güvercin kültürü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hayalet beyaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
selım komur
Meslek
kamu
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar acizane fikrimle bir şey sormak istiyorum sizlere;Bazı güvercin resimlerine tüm kuş severler maşallah,çok güzel ,tüyü kadar ömrü olsun,hayrını gör gibi bazı şeyler yazar kuş sahibini onurlandırmak adına neden karşılık olarak kimi fotoğraftaki kuş sahibi daha iyisi sizin olsun diye benim ukalaca saydığım bir cümle kurmak ihtiyacı duyar bendeki iyide bir dua edeyim daha iyiside sizin olsun gibi bir anlam veriyorum ben bu mevzuya kusura bakmasın kimse ve üzerine alınmasın ama ben uygun görmüyorum bu cevabı sizlerin düşüncesi ne olduğunu merak ettiğimden başlık açtım

Selim abı sence kim o cümleyi kurarken kötü bir niyetle kuruyordur ki _? (: Yani o cevabı veren kişinin niyeti önemlidir diye düşünüyorum... abi saygılar.

latifkocak' Alıntı:
Selim abı sence kim o cümleyi kurarken kötü bir niyetle kuruyordur ki _? (: Yani o cevabı veren kişinin niyeti önemlidir diye düşünüyorum... abi saygılar.

ben kişi bazlı demedim böyle bir cevap bence yanlış inş. sendede iyisi olur anlamına geliyor bence

Aslında bazen benim de kullandığım bir tabirdir...
Ama,ben şu anlamda kullanıyorum :
-Nezaket icabı maşallah dediniz sağolun ama bizdekiler zaten yabani, daha iyileri dostlarda olsun...

Khalid' Alıntı:
Aslında bazen benim de kullandığım bir tabirdir...
Ama,ben şu anlamda kullanıyorum :
-Nezaket icabı maşallah dediniz sağolun ama bizdekiler zaten yabani, daha iyileri dostlarda olsun...

:tamam:

Selamlar bende acizane fikrimi yazmak istedim,çünkü o cümleyi bende kullanırım sıklıkta olmasada ama inanın sizin düşündüğünüz gibi hiç düşünmemiştim.Zaten sizin kuşunuzun güzel iyi olduğunu düşündükleri için maşallah Allah nazardan saklasın tüyünce hayrını görün gibi yorumlar yaparlar.Yani kuş iyi olarak görüldüğü için nezaketen benim kuşlarımı iyi olarak gördüğünüz için inşallah benim kuşlarımdan daha iyileri sizlerin olsun anlamında yazıyordum.Tabiiki sizin fikrinizede saygı duyuyorum yalnız bana ukalaca gelmiyor.Bence algılamayla alakalı,yoruma açık bir cümle..saygılarımla Hakan.....

Konuyu ilk okuyunca aslında pek anlamadım ardından birkaç sefer daha okuyunca galiba anladım ama genede bilmiyorum bende kendimce görüşümü söylemek isterim Selim abi (: Bende aslında seninle aynı görüşteyim abi daha iyisi varsa sizlerin olsun yada daha iyisi sizlerin olsun gibi sözler biraz kuşçunun kendini yüksekten görme gibi bir kelime oluyor tabi bu kelimeyi yeri gelir bizlerde kullanırız belki sevmesekte ama tabiki Maşallah güle güle besle gibi cevapların arkasından daha iyisi varsa sizin olsun yerine ufak bir teşekkür olsa daha mantıklı gibi çünkü yaklaşık olarak ne kadar burada saatlerce birbirimizle sohbet etsekte bilgiler paylaşsakta bir çoğumuz realden tanışmışlığı yok ve hemen hemen hiç kimse sitedeki her hangi kullanıcı üyenin kuşlarını nasıl uçtuğunu neler yaptığını bilmeyiz.Aksine kim sende nasıl kuş var nasıl uçuyor oynuyormu dendiğinde kendimi örnek vermek gerekirse ben kuş beslemem tavuk beslerim derim kuşçuyu kendisi övmücek kuşlarını izleyenler görenler övcek bence.Biraz uzun oldu belki birazda karışık sanırım yanlış birşey yazdıysam affola simdiden...

güzel bir konu acmis Selim bey benim fikrim bilmedigimiz görmedigimiz kuslar (bir kac fotoraflan) hakinda yorum yapmamak lazim serkanin dedigi gibi cogumuz bir birimizi burdan taniyoruz kuslar iyi güzelde olabilir kötüde olabilir yorumlar kimine göre iyi niyetlen yazilmis kimine göre pohpohlamak icin kimine göreyse yalakalik amacli söyleniyor gelelim daha iyisi sizlerin olsun cevabina genelde bana göre iyiniyetli yazilmis bir cümledir sanmiyorumki kimse en iyisi bende anlaminda yazsin misal yazdi diyelim negativ anlamda sadece o kisi kendisini avutur ve egosunu tatmin eder atalarimiz bosuna dememis elin yumrugunu görmeyen kendikini balyoz sanarmis herkese saygilar.

Kusun Tüyü Kuscunun Yalani bitmez

Yorum yapan herkese tesekkur ederim demek istedigime tekrar açikliik getireyimki yanlis anlasilmasin kus besleyenler olarak hic tanimadigimiz yada iki kelime konustugumuz kisilere sanal alemde kuslar guzel masallah hayrini gor gibi laflar kullanirken karsilinda cevap olarak ben bu lafi duyunca su aklima gelir daha iyisi sizlerin olsun bunu ben art niyetli olmasada sunu sorayim ya birisi o kus resmi sahibine sunu yazarsa ins bendekinden iyidir ayni anlama gelmezmi neden o kadar iyi niyetle masallah yazana cevap bence bilerek soylenmesede ukala beir cevap verilir

Geri