Güvercin işinden hiç bişe anlamadım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dsffj
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

dsffj

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mücahit şaşmaz
Meslek
serbest meslet
İlgi Alanı
herkese merhaba
arkadaşlar ben bu güvercin işinden hiç bişe anlamadım ne kadar kuş aldıysam iyi kötü hiç uçmuyorlar hep başka yere konuyorlar 10 saniye bile havada kalmıyorlar sizden tek isteğim var şu kuş işini bana en baştan anlatırmısınız mesela yeni kuş veya kuşlar aldınızı ilk 6 ay nasıl bakıyorsunuz

İlk 6 ay anne sütü :))) forumda çook benzer konular var ve cevaplayan üstadlarda mevcut araştırırsan anlamış olursun saygılarımla.

arkadaşım bir başlığa emin ol en az 5 kere girmişimdir ama hala anlamadım siz bana şunları anlatırsanız sevinirim
1.alışma süresi ve alışma süresi içinde yapılması gerekler
2.alışma süresinden sonra nasıl uçurulmalı başka yerlere konmalarını nasıl engellenmelidir
bu gibi temel sorulara tam anlamıyla cevap bulamadım

zaten kuşları alıstırmıssın ilk soru gereksiz. Eğer kuşların ucmuyorsa birçok sebebi olabilir ..Örneğin bu mevsimde tüyde olabilir,karnı tok olabilir,hasta olabilir,yatırılmış olabilir,etrafa yabancılık çekiyor olabilir..Bana kalsa büyük ihtimal kuşların yatıktır bi miktar bekle yavrulamalarını yavru ucurursun..Biraz daha ucurmayı dene eğer istediğin gibi olmazsa ya yavru al yada izleyipte ucan bildiğin kuşu al.

arkadaşım öncellikle hangi ırk bakıyorsun bu önemli bana kalırsa uçurmak için en ideal ırk saya yani kelebek hem alışma süreleri kısadır hemde uzun süre uçabilirler hemde oyunludurlar bu bir ikinciside kuşlarını eş ettikten sonra uçurursan daha iyi olur erkeklerden başlayarak uçurabilirsin mesela 3 tane erkeği uçurarak birde sakın tok uçurma kuşları aç olsun ki uçsun baska bi yere inse bile aç olduğu için direk yere gelsin. birde sabırlı ve akıllı birisi olman lazım çünkü güvercin beslemek çooooookkkkkkk sabır ister. :slm:

Saygılar
Uğur GENÇ

Geri