Güvercin kanadı ve kuyruğu kesik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
A

Anonymous

Misafir
Merhaba, petshopta kötü halde bir güvercin bulduk ve eve getirdik. Bitkinliği ve halsizliği geçti. Fakat kanadını ve kuyruğunu kesmişler. Bir ay oldu uzama adına bi gelişme yok. Bunun için ne yapabiliriz?

Canım kardeşlerim sanal alem de yazışıyor ve bilgi istiyorsunuz aslında bu uslupta olan yazışmalara cevap vermiyorum ama ilk defa sana yazıyorum bulduğunuz pet shopu yazın bizde bulalım bedava kuş sahibi olalım lütfen gerçek yaşlara uygun yazışma yapalım o kesik kanat ve kuyrukları baştan bir atlıyarak çek 20-30 gün sonra yerine gelir daha sonra o kalan kesikleri çekersin hayvan birden küsmez ve bitkin olmaz selamlar.

Kanadı kesik deyince benşm ilk aldığım güvercinlerden biri aklıma geldi. Kuşcagızın kanarları kesilmişti bende yakında çıkar dedim 2 ay hep aynı kaldı :) sonra birine gösterdim çıkmaz çekmen lazım dedi. Hepsini çektik 1 ay sonra geri çıktılar. Ama bi uçuyodu varya felaketti paçasız kelebek gibi beyaz bi güvercindi. Sürekli yavru yapıyor diye birine verdim. Senşn kuş çok iyi diyordu alam kişi. Gökte nokta oluyor diyordu. Biraz sabretmek lazım 1 ay uzun bi süre. Hergün kanadı uzamışmı bakıyordum. Kanadı tam uzamamıştı bi kere gariban uçamadı aşagı düştü yakalayana kadar canım çıkmıştı :) felaket uçuyodu takla atmazdı ama lokomotif gibi diğerlerini çekiyodu. Hepsi arkasından gidiyordu yeni yavruları daha Çok havada kalmasını daha uzaga daha yüksege çıkmasını sağlıyordu... Ne kuştu be

"Canım kardeşlerim sanal alem de yazışıyor ve bilgi istiyorsunuz aslında bu uslupta olan yazışmalara cevap vermiyorum ama ilk defa sana yazıyorum bulduğunuz pet shopu yazın bizde bulalım bedava kuş sahibi olalım lütfen gerçek yaşlara uygun yazışma yapalım"
yanlış yazdığım şeyin ne olduğunu anlamadım? ayrıca ben bedava sahibi oldum demedim, pet shopa kedime mama almaya gittiğimde güvercini gördüm. o halde görünce üzüldüm ve satın aldım. teşekkür ederim yorumlar için, dediğiniz gibi yapalım umarım küsmez.

Canım kardeşim sen kendi kafana göre takıl o zaman yanlış yazdığını anlamadığına göre sana yazıyım Bulduk denen kelime bedava olmuş olur aldım dersen para vermiş olursun sen espiri ve nükte yapıp Edebiyatta senin bu tavrına bir kısmı mecazi mürsel bir kısmı da tenasüp sanatı diyor bilmem anlatabildim mi ? Selamlar.

Forumumuzun değerli büyüklerinden Ahmet abimize yazdığınız bütün bu cümleleri size iade ediyorum. Ahmet abimiz eski kuşculardan dır ve bilgi ve deneyimleri ile sevilen bir kişidir.

Miyavlovic' Alıntı:
Velev ki senin dediğin şekilde 'bulduk'; herhangi bir petshopta bulunabilirdi de, ücretsiz almış da olabilirdim ve bunun sorduğum şeyle bir alakası olmadığı için seni ilgilendirmezdi, beleşçi olmadığın takdirde.
Ayrıca "bulmak" illa ki ortada bulunan ücretsiz bir nesnenin gözle görülür hale gelmesi anlamını taşımaz. Orada bahsettiğim "hal"i le ilgili. Örneğin; "hasta olan kuşumu gece ölmüş -halde- buldum" cümlesinde de görüldüğü gibi. Zaten birazcık mantığı kullanırsak petshopun ortasında kimseden habersiz şekilde arz-ı endam eden bir güvercin bulunmaması da kolayca anlaşılabilir bence.
Yazdığınız cevapta ne imla düzgün, ne cümle kurulum şekilleri. Buna rağmen bana edebi söz sanatlarından bahsetmeniz ise yalnızca ukala bir cahil olduğunuzu gösterir. Umarım okuma beceriniz yazma beceriniz kadar vasat değildir de bu açıklamayı idrak edebilirsiniz. Çünkü yeterince boş bir cevaba karşılık açıklama yaptırdınız bana. İyi geceler.
Forumumuzun değerli büyüklerinden Ahmet abimize yazdığınız bütün bu cümleleri size iade ediyorum. Ahmet abimiz eski kuşculardan dır ve bilgi ve deneyimleri ile sevilen bir kişidir.

Tenezzül edip size cevap yazdı ise sevinmelisiniz. Ayrıca yönetici arkadaşlar yeni gelen arkadaşlara forum kurallarını hatırlatırsa sevinirim.

Geri