Serkan BONCUK
Gold Üye
- Ad Soyad
- Serkan BONCUK
- Meslek
- Otomotiv
- İlgi Alanı
Merhabalar arkadaşlar gözlemlerime göre son zamanlarda dışarıda çok kötü bir hastalık salgını var salmonella (tifo ) ve veba hastalıkların mikrobu çok yaygın başta ben olmak üzere çok kayıp veren arkadaşlarmız var örnegin benim yukarıda uçurdugum almanlarıma gelen hastalık hergün birini öldürdü 7 tane kuşdan 3 adet kaldı ve bu üçüde şuan eserli aşılarla ayakda kalmaya çalışıyorlar ve diğer arkadaşlarımda çok çok yaygın durumda. bu konuyu açmamın sebebi güvercinlerine deger vern seven arkadaşlarımın dikkatli olması kümeslerinizi devamlı temiz tutun çamaşır suyuyla dezenfekte edinn devamlı kuşları takip edin. eger kuşlardan biri hafif kırlma yaşıyorsa n hemen diğerlerinden ayırın. ve gözlemleyin bide şu var kuşlarınızın kursagı su toplayıp yeşil yeşil dıçkı yapmaya başladı mı bilki hastalık bulaşmıştır demekttir çoğu kuşunuz hastalığa kapılmak üzerediir. bu yüzden hepiniz dikkatli olun halsiz olan kuşu hemen karantinaya ayırın .ve tekrar söylüyorum devamlı kümes yıkayın dezenfekte edin taki ış gelene kadar karlar yagana kadar hherkese geçmiş olsun diyorum