden öteye geçemez.İmkanı olan arkadaşlar yurt dışında envai çeşit siteden bu ilaçları temin edebilir olmayanlar da şimdilik beşeri veya çiftlik hayvanlarının ilaçlarıyla yola devam etmek zorunda.

makturk' Alıntı:
Piyasada satılanların çoğu Bulgaristan'dan getiriliyor ve hepsi de sahte maalesef.Birkaç Avrupalı firmanın resmi ithalatı yapılıyor onun dışındakileri almamaya dikkat ediyorum zaten,mesela Röhnfried,Natural,Belgica de Weerd gibi firmalar resmi kanallardan ülkemize ithal ediliyor bunların dışındakileri alırken şüpheyle yaklaşmak gerek.

Çoğu konuda olduğu gibi güvercin yetiştiriciliğinde de Avrupa'nın oldukça gerisindeyiz.Güvercin pet mi yoksa yabani hayvan mı o bile belli değil her kafadan farklı bir ses çıkıyor, olaya profesyonel yaklaşılmadığı için hala mahalle arasında 3-5 serserinin hobisi olarak bakılıyor.

TGF adında bir kuruluş var ortada ama kimdir necidir bilen yok her sene künye satmaktan başka bir şey yapmıyor.

Bahsedilen ilaçlar bundan 10 yıl önce de veterinerlerde yoktu ki zaten,maalesef ülkemizde yetişen veterinerler ekonomik kaygılardan dolayı inek koyun kedi köpek üzerine yoğunlaşıyor dolayısıyla veterinerden güvercin ilacı temin etmek veya tedavi ettirmek şu an için hayalden öteye geçemez.İmkanı olan arkadaşlar yurt dışında envai çeşit siteden bu ilaçları temin edebilir olmayanlar da şimdilik beşeri veya çiftlik hayvanlarının ilaçlarıyla yola devam etmek zorunda.
kesinlikle :evet: :tamam:

TÜRKİYE'NİN *RONIDOZOL E İHTİYACI VAR !

Geri