güvercin ırkı hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan falconblack
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
fatih şen
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
iyi akşamlar arkadaşlar bu güvercinin ırkı sizce nedir.
Bazı arkadaşlar kırık güvercin dediler.sizce?

Ekli dosyalar

• DSC_0112.webp
    DSC_0112.webp
    385.1 KB · Görüntüleme: 871
resim2

Ekli dosyalar

• DSC_0110.webp
    DSC_0110.webp
    364.4 KB · Görüntüleme: 916
arkadaşlar üstten 2 resim güvercinimin resmi.internette haberlerde gezinirken bir posta güvercini gördüm (haberde posta güvercini olduğu yazıyordu )aynen o kuşa çok benziyor.haberdeki güvercinin resmini ekliyorum çok benziyor.

Ekli dosyalar

• kktcnin-en-cins-guvercini-ucarak-kacamayinca-kosturdu-2013-07-24_m.webp
    kktcnin-en-cins-guvercini-ucarak-kacamayinca-kosturdu-2013-07-24_m.webp
    10.7 KB · Görüntüleme: 946
SENİN KUŞUN * KISA GAGALILAR GRUBU İLE KARIŞIM OLMUŞ..* BİR CİNS OLUP *
BAZI YÖRELERDE BANGO DİYE DE ADLANDIRILIR..ORIJINAL DEĞİLDİR.! YUMURTAYA , YAVRUYA , KÜMESİNE ,EŞİNE DÜŞKÜN KUŞLARDIR.. SEVİMLİ ..MŞLH

haberde aynen şöle yazıyordu :
Kanatları kesik posta güvercini, mücadeleden yılmadı.
Uçup kaçmasın diye kanatları kesilen damızlık posta güvercini, yuvasına geri dönmek için uçarak kaçamayınca, koşarak kaçtı… “Bolt” isimli güvercin, Hollandalı dünyaca ünlü yetiştirici Peter van de Merwe’nin şampiyon siyah güvercinlerinin soyundan geliyor. Türkiye’nin en iyi yetiştiricilerinden biri olan Abdullah Pamuk’un Gönyelili genç yetiştirici Barış Çabuk’a hediye ettiği cins güvercin, kaçtığı evin bulunduğu sokakta bir av köpeği tarafından yakalandı. Olayı gören bir mahalle sakini güvercini hafif yaralı olarak köpekten kurtardı.“Bolt”un sahibi, uzun uğraşlar ve araştırmalardan sonra kuşunu buldu ve kurtaran kişiye bir çift posta güvercini hediye edip onu geri aldı. Bolt şimdi kümesinde ve keyfi yerinde… Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi posta güvercinlerinden bir olan efsanevi yarışçı “De Klak 613”ün soyundan gelen, “Anna Lindh” isimli dişi güvercinin yanında, “damızlık görevini” yapıyor… Üstün genetik uyum; çok hızlı, zeki, cesur ve yuvasına ölümüne sadık yarışçılar elde edebilmek amacıyla daha önce başka dişilerle de eşleştirilen “Bolt”un, hepsi de birbirinden asil, toplam 10 yavrusu var… Bolt artık zamanını büyük kümesinde geçiriyor. Sahibi, yeniden kaçmaması için onu bahçeye çıkarmıyor… Posta güvercinleri yumurtadan çıkıp büyüdükleri ve yuva kurdukları evlerine hayatları pahasına bağlı oluyor… Başka bir kümese veya ülkeye götürüldüklerinde, en küçük fırsatı değerlendirip anında kaçıyor ve yuvalarına geri dönüyor… Bolt örneğinde olduğu gibi; uçarak kaçamayınca koşarak kaçıyor; evine, eşine, yavrularına dönebilmek için… Sadakat ve cesaret değerleri günümüz insan ilişkilerinde “erozyona” uğradı… Ancak “gökyüzünün şövalyeleri” olan posta güvercinlerinde sadakat ve cesaret, başarılı yetiştiriciler sayesinde her geçen gün daha da güçleniyor…Mustafa GÜRSEL

teşekkür ederin yorumlarınız için türker bey.
çakma bolt diyelim çok benziyor ya....

falconblack' Alıntı:
teşekkür ederin yorumlarınız için türker bey.
çakma bolt diyelim çok benziyor ya....
:tamam:
SENİN KUŞUN DA 30-40 KM DEN GELEBİLECEK KAPASİTEDE ..
AKILLIDIRLAR . BANGOLARI SEVERİM.
yaklaşık 40 sene önceki * kendi paramla aldığım ilk kuşuma benziyor..* alıp ; babamın kümesine koymuştum ne kadar gzldi ..dünyanın en güzel güverciniydi o benim için... :evet:

Posta kırması gibi görünüyor.

Yorumları tam okumadan mesaj atınca böyle karmaşalar olabiliyor, düzeltiyorum hepsini aynı kuşun resimleri sandım haberdeki resime göre söyledim ama o kuş zaten kırma değil Posta, üstteki resimdeki kuş Posta değil Kelebek ile Tippler kırması olabilir, net birşey söyleyebilmek için gövde ve kuyruk yapısı ile daha ayrıntılı resim koymanız lazım.

Irkı nı anlayamadım ama çok yüksek uçar duruşundan belli

ben kelebek dönek besliyorum kuş annesi kelebek babası dönek % 99

Geri