güvercin kuyruğu

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan şığın torunu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K
Katılım
24 Ocak 2009
Mesajlar
28
Tepkime puanı
0
Yaş
41
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özcan ışık
Meslek
oto elektrik
İlgi Alanı
ardadaşlar güvercinin kuyruğunu çekmek şağlık yönünden faydalımıdır[isikli][/isikli]
 
Benim tanıdığım kuşçu abilerim kuşun kuyruğu çok kötü olusa yani çok kirlenirse çekiyolar birde dolamadaysa Ama bazıları kuş hasta olduğu zamanda çekiyo.Bu kuşun çabuk iyileşmesini saylıyomuş.Galiba doğru ama tam emin deilim...


saygılar...
 
Bu kanat veya kuyruk çekme işi halk arasında yapılan en yaygın yanlışlardan biridir. Hiç bir hastalığı iyileştirme özelliğine sahip değildir.
 
tanıdığım bikaç kuşcu kuşlar tüydeyken kuyruklarını çekiyolar bu daha çabuk tüyden çıkmasını sağlıyomuş.
 
Bazı arkadaşlar kanadını kuyruğunu top edip ( çekip ) kuşun kilo almasını isterler daha az hareket edip enerji harcamasını önlemekiçin . Bazılarıda kuyruğunu çeker hasta kuşun iyileşmesine yardımcı olduğunu düşünürler . Yoluk tüyü bünye tekrar çıkarmaya çalışırken metabalizma hızlanır ve hastalıkla mücadele kuvvetlenir diye bir teorileri var nekadar bilimsel bilmiyorum . Birde hasta kuş dermansızken sağasala takılmasın diye kuyruğu çeken ler yada kesenler var . Çok yıpranmış tüylerin yenilenmesi içinde kuyruk tüyü çekilebilir . selamlar.ŞEREF
 
taklacı yavrularının kuyruklarının ortadan kesildigini biliyorum. kusun daha cabuk toparlanması için yapılıyor
 
Merhaba arkadaşlar ,bizde sallabaş olan kuşların kan tazelenmesi hızlansın diye çekerler,taklacılarda ortadan çekimdeyse sersemden çıkması amaçlanıyor tabiki etkisi yarıyarıya bence, bazılarında işe yarıyor.damızlık olması düşünülen kuşların kanat ve kuyrukları kesilip kilo alması amaçlanıyor çabukta kızgınlaşıyor, :slm:
 
Hoca' Alıntı:
Bu kanat veya kuyruk çekme işi halk arasında yapılan en yaygın yanlışlardan biridir. Hiç bir hastalığı iyileştirme özelliğine sahip değildir.

kuşun kuyrugu kuşun hastalığı iyileşsin diye değil kuş hastayken vücuttan kanat teleklerine kan transfer edip vücutta yeni kan oluşumunu sağlamak için yapılır buda kuşun pis kanını bir nepze atması gibi bir şey ama sadece kuyruk değil kanat kuyruk cekilir.

tüydeki kuşun kuydugunun cekilmesi hiç bir işe yaramaz kuş tüye giremiyorsa tüy zamanı geldiği halde tüye daha rahat girmesine yardımcı olsun diye cekilir cıksın diye değil çünki tüye giren kuşun zaten telek ve tüyün gelişme hızı vardır kuyruk cekilince bu daha hızlı uzamaz yada büyümez.

kuş dermansızsa kuş saga sola takılmasın diye kuyrugu cekilmez kuş hafiflesin diye cekilir ama yanlıştır bence en dogrusu kesmektir. kuşun bütün tüyleri nerdeyse kemik ve et agırlığına yakındır. hafifletmek amaçlı yapılır. top edip cekmekse hayvana işkencedir.2 veye 3 tane gün aşırı cekersin en uygunu budur tüye girmek üzereyse rahat geldiğinden hepsini 2 şer şekilde cekebilirsin ama hepsini bence asla cekmemeli ayni anda.


ama kuşun kuyrugunu cekmek kuşlar açısından sağlıklımıdır derseniz eğer öyle olsaydı senede 5 kez kuyruk tüyü atardı :=) ve cok profosyenel kuş besleyenlerin bütün kuşları kuyruksuz olurdu bu cok hoş olurdu.
 
KÜMESLER VE SALMALAR SAĞLIK KOŞULLARINA UYGUN OLSA İDİ KİMSE KUŞUNUN KUYRUĞUNU KANADINI BOYUN TÜYÜNÜ ÇEKMEK ZORUNDA KALMAZDI.. KUŞ SAĞLIKLI ŞEKİLDE TÜYE GİDER ÇIKARDI ŞAYET NORMAL OLARAK KUŞ TÜYE GİREMİYORSA BAZI UFAK TEFEK YOLMALAR YAPILIYOR BU GAYET NORMALDİR.. AMA KUŞ TOPARLANSIN DİYE KANAT KUYRUK ÇEKİLMEZ İLLAKİ HAFİFLESİN DERSENİZ KANAT KUYRUK UÇLARINDAN MAKASLANIR.. KUŞ KENDİSİNİ TOPLAYIP BELİRLİ BİR SEVİYEYE GELİNCEDE MAKASLANAN KANAT KUYRUK ÇEKİLİP YERİNE YENİSİNİN GELMESİ BEKLENİR.. SELAMLAR..
 
arkadaşlar bu yavru kuşta kuyruk kesme olayı yavru kaç günlükken yapılıyor ve gerçekten yavru kuşa bir faydası oluyormu yani bir aylık yavrunun kuyrugu çekilirmi yada kesilirmi.... saygılarımla...
 
Geri
Üst