Güvercin İlaçları ve Kullanım Şekilleri UYARILARA DİKKAT GÜNCEL!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan FeRHuR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

FeRHuR

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ferruh
Meslek
Erdinç
İlgi Alanı
--- message by moderator ---
Uyarı! Bilimsel veya Tıbbi kanıtlanamayan iddialarla, güvercin ilacı maskesi altında ilaç sahtekarlıklarına teşvik edici tavsiyeleri ve/veya üzerinde etken maddesi belirtilmemiş karmaşık ilaç isimlerini dikkate almayınız! üzerinde besin takviyesidir vs. gibi ifadeler yer alıp, ilaç etken maddesinin gizlenmesi, bilmeden başka bir ilaçla birlikte kullanıldığında etkileşim ve ölümle sonuçlanabilmektedir! İlaçları sahtekarlıklara önlem olarak eczanelerden veya resmi veteriner ilacı satan yerlerden temin ediniz. İmkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız. Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!
Dikkat!
Diazyme 256 ve Palet yem vs. gibi zararlı katkılar içeren ürünleri kullanmayınız. Bu hayvanlar etobur değil, otobur olduklarından, balık yağı kullanımı da ilerisi için sakıncalı olabilir. Bunların yerine doğal protein katkısı olarak uygun miktarda kenevir tohumu, keten tohumu vs. omegaları içerir ve yeterlidir. Prebiyotik (faydalı bakteri takviyesi) olarak saf köy yoğurdu ve suyu, biramayası, katkısız kefir veya eczaneden prebiyotik şase vs. alıp araştırarak uygun miktarda kullanabilirsiniz.

Uyarı!
Hayvanlarınız hastayken de yanlarında olmayacaksanız, en başından hayvan sahiplenmeyiniz! Hastalık durumlarında gerekli ilaçlar verilmezse kuşunuzu kaybedebilirsiniz. Bunun dayanıklılıkla veya ırkla vs. ilgisi yoktur! Enfeksiyonla ve hastalıkla alakası vardır, bu da doğru ilacın ve/veya karmasının uygun şekilde kullanımıyla aşılabilir. Mümkünse uygun tedavi ve dozajlamayı kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekime danışınız, herhangi bir uygun laboratuvarda dışkıya önceden tahlil yaptırınız.
Uyarı! Sadece performans, ırk, üretim veya kişisel tatmin vs. düşünenler, lütfen hayvan sahiplenmesinler! Bunun gibi sakıncalı yorumlar teşvike gireceğinden, hayvan haklarını ihlal edebilmektedir. Gereği yapılmıştır, tekrarlanmasın! Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!
Dikkat! Verilen antibiyotiklerden sonra hayvan sağlığına kavuşmuş, ancak dışkı düzelmemiş ise maya veya mantarlar (flukanazole + nistatin vs gibi), ağızda veya bağırsaklarda iç çiçek (metronidazol gibi) ve iç parazitlere karşı (kurt ve solucan vs. ilaçları gibi) veya tüm bunlara rağmen alınamayan sonuçlarda bağırsak geçirgenliği/emilim sorunu gibi konularda uygun kürlerini düşününüz/danışıp araştırınız! imkan varsa mutlaka kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız ve herhangi bir uygun laboratuvarda dışkıya önceden tahlil yaptırınız. Böylece, doğrudan duyarlı olduğu etken maddeye göre kısa sürede iyleşmelerini sağlarsınız!

bende dahil pekçok sorunla karşılaştığımızda ilaçla tedavi yolunu deniyoruz . Buna karşın birçok hastalıkl için ya aynı ilaçları kullanıyoruz yada bilinçsizce tavsiye usulü , deneme yanılma usulü ilaç kullanıyoruz .
Yada dayanıyoruz antibiyotiklere.
. Birçok farklı hastalık için üretilen çeşitli mineraller , katkı maddelerinin yanında tedaviye odaklı birçokta ilaç var .. Bunun yanında üretim koşulları , damızlıkların seçimi, aşırı yavru alma isteği , gibi birçok konuda aynı ölçüde kuvvet çarpanı .
.İlaç ve sentetik katkılı besinler kullanımının bilinçli yapılması çok önemli.. Kuşların bir makineden ziyade canlı varlıklar olduğu iyi değerlendirilmeli..
Bu konuya hizmet eden ve kısmende çok faydalı bir endüstri Avrupada oluşmuş vaziyette, aslında güvercin yetiştiriciliğide oralarda bir sektör . ..
Bütün bunları göz önüne alarak daha biklinçli bir şekilde bu hobiyi sürdürmeye gayret etmek gerekli .. selamlarŞEREF

Ferruh Bey,
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ancak ben bu ilaçların üreticisini merak ettim. Yerli ilaçlar mıdır yoksa yabancı firma ürünleri midir? Siz kullanıp yararlarını gördünüz mü acaba?
Bilindiği gibi piyasada birçok ürün var. Hasta kuşa aşı yapılmaz! Kullanacağımız ilaçlar aslında denenmiş ve faydaları tespit edilmiş ürünler olmalıdır. Bu nedenle biz kuşseverler tecrübelerimizi paylaşmalıyız.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Huseyin Ener

hepsi hikaye bu ilaç işinden voleyi vuruyorlar merdivenaltı üretimi ile haksız kazanç sağlıyorlar.PANTEKS gibi yabancı üretim ilaçlara benzer isimde ilaç diye insanlara ne veriyorlar belli değil.yabancı menşe ili ilaçlarda ne yazık ki genelde el altından satılıyor resmen bulunamıyor.
ben şahsen bu ilaçların muhteviyatını öğreniyor ve onların muadili olan beşeri ilaçlarla devam ediyorum etken maddeyi tesbit ederek o etken maddede bebek ilacı genelde şurup -sülüsyon alıyorum içerisinde kg başına ne kadar kullanacağı yazar onunla tedavi ediyorum zorunlu kalmadıkça ilaç vermem elma sirkesinin içine dövülmüş sarımsak atıyorum. her su değişiminde sulukarını ve arada da yemliklerini kloraklı su ile yıkarım

selamlar

Arkadaşlar levent abiye katılıyorum sonuna kadar yıllardır hiç bir şekilde ilaç uygulamıyodum kuşlarıma son 2 yıla varıncaya kadar 2 yıldırda kuşlarım hastalıktan çıkmıyo biri bitiyo diğeri başlıyo levent abininde dediği gibi sarımsak, elma sirkesi,limon,tuz bunlar bence engüzel antibiyotik bunları kullanırken gayet sağlıklı kuşlarım varken şuan ilaçlara mahküm durumdayım zorunlu kalınmadıkça ilaç kullanmayalım...
Dikkat! Doğal katkılar organik veya saf olmalıdır. Bunlar genellikle ilaç yerine tedavi amaçlı değil, birlikte sorunsuz iyleşmeye katkı veya normal zamanlarda destek amaçlı kullanılmalıdır. Hayvanlar uzun süre temiz ve sade sudan mahrum bırakılmamalıdır!

herkese selamlar..hayırlı ramazanlar...ben uşaktan ümit ertürk...yukarıda bahsedilen ilaçların bir çoğu sky-usa güvercin hastanesi , ornitolog(kuş bilimci) murat DOĞANGÜN ' ün ürünleridir. tesadüfen benim elime bi kitapcığı geçti. ürünlerini inceledim ve deneme amaçlı aldım. gerçekten olumlu sonuçlar alınca arkadaşlarıma da tavsiye ettim. bir çoğu kargoyla yada para havalesile ugraşmak istemediği için sende varsa ver kullanalım dediler.
Uyarı! Bilimsel veya Tıbbi kanıtlanamayan iddialarla, güvercin ilacı maskesi altında ilaç sahtekarlıklarına teşvik edici tavsiyeleri ve/veya üzerinde etken maddesi belirtilmemiş karmaşık ilaç isimlerini dikkate almayınız! üzerinde besin takviyesidir vs. gibi ifadeler yer alıp, ilaç etken maddesinin gizlenmesi, bilmeden başka bir ilaçla birlikte kullanıldığında etkileşim ve ölümle sonuçlanabilmektedir! İlaçları sahtekarlıklara önlem olarak eczanelerden veya resmi veteriner ilacı satan yerlerden temin ediniz. İmkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız. Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!
Dikkat!
Diazyme 256 ve Palet yem vs. gibi zararlı katkılar içeren ürünleri kullanmayınız. Bu hayvanlar etobur değil, otobur olduklarından, balık yağı kullanımı da ilerisi için sakıncalı olabilir. Bunların yerine doğal protein katkısı olarak uygun miktarda kenevir tohumu, keten tohumu vs. omegaları içerir ve yeterlidir. Prebiyotik (faydalı bakteri takviyesi) olarak saf köy yoğurdu ve suyu, biramayası, katkısız kefir veya eczaneden prebiyotik şase vs. alıp araştırarak uygun miktarda kullanabilirsiniz.
bana göre yapılan en büyük yanlış hastalık gelince ilaç arayışına girmek..oysaki hastalığa önlem almak (aşı , hijyen, temizlik , kümese yabancı kuş sokmama, kalabalık kümes ortamı, havalandırma vs.) tedaviden daha kolay ve daha ucuzdur.sky-usa güvercin hastanesinin sitesine girerseniz daha detaylı bilgi alabilirsiniz. yukarıda belirtilmeyen bir çok daha ürün var. kitapçığı okuyup yazanlara dikkat ettikten sonra yavru alımında büyük bir artış oldu. ve çok şükür önemli kayda değer bi sıkıntı yaşamadım. ama unutmayalımki herşeyi ilaçla halledemeyiz. önemli olan hastalığa gerekli önlemleri almak...saygılar selamlar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri