GÜVERCİN KAYIPLARI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Serkan BONCUK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Serkan BONCUK

Gold Üye
www.facebook.com
Ad Soyad
Serkan BONCUK
Meslek
Otomotiv
İlgi Alanı
Merhabalar arkadaşlar gözlemlerime göre son zamanlarda dışarıda çok kötü bir hastalık salgını var salmonella (tifo ) ve veba hastalıkların mikrobu çok yaygın başta ben olmak üzere çok kayıp veren arkadaşlarmız var örnegin benim yukarıda uçurdugum almanlarıma gelen hastalık hergün birini öldürdü 7 tane kuşdan 3 adet kaldı ve bu üçüde şuan eserli aşılarla ayakda kalmaya çalışıyorlar ve diğer arkadaşlarımda çok çok yaygın durumda. bu konuyu açmamın sebebi güvercinlerine deger vern seven arkadaşlarımın dikkatli olması kümeslerinizi devamlı temiz tutun çamaşır suyuyla dezenfekte edinn devamlı kuşları takip edin. eger kuşlardan biri hafif kırlma yaşıyorsa n hemen diğerlerinden ayırın. ve gözlemleyin bide şu var kuşlarınızın kursagı su toplayıp yeşil yeşil dıçkı yapmaya başladı mı bilki hastalık bulaşmıştır demekttir çoğu kuşunuz hastalığa kapılmak üzerediir. bu yüzden hepiniz dikkatli olun halsiz olan kuşu hemen karantinaya ayırın .ve tekrar söylüyorum devamlı kümes yıkayın dezenfekte edin taki ış gelene kadar karlar yagana kadar hherkese geçmiş olsun diyorum

Abi bende çok korkuyorum her hafta temizliyorum kümesi sonra blotıc karışımı çamaşır suyu felan sıkıyorum .s allah kimseye göstermesin çok zor bişey bu hastalık geçmiş olsun.

serkan abi uyarın için çok sağol bende bişeyler eklemek istiyorum.bu hastalığın kümeslerinize bulaşmaması için kümese yabancı kuş sokmayın bu hastalık havadn gelmiyor ya başka kuştan geliyor onun için belirli bi müddet yabancı sokmayın kümesinize illaki sokcam diyosanız bi kaç gün karantina kümesinde gözlemleyin bi sorun yoksa sokun .saygılar

yeni aldığınız yada yakaladığınız kuşun gagasını ve ayaklarını çamaşırsuyu eklenmiş suyla güzelce yıkayın ve enaz 15 gün karantinada tutun.hastalık 3-5 günle kendini belli etmez enaz 1 hafta kuluçka süresi var zaten.

Benim Fikrim kuş alınacak zaman değil ! Bence kuş falan almayın bu aralar en azından havalar düzelene kadar çünkü mutlaka başka hastalıklar taşıyodur kuşlar aldığınız kuşda bişey yoktur sizin kuşlarınızı kırabilir

Her şeyin başı temizlikr arkadaşlar, kümesiniz ne kadar temiz olursa o kadar sağlıklı kuşlarınız olur. Dışarıdan kuş almamaya çalışın.
Genç arkadaşlarıma da kümeslerine güvenmiyorlarsa yavru almamalarını tavsiye ediyorum. Soğuğa dayanamayan yavrular ölüpte kümese hastalık bulaştırabilir.Kuşlarınızın altına plastik yumurtalar sürün..

Sularına vitamin koyun. Haftada 1 balık yağı verin.

eet ark salgın var çok dikkatli olmamız gerekiyo yuvalık ve kümes iç temizliğiyle ilgili daha başka temizleme yöntemleri bilen varsa paylaşabilirmi

Serkancığım uçurduğun kuşlarda mı ? yoksa damızlıklarındamı problem oluştu ben kümese yabancı kuş sokmam hüseyin kardeşimizin dediği gibi karantina uygular zemini ıslak kireçli toz salmaya atar 10 gün gözlemlerim herhalde havadan geliyor birde merak ettim kuşların teras veya bahçede mi serçeler ve yozlar aynı suluktan su içiyormu selamlar.

Serkan arkadaşımız konuyu 2010 yılında açmış, dikkat etmediniz herhalde.

scutaro' Alıntı:
2014 yılında serkan'ın kuşlarında sorun yok ..MŞLH

[email protected]' Alıntı:
scutaro' Alıntı:
2014 yılında serkan'ın kuşlarında sorun yok ..MŞLH
dediğin gibi türker abi kuşlarım da şuan hiçbir sıkıntı yok Allaha şükür ara ara largopen ercefrly. sanasol veriyorum :)

Canım kardeşlerim ben tarihe bakmamış olabilirim fal da bakmayı bilmem ama Serkan konuyu açtı yabancı kuş,dışarıdan misafir getirdiğimiz kuşçu arkadaşlar,normal şebeke suyu, dişarda beslenen ve su içirilen kuşlar herzaman için dikkat edilmesi gerektiren konular olarak göze çarpıyor SERKAN kardeşim geçmiş olsun dileklerimle selamlar.

gencoahmet' Alıntı:
Canım kardeşlerim ben tarihe bakmamış olabilirim fal da bakmayı bilmem ama Serkan konuyu açtı yabancı kuş,dışarıdan misafir getirdiğimiz kuşçu arkadaşlar,normal şebeke suyu, dişarda beslenen ve su içirilen kuşlar herzaman için dikkat edilmesi gerektiren konular olarak göze çarpıyor SERKAN kardeşim geçmiş olsun dileklerimle selamlar.

Teşekkürler Ahmet abi

Geri