Güvercin Kümes İçinde Eşlenirmi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Azman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

Azman

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tolga Dırmıkcı
Meslek
Otobüs Hostu
İlgi Alanı
Öncelikle Selamun Aleyküm;
Benim sizin gibi bilgili kuşçu büyüklerime sorum olacak.
1.sorum:Ben kuşçuluğa yeni başladım 1 metre yukslıgınde 1m uzunlugunda ve yaklasık 45 50 cm en boyunda bir kümes yaptım ancak kümeisin onu 1 metre kare kadar alanım var kumesım harıcınde bende kuşlarımı dışarı cıkartmıyorum asıl sorum şu bu kuşlar kümes içinde eş olurlarmı yoksa kumesten dısarısına cıkardıgımdamı eş olurlar.
2.sorum:Diyelim o alana cıkarmak ıstedım nasıl alıstırırım alısınca ucurmaya nasıl baslanır. birde bu 1 metre karelık alan sızce kucukmu yoksa yeterlı olurmu?

A.s

1)Kuşlar kümesinin içinde eş olurlar.Eş olsun diye özellikle dışarı çıkarılmalarına gerek yok.

2)Kuşlarını alıştırmak için kümesinin önündeki 1 metrelik yerede telden salma yaparak kuşlarını günlük oraya çıkardığında zamanla alışırlar.Veyahut tel salma yapamam diyorsan tek çare bantlayabilirsin ( kanat çekme taraftarı değilim o yüzden söylemiyorum.)
Kümesinin küçük olduğunu düşünüyorum.İçerisine bir folluk(yumurtalık) ,suluk ve yemlik koyduğun zaman alan dahada daralıcak.Büyütmelisin kümesini .

Öncelikle Teşekkür Ederim Yardımınız İçin.Peki Bu Kümeste Eş Olurlar Dimi Peki Kaça Kadar Kuş Besleybilirm Bu Kümeste Birde Eş Olmaları İçin Ekstra Yapmam Gereken Birşey Varmı 1 Aydır Duruyorlar Ama Halen Eş Olmamışlar.

oraya 2 çift kuş yeter kendilerine eş olma olabilrler ama sen 2 ayrı yere koyarsan çitk olucakları eş olunca hepsi kümesi büyütüp koyarsın kuşları 10 gün beklettikten sonra 1 er 2şer gün aryala sırayla hepsini açarsın zaten sonra alışırlarsaygılar

@Rambo@' Alıntı:
oraya 2 çift kuş yeter kendilerine eş olma olabilrler ama sen 2 ayrı yere koyarsan çitk olucakları eş olunca hepsi kümesi büyütüp koyarsın kuşları 10 gün beklettikten sonra 1 er 2şer gün aryala sırayla hepsini açarsın zaten sonra alışırlarsaygılar

Şimdi Kerim kardeşim bende eskiden kuş besliyordum bıraktım ve şuan tekrarr başladım bi çift çatıda yakaladım erkek ve dişi olduklarını biliyorum ve bi çift de köyden getirdim 1 tanesi boz 1 tanesi Mavi ozun boynu ince mavi zaten ekek olduğu her halinden belli bu mavi olanı ikiedebir ötüyor ve bozun peşine veriyor koşturuyorlar ve benim o çift lerimden dişi olanın peşine veriyor erkeği ise dövüyor acaba bu mavinin onların peşine verrmesi eşleşeceği anlamına mı geliyor . ?

Kerim TÜRK' Alıntı:
A.s

1)Kuşlar kümesinin içinde eş olurlar.Eş olsun diye özellikle dışarı çıkarılmalarına gerek yok.

2)Kuşlarını alıştırmak için kümesinin önündeki 1 metrelik yerede telden salma yaparak kuşlarını günlük oraya çıkardığında zamanla alışırlar.Veyahut tel salma yapamam diyorsan tek çare bantlayabilirsin ( kanat çekme taraftarı değilim o yüzden söylemiyorum.)
Kümesinin küçük olduğunu düşünüyorum.İçerisine bir folluk(yumurtalık) ,suluk ve yemlik koyduğun zaman alan dahada daralıcak.Büyütmelisin kümesini .

Şimdi Kerim kardeşim bende eskiden kuş besliyordum bıraktım ve şuan tekrarr başladım bi çift çatıda yakaladım erkek ve dişi olduklarını biliyorum ve bi çift de köyden getirdim 1 tanesi boz 1 tanesi Mavi ozun boynu ince mavi zaten ekek olduğu her halinden belli bu mavi olanı ikiedebir ötüyor ve bozun peşine veriyor koşturuyorlar ve benim o çift lerimden dişi olanın peşine veriyor erkeği ise dövüyor acaba bu mavinin onların peşine verrmesi eşleşeceği anlamına mı geliyor . ?

Rambo Saol Kardeşim Yani eş olmaları ıcın benım ekstra bısey yapmam gerekmıyor 2 cıft kus koyduktan sonra 2 dısı 2 erkek onlar kumesın ıcınde es olular dıyosun yanı bıde bneım kumesın onu dar dısarı cıkarmıycam kusları ılerde baska yer bulursam cıkarcam kumesten cıkmasalarda es olurlar heralde?

Geri