Güvercin kör oldu yardım edin..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 0zqur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

0zqur

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Özgür ERİŞ
Meslek
Elektrik-Elektronik Teknisyeni ..
İlgi Alanı
Köpekler
Arkadaşlar yaklaşık 1 2 hafta önce şebap kuşumun tekinin gözünde sorun oluşmaya başladı. İlkten gözünün etrafındaki tüğlerde hafif kabarma olduğunu gördüm hafif çizilmiş gibiydi ve gün geçtikçe gözünün içindeki göz bebeği kaybolmaya başladı. Ve kuşun tek gözü görmez oldu. Şu anda ise tamamen görmüyor, elimi görmeyen göze yaklaştırıyorum kuşta hiç tepki yok fakat diğer göze yaklaştırdığımda kuş kaçmaya başlıyor. Sizce bunun tedavisi , iyileşme imkanı var mıdır ? Yoksa hep böyle kör mü yaşayacak ?
İlgilenenlere şimdiden teşekkür ediyorum.Saygılar..

0zqur' Alıntı:
Arkadaşlar yaklaşık 1 2 hafta önce şebap kuşumun tekinin gözünde sorun oluşmaya başladı. İlkten gözünün etrafındaki tüğlerde hafif kabarma olduğunu gördüm hafif çizilmiş gibiydi ve gün geçtikçe gözünün içindeki göz bebeği kaybolmaya başladı. Ve kuşun tek gözü görmez oldu. Şu anda ise tamamen görmüyor, elimi görmeyen göze yaklaştırıyorum kuşta hiç tepki yok fakat diğer göze yaklaştırdığımda kuş kaçmaya başlıyor. Sizce bunun tedavisi , iyileşme imkanı var mıdır ? Yoksa hep böyle kör mü yaşayacak ?
İlgilenenlere şimdiden teşekkür ediyorum.Saygılar..

GEÇMİŞ OLSUN ÖZGÜR KARDESİM BİR VETERİNERE GÖTÜRMENİZ DAHA SAGLIKLI OLUR

SAYGILAR

Sağol muharrem abi. bulunduğum yerde veteriner yok , başka bi çözüm yolu yokmu acaba. yada böyle mi kalıcak kuşum ?

0zqur' Alıntı:
Sağol muharrem abi. bulunduğum yerde veteriner yok , başka bi çözüm yolu yokmu acaba. yada böyle mi kalıcak kuşum ?
özgür bildigin iyi bir kus vede eke kus ise yavrularını alır çogaltırsın baska yapacak bir sey yok gibi

saygılar

kuşun göz çevresi kabarmaya şişmeye başlamış ozaman müdahele etmen lazım dı iltihap vs önlenebilirdi belki.nasıl acı çekti kimbilir
göz damlası merhemi ve ağızdan da ilaç tedavisiyle kurtulabilirdi belki ama şuan görmediğine göre geç kalındı.
böyle birşey olduğunda eczaneden göz damlası merhemi alıp kullan (2 - yada 3 )lirayla halledilebilir.bende devamlı bulunur kuşda böyle birşey yem yeken yada tozdan iltihap kaptığında erken müdahele ederim.

Geri